Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Horeca_1

În această eră a recenziilor online pentru restaurante, s-ar putea să fii uimit de unele dintre criteriile după care este judecat localul tău. Te-ai aștepta la comentarii despre mâncare și servire, ori critici referitoare la nivelul de zgomot, sau chiar și obiecții privind temperatura interioară, toate aceste aspecte fiind probabil, puțin surprinzătoare.

Dar știai că decorul învechit al unui restaurant poate afecta negativ experiența unei mese în interiorul acestuia?

În zilele noastre, clienții sunt din ce în ce mai pretențioși, cu așteptări diverse, iar pentru un real succes, restaurantul trebuie să satisfacă toate simțurile.

Cum influențează aspectul restaurantului clientela

Chiar dacă restaurantul tău servește mâncăruri uimitoare, cu o servire ireproșabilă, clienții nu vor fi pe deplin mulțumiți, dacă nu vor avea parte de o experiență totală. Studiile au arătat că atmosfera dintr-o zonă de luat masa poate afecta totul, de la cât de repede mănâncă mesenii, până la cât cheltuiesc și cât timp petrec în acel local. De asemenea, aceștia povestesc mai departe și prietenilor despre experiența trăită în acel restaurant, ceea ce influențează procentul de clienți noi potențiali.

În societatea competitivă de astăzi, este esențial să creezi în restaurant o atmosferă care să fie propice pentru genul de mâncare servită, precum și pentru tipurile de clienți pe care îi atragi. Fiecare detaliu ar trebui să contribuie la atmosfera perfectă.

Cum a afectat pandemia restaurantele?

Pandemia a zguduit industria HORECA, provocând închideri masive în timpul lockdown-ului. Unele restaurante au putut să se redeschidă după izolare, dar multe au decis să-și închidă definitiv ușile, neputând să se mențină pe linia de plutire fără veniturile lor zilnice. Localurile care au putut să se redeschidă în vara anului 2021 au făcut-o cu condiții stricte. Unii au ales să ofere doar mâncare la pachet, iar alții au oferit meniuri mai mici și zone de mese adaptate distanțării sociale.

Toate aceste schimbări au reprezentat în același timp o nouă oportunitate pentru alți antreprenori, care au decis să îmbrățișeze noua normalitate și să ofere o experiență culinară mai bună și mai satisfăcătoare la nivel general.
 
Curățenia este pe primul loc

Un restaurant murdar și neorganizat va trimite orice client afară, indiferent de ce fel de atmosferă se dorește a fi creată. Curățenia restaurantului trebuie întreținută permanent. Orice murdărie, resturi, sau dezordine este complet inestetică. Nu ar trebui să existe niciodată cutii sau obiecte care aparțin depozitării în fața ușilor, în toalete sau pe holuri. Ferestrele sunt la fel de importante, sticlele sau oglinzile să nu aibă urme, praful să lipsească de pe rafturi, sau alte elemente de mobilier, iar podelele ar trebui să lucească de curățenie.

Crează o primă impresie bună cu o ambianță împrospătată

Chiar înainte ca mesenii tăi să se întâlnească cu personalul sau să guste mâncarea, aceștia se bucură de atmosfera restaurantului – așa se formează primele impresii. Clienții vor observa rapid micile defecte, precum o vopsea decojită, un mobilier de modă veche, covoare uzate, vase ciobite, iluminat depășit sau o combinație a tuturor celor de mai sus. Prin urmare, dacă decorul restaurantului este învechit, ar trebui să încercați să îl schimbați cât mai curând posibil. Puteți influența identitatea vizuală a localului, printr-un decor estetic și util totodată, ales în funcție de tipul restaurantului.

De asemenea, în perioada sărbătorilor, a evenimentelor specifice, aspectul restaurantului poate fi adaptat cel puțin parțial, în ton cu ceea ce se sărbătorește. Mezanplasul ( din fr. mise en place) constituie un punct central important, un aranjament stilat aducând întotdeauna plăcere privirilor. 

Se pot adăuga decoruri fine, precum inelele metalice pentru șervețele, sau vazele cu flori discrete, în culori calde. Acestea, pe lângă tacâmurile elegante și vesela asortată, de porțelan sau sticlă, așezate pe o protecție elegantă de masă, cu dublă utilitate, cum ar fi acest suport de farfurie semirotund de la UNIKA, ce completează aspectuos decorul, asigurând o servire impecabilă. Fiind realizat din piele ecologică dublă față, în culori diferite pe cele două fețe (roz/gri, verde/bej, gri deschis/gri inchis), acest suport practic este impermeabil, are proprietăți antialunecare și formă modernă, de semirotund,este flexibil, ușor de depozitat, anti-pete și rezistent la uzură.

În completarea aceluiași ton de eleganță și finețe, se pot utiliza mape de meniu LeatherLike, cu aspect de piele naturală. Acestea sunt de asemenea foarte rezistente în timp, impermeabile și lavabile. Pot fi personalizate, iar coperțile buretate față, sunt disponibile în culori precum bordo, negru, verde, albastru, sau portocaliu.

Iluminatul este un element vital de design în decorul unui restaurant și unul care poate afecta atmosfera într-o clipă. Iluminarea prea slabă și greșită poate da o impresie deprimantă și tristă, în timp ce iluminarea slabă corectă, poate fi romantică și evocatoare. În concluzie, iluminarea adecvată va ajuta cu adevărat la stabilirea tonului atmosferei pe care doriți să o obțineți. Evită să folosești lumini fluorescente și optează pentru lumini LED care pot fi reduse, având un efect simțitor asupra atmosferei interioare. Pentru cină, ai putea așeza câteva lumânări LED pe mese, pentru o senzație mai intimă.

O muzică bună creează starea de spirit, așadar, tipul de muzică pe care alegeți să o difuzați ar trebui să reflecte soiul de mâncare pe care o serviți și atmosfera pe care doriți să o creați. De exemplu, muzica lentă îi ajută pe meseni să se relaxeze și, prin urmare, ei pot mânca mai încet. În contrast, muzica mai rapidă poate face clienții să mănânce mai repede, prin urmare cresc consumația și încasările deopotrivă.

Imaginile și culorile joacă de asemenea un rol important în aspectul general al localului. Gândește-te la pereții tăi ca la pânza unui artist – o modalitate de a exprima ceea ce încerci să spui despre decorul și atmosfera restaurantului tău. Spațiul ar trebui să se potrivească cu conceptul restaurantului, respectând tema și starea de spirit generală. Dacă aveți o întindere de perete de dimensiuni bune, puteți adăuga o pictură murală sau o lucrare de artă, pentru a o face mai interesantă și totodată, o puteți transforma într-o piesă de conversație.

Spații create pentru toate gusturile

Un separeu pentru petreceri private sau familii cu copii mici, astfel încât să nu deranjeze ceilalți clienți, precum și o zonă de bar pentru tineri și cupluri, ar fi binevenite, creând un plus de confort și intimitate pentru clienți. Pentru inspirație privind notele de plată și meniurile minibarului, puteți accesa site-ul producătorului român Unika, un brand ce s-a născut din pasiune pentru arta frumosului:  https://www.unika.com.ro/horeca_32/accesorii-restaurant-hotel_41.

Nu în ultimul rând, un meniu diversificat, cu opțiuni vegane și vegetariene, precum și un personal bine pregătit, vor contribui masiv alături de toate celelalte aspecte discutate mai sus, la imaginea localului și la gradul de satisfacție al clienților.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Horeca_1Horeca_2Horeca_3
DorohoiNews.ro, 23-02-2023

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro