Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
O nouă schemă de fraudă face ravagii în rândul utilizatorilor Revolut din România. Un apel telefonic banal poate însemna pierderea tuturor economiilor de pe card.
În atenția tuturor clienților Revolut: o nouă metodă de înșelăciune circulă intens în România și vizează în mod direct utilizatorii aplicației. Printr-un apel telefonic aparent legitim, escrocii reușesc să fure datele personale și să golească conturile în doar câteva minute. Metoda este atât de bine pusă la punct încât pare venită chiar de la un reprezentant oficial. Pericolul este real, iar autoritățile, împreună cu Revolut, trag un semnal de alarmă.
O înșelătorie în plină expansiune: clienții Revolut, în vizorul escrocilor digitali
Clienții aplicației financiare Revolut sunt vizați de o metodă sofisticată de fraudă, care le poate goli conturile în câteva minute. Escrocii se folosesc de apeluri telefonice false, în care pretind că sunt angajați ai companiei. Deși la prima vedere apelurile par a fi din România, în realitate acestea provin din străinătate și numărul de telefon are o cifră în plus.
Un utilizator Revolut a povestit că a primit un astfel de apel de la un presupus reprezentant al companiei. Acesta a fost întâmpinat de un mesaj automat, în limba engleză, care îl anunța că o plată a fost inițiată din contul său către Amazon. În cazul în care nu reacționează rapid, banii urmau să fie retrași automat.
Apelul care poate ruina contul: cum funcționează înșelătoria pas cu pas
După mesajul inițial, robotul telefonic oferă două opțiuni: fie închizi apelul și pierzi suma, fie rămâi pe fir pentru a discuta cu un „reprezentant” real.
Cei care aleg să continue conversația sunt puși în legătură cu o persoană care solicită date personale. Acestea includ informații bancare, coduri SMS sau chiar acces de la distanță pe telefon.
Aceasta este capcana: odată ce escrocii obțin accesul necesar, pot goli contul în totalitate. Practica este greu de detectat la timp, iar victimele realizează prea târziu că au fost înșelate. În majoritatea cazurilor, banii nu mai pot fi recuperați.
Revolut reacționează: investiții masive în protecția antifraudă
Compania Revolut a transmis un avertisment public și anunță că ia măsuri serioase împotriva tentativelor de fraudă.
„Revolut tratează cu seriozitate problema fraudelor și a protejării fondurilor clienților de scheme de înșelătorie și de escrocii digitali. Compania a investit semnificativ în sisteme de protecție anti-fraudă și în recrutarea de specialiști FinCrime, care reprezintă o treime din totalul efectivelor de angajați”, menționează compania.
Oficialii mai spun că folosesc sisteme avansate, bazate pe inteligență artificială, pentru a detecta comportamente suspecte. În anul 2023, aceste tehnologii au blocat tentative de fraudă în valoare de peste 475 de milioane de lire sterline. Revolut colaborează și cu autorități guvernamentale pentru a menține un mediu online sigur.
„Revolut dispune, de asemenea, de sisteme solide de protecție a fondurilor clienților, inclusiv bazate pe modele de inteligență artificială. În 2023, Revolut a prevenit fraude estimate la peste 475 de milioane de lire sterline, compania lucrând constant la actualizarea mecanismelor de protecție pentru a fi cu un pas înaintea escrocilor.
De asemenea, compania colaborează cu autorități guvernamentale și cu alte companii de tehnologie pentru a combate fraudele și a asigura un mediu digital sigur pentru toți utilizatorii”, mai spun cei de la Revolut.
Sfaturi esențiale pentru clienți: cum te protejezi de fraude
Pentru a evita capcanele escrocilor, Revolut recomandă clienților să nu ofere niciodată date personale prin telefon. Orice apel suspect trebuie raportat imediat în chatul securizat al aplicației.
De asemenea, utilizatorii ar trebui să evite accesarea linkurilor necunoscute și să nu instaleze aplicații care permit accesul de la distanță.
Compania mai sfătuiește clienții să navigheze doar pe site-uri sigure, să evite introducerea detaliilor cardului pe platforme dubioase și să verifice atent toate coordonatele destinatarilor în timpul tranzacțiilor.
Totodată, orice tentativă de fraudă ar trebui anunțată Poliției Române și Directoratului Național de Securitate Cibernetică (DNSC).
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.