Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

metode

Copiii cu deficit de atentie si cei care nu si-au format singuri sau ajutati, o metoda care sa-i ajute sa invete mai usor, pot intampina reale dificultati la scoala. Dar dorinta ta fireasca de a avea un copil care sa inteleaga fara probleme informatiile primite si sa le retina cu usurinta, nu este, niciodata, o cauza pierduta. Este nevoie doar de putina implicare din partea ta.

Imaginile si schemele il ajuta
Copiii retin cu mai multa usurinta informatiile prezentate intr-un mod accesibil, in cuvinte simple si sustinute cu scheme si cu imagini. Vei descoperi, poate cu surprindere, ca folosind desene si incurajand copilul sa faca asocieri intre informatiile noi si lucruri, obiecte si fenomene deja cunoscute il vei ajuta sa invete mai repede. De aceea este util sa il ajuti la lectii, fara sa ai impresia ca il incurajezi sa nu lucreze singur.
De multe ori, o informatie pe care nu a inteles-o la timp poate deveni o problema. Lectiile facute impreuna te ajuta sa descoperi daca micutul tau are astfel de  lacune si daca acesta este motivul care il impiedica sa progreseze. De multe ori copiii au dificultati de invatare fiindca materia se acumuleaza progresiv, iar cunostintele noi nu pot fi intelese in totalitate, daca informatiile de baza nu au fost pricepute corect. 
De cate ori ai ocazia, da-i exemple cat mai concludente, mai ales daca simti ca pentru copil lucrurile nu sunt tocmai clare.  Daca observi ca, in ciuda eforturilor, copilul are dificultati in a memora, de vina pot fi deficitele de vitamine si de minerale. Asigura-te ca micutului nu-i lipsesc nutrienti importanti pentru functiile crebrale, precum magneziul. Un studiu recent a pus in evident faptul ca jumatate din copiii cu varste intre 7 si 18 ani si, de asemenea, 20% dintre prescolari consuma prea putin magneziu.

Transforma invatatul intr-o joaca
O atmosfera de lucru care presupune reguli stricte si un spatiu mult prea formal creeaza o atmosfera tensionata si il va face pe copil mai putin receptiv la cunostintele noi. De aceea, o conditie pentru a-l ajuta pe cel mic sa invete mai rapid este sa creezi o atmosfera placuta si confortabila. Iar acest lucru nu este greu daca ai in vedere ca invatatul poate avea o componenta ludica.
Adunarea si scaderea, cititul, dar si notiuni de geografie sau de stiinte naturale pot fi explicate copiilor cu ajutorul unor jocuri speciale, educative, pe care le gasesti in librarii. Folosindu-te de astfel de trucuri, prinzi mai multi iepuri dintr-o lovitura: petreci timp de calitate cu copilul si, mai mult decat atat, fara sa isi dea seama, il antrenezi si pentru scoala. Ai grija, de asemenea, ca micutul sa aiba un aport constant de acizi grasi esentiali Omega. Acestia imbunatatesc performantele cognitive, concentrarea si puterea de memorare.

Incurajeaza-l ca sa-i cresti increderea in sine
Unor copii nu le este suficienta placerea de a invata, au nevoie ca si efortul pe care l-au facut pentru a invata sa fie apreciat. Altii vor sa comunice cu tine ceea ce au invatat, iar daca tu te arati dezinteresat, sa-ar putea ca efectul secundar sa fie unul trist, adica micutul sa fie descurajat si sa nu mai invete cu aceeasi placere. Deci, fii pe faza si lauda-l pe cel mic de fiecare data cand il vezi ca face eforturi pentru a invata, dar si de fiecare data cand iti povesteste lucrurile noi pe care le-a invatat.

Situatia copiilor cu tulburari de invatare, precum discalculia, dislexia, sau cei cu tulburari pervazive de dezvoltare precum autismul, este mai speciala. Acesti copii sunt constienti ca nu fac intotdeauna fata cerintelor, in ciuda faptului ca isi dau toata silinta. Ei realizeaza ca rezultatele scolare nu sunt la inaltimea asteptarilor parintilor si pot ajunge la concluzia ca sunt  inferiori celorlalti copii. Rolul tau este esential in a construi increderea in sine a copilului.
Asadar, el trebuie sa simta ca este apreciat si recompensat prin laude si incurajari, chair daca nu face totul perfect. Cand ia o nota proasta, nu-l pedepsi si nici nu-i reprosa ca nu s-a straduit suficient, sau, si mai rau, ca nu este in stare. Din contra, spune-i ca data viitoare, cu siguranta, efortul lui va da rezultate mai bune. Chiar daca in anumite situatii si tie iti este greu sa faci fata cand copilul sufera de tulburari de invatare, aminteste-ti ca cel mic nu este vinovat pentru acest lucru si ca, mai mult, majoritatea acestor copii sunt inteligenti si creativi. Ei vor recupera din handicapul pe care il au daca tu le vei fi alaturi si ii vei incuraja in permanenta.
 
Memorie mai buna cu ajutorul suplimentelor naturale
Copiii care obosesc usor in timpul lectiilor, cei cu dificulati de concentrare si cei cu deficit de atentie pot invata mai rapid, mai usor si, implicit, pot obtine rezultate scolare mai bune cu ajutorul produsului natural NEURO OPTIMIZER® de la Secom. Acesta contine ingrediente care sustin metabolismul cerebral, precum citidina, fosfatidilcolina si L-Glutamina si aminoacizi precum acetil L-Carnitina si taurina care asigura protectia antioxidanta a neuronilor.
Mai mult, NEURO OPTIMIZER® creste viteza de asimilare a informatiilor deoarece stimuleaza productia de neurotransmitatori precum adrenalina, acetilcolina, dopamina, noradrenalina, implicate in cresterea performantelor intelectuale si in mentinerea concentrarii optime pe durata efortului intelectual.
Produsul NEURO OPTIMIZER® are si rol neurotrofic (hraneste creierul) prin cresterea cantitatii de glucoza metabolizata de creier si a ratei de folosire a oxigenului.

Produsul poate fi folosit, la sfatul medicului neurolog, incepand chair si cu primul an de viata. Capsulele se se desfac, iar continutul poate fi luat cu putina apa sau cu lapte Un alt produs, special creat pentru copii, care creste  performantele intelectuale este Pure DHA, bogat in acizi grasi Omega 3 (EPA si DHA) si in vitaminele E, A si D. Sursa: sfatulparintilor.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

metode
DorohoiNews.ro, 31-03-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro