Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

sfaturi-de-la-bunica

Cine le ştie oare pe toate şi nu are nevoie de sfaturi utile în gospodarie cu care să rezolve acele mici sau mari probleme neprevăzute şi generatoare de stres? Cum nimeni nu-i perfect şi orice sfat e binevenit mai ales pe domeniul gospodariei de zi cu zi – în care avem oricând nevoie să învăţăm.

Faianţa şi plăcile de gresie
Faianţa şi plăcile de gresie se pot curăţa repede dacă le ştergi cu un amestec de cretă decantată şi apă. Petele mai dificile se pot îndepărta cu oţet.
După curăţare unge faianţa cu ceară de maşină şi lasă stratul de ceară să stea câteva minute. Înainte de uscare, lustruieşte faianţa cu o cârpă moale. După tratare, faianţa devine lucioasă, iar picăturile de apă se pot îndepărta cu uşurinţă.
Petele de grăsime de pe faianţă – de exemplu, în spatele aragajului – se pot îndeparta cu un amestec de cretă decantată şi oţet. După tratare limpezeşte faianţa cu apă fierbinte. Faianţa fără luciu redevine lucioasă dacă o ştergi cu amoniac.

Febra musculară
După eforturi repetate apare febra musculară. Ajută o baie fierbinte, saună sau frecţionare cu spirt mentolat.

Felii de cartofi
Poţi tăia cartofii fierţi în felii cu uşurinţă cu ajutorul aparatului de feliat, dacă doreşti să pregăteşti o salată de cartofi sau cartofi prăjiţi.

Ferigi de cameră
Ferigile sunt plante atrăgătoare dacă sunt îngrijite şi sănătoase. Ca să crească uniform, din când în când trebuie întoarse.
Un ceai negru slab sau o soluţie uşoară de sare (4 linguri de sare la 0,75 l apă) constituie un îngrăşământ foarte bun pentru ferigi.

Fermoare
Înainte de spălare închide fermoarele, în acest fel ele vor putea fi manevrate mai uşor.
Dacă ai probleme cu blocarea fermoarelor, ia un creion şi trece grafitul acestuia peste dinţii fermoarului de câteva ori. De obicei ajută.

Ficat
Nu se sărează ficatul înainte de prăjire fiincă se întăreşte. Ficatul se înmoaie dacă înainte de prăjire este ţinut în lapte timp de o oră, apoi se şterge şi se prăjeşte după ce este trecut prin făină.

Fierberea rapidă a cartofilor
Cartofii fierb mai repede dacă pui o linguriţă de margarină în apa clocotită. Prin aceasta se grăbeşte temperatura de fierbere, şi cartofii se înmoaie mai repede.

Fixarea părului
Un fixator excelent este berea blondă; limpezeşte părul după spălare cu aceasta. Dă ţinută şi luciu părului, iar mirosul de bere dispare la uscarea părului.

Flori rupte
Lipeşte deasupra locului rupt bandă adezivă transparentă.

Aerisire
Iarna aeriseste locuinta mai putin ca durata de timp dar mai des, de mai multe ori pe zi. Este o solutie binevenita pentru sanatatea ta si a familiei dar si economica pentru ca aerul proaspat se incalzeste mai repede decat cel folosit.

Albusul de ou
Albusul de ou se poate bate cu usurinta si spuma va fi tare daca inainte adaugi putin zahar sau zeama de lamaie. Ai grija ca in albus sa nu ajunga si din galbenus, daca doresti sa bati albusul spuma.

Abtibilduri si etichete de pret
Abtibildurile si etichetele de pret le poti indeparta foarte usor; incalzeste-le cu aerul fierbinte de la un uscator de par. Nu tine uscatorul prea aproape si misca-l incontinuu. Urmele de lipici pot fi spalate cu alcool.

Albirea perdelelor
Pune perdelele dupa spalare in apa calduta in care ai dizolvat anterior un plic de praf de copt.

Ananas
Ananasul trebuie tinut la loc racoros si consumat cat mai repede. Dupa ce este taiat in felii, miezul putrezeste repede. Ananasul contine foarte putine calorii (100 grame miez = 57 calorii), dezinfecteaza intestinele si rinichii, de aceea este recomandabil pentru o alimentatie sanatoasa.
Antene pentru masini
Antenele pentru masini cele telescopice raman curate daca din cand in cand le ungi cu seu de lumanare. Daca ti s-a rupt antena de la masina, pentru o perioada scurta poti rezolva problema innodind-o cu o sarma de umeras indreptata.

Apa de flori
Apa de flori miroase uneori urat, mai ales daca tijele incep sa putrezeasca. Pune o bucatica de mangal in apa si vei evita astfel mirosul neplacut.

Apa fierbinte in mancare
Daca trebuie sa adaugi apa in mancarea care fierbe, foloseste apa fierbinte sau clocotita, altfel mancarea isi pierde din gust.

Aroma de cafea
Cafeaua macinata isi pierde gustul repede daca o tii intr-o cutie inchisa. Pune cutia cu cafea in frigider, in asa fel isi mentine aroma pentru mai mult timp.

Arsuri la stomac
Arsurile la stomac pot fi calmate fara ajutorul medicului. Merele razuite, salata de cartofi sau o cana cu ceai de musetel pot sa ajute. Apa minerala saraca in saruri minerale poate fi de folos.

Arsuri usoare
Arsurile usoare se pot calma cu ulei de menta. Ajuta daca ungi pielea cu lapte acru sau zeama de lamaie, apoi ungi pielea cu o crema ce contine lanolina.

Arsuri
Exista o singura solutie imediata: tine suprafata arsa sub jet de apa rece pana cand durerea trece. Daca te arzi pe o suprafata mai mare, consulta imediat un medic.

Aschii
Aschiile intrate in piele se pot indeparta cu penseta. O solutie mult mai usoara: picura cativa stropi de ceara deasupra, apoi raceste sub jet de apa rece. In acest fel poti indeparta aschia cu usurinta. Si urmatoarea metoda are succes: toarna apa fierbinte intr-o sticla. Infasoara sticla intr-o carpa umezita cu apa rece, ca sa nu crape sticla. Tine suprafata pielii la gura sticlei, aburii inmoaie pielea si aschia se poate scoate cu usurinta.

Bijuterii din aur
Bijuteriile din aur vor redeveni stralucitoare daca pui cateva picaturi de amoniac intr-un litru de apa si introduci bijuteriile in aceasta solutie.

Blugii
Blugii noi nu-si pierd culoarea daca inainte de spalare ii introduci pentru aproximativ o ora in apa rece sarata (o lingura de sare la doi litri de apa). Spala blugii in apa calduta, intotdeauna intorsi pe dos.
Blugii spalaciti se pot improspata daca ii speli impreuna cu o pereche de blugi noi, fiindca primii preiau culoarea celor noi.

Boiaua de ardei
Boiaua de ardei nu se adauga niciodata la carne inainte de frigere, fiindca prin ardere da un gust amar carnii.

Broccoli
Evita prajirea sau inabusirea in untura, fiindca broccoli devin duri.

Budinca fara crusta
Poti obtine budinca fara crusta daca imprastii putin zahar pe ea cand este fierbinte. Sfatulparintilor.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

sfaturi-de-la-bunica
DorohoiNews.ro, 08-04-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro