Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

alimentare

Mulţi conducătorii auto “vânează” ponturile despre metodele de economisire a benzinei, mai ales când vine vorba de criză şi de subţierea buzunarelor. Dar, pe lângă aspectele “adevărate şi testate”, există o serie de zvonuri care îi pot îndepărta pe şoferi de la scopul lor principal.

Finance.yahoo.com prezintă câteva mituri des întâlnite în societatea de astăzi, referitoare la utilizarea combustibilului şi la kilometrii parcurşi cu o anumită cantitate de carburant:

Un filtru de aer murdar determină un consum mai mare
Testele experţilor arată că un filtru de aer murdar nu mai are niciun impact asupra economiei de combustibil, aşa cum se întâmpla în cazul motoarelor mai vechi. Acest lucru se datorează faptului că motoarele moderne folosesc calculatoare pentru a controla în mod precis raportul aer/combustibil, în funcţie de cantitatea de aer care pătrunde prin filtru. Reducerea fluxului de aer determină motorul să diminueze în mod automat cantitatea de combustibil folosită.

Este necesară încălzirea maşinii, înainte de conducerea efectivă
Acest lucru era adevărat în trecut, pe vremea carburatoarelor şi a bobinelor, dar nu mai este valabil pentru maşinile cu tracţiune modernă cu injecţie, controlate electronic. Motoarele sunt cele mai eficiente atunci când se află la o temperatură de operare normală, iar cea mai rapidă modalitate de a ajunge la acest punct este să conduci imediat după ce porneşti maşina.

Obţii mai mult combustibil dacă alimentarea se face dimineaţa
Un sfat obişnuit printre conducătorii auto este să cumperi benzină dimineaţa, atunci când aerul este mai rece, şi nu în timpul zilei, când temperatura creşte. Teoria constă în faptul că benzina mai rece va fi mai densă, aşa că vei cumpăra mai mult combustibil cu aceeaşi bani. Dar, majoritatea staţiilor de alimentare depozitează combustibilul în subteran, aşa că temperatura se schimbă foarte puţin, sau chiar deloc, în timpul zilei. Orice cantitate suplimentară obţinută astfel va fi neglijabilă.

Staţiile de benzină mai puţin cunoscute oferă combustibil de o calitate inferioară
Staţiile de benzină independente cumpără de obicei combustibil de la companii petroliere mari, aşa că produsul nu este foarte diferit de ceea ce cumperi la un preţ mai mare de la celelalte benzinării. Benzina “fără marcă” este uneori creată fără aditivi pentru curăţarea motorului, însă maşina ar trebui să funcţioneze cum trebuie şi dacă foloseşti acest tip de carburant.

Benzina Premium este întotdeauna cea mai bună
Atunci când vine vorba de benzina premium, normală şi de grad mediu, trebuie să înţelegem faptul că toate corporaţiile petroliere au muncit din răsputeri pentru a implementa conceptul de “bun, mai bun, cel mai bun” în psihicul colectiv al conducătorilor auto.

Benzina premium are o evaluare octanică mai mare, de obicei peste 91, ceea ce o face mai rezistentă la pre-aprindere, o situaţie în care combustibilul arde incontrolabil în motor. Motoarele mai performante sunt cele mai susceptibile la pre-aprindere, deoarece au tendinţa să ruleze la o temperatură mai înaltă, şi din acest motiv benzina premium este de cele mai multe ori recomandată pentru vehiculele de lux sau cele sport.

Benzina premium ajută şi la maximizarea puterii în cazul motoarelor de performanţă înaltă. În cazul acestor motoare, dacă nu foloseşti benzina premium, există foarte multe şanse ca maşina să nu funcţioneze la capacitate maximă, ca de exemplu atunci când accelerezi sau urci pe dealuri.

Însă, cel mai probabil, majoritatea conducătorilor auto care deţin maşini obişnuite nu vor observa diferenţa.

Majoritatea maşinilor sunt proiectate să funcţioneze foarte bine folosind benzina normală. Iar carburantul premium nu va îmbunătăţi performanţa sau economia de benzină pentru acele maşini, singura diferenţă fiind faptul că te va costa puţin mai mult.

Sfatul specialiştilor: Cel mai bun combustibil pentru maşina ta depinde foarte mult de tipul automobilului pe care îl conduci. Dacă în manualul vehiculului sau pe abţibildul de pe rezervor benzina premium este cea “recomandată”, probabil poţi folosi şi benzină normală. Însă, dacă sfaturile producătorilor spun că este necesară benzina premium, foloseşte doar benzină cu cifra octanică corespunzătoare.

Geamurile deschise şi economia de combustibil
Unele persoane te sfătuiesc să nu dai drumul la aerul condiţionat deoarece astfel se pune prea multă presiune pe motor, ceea ce poate reduce economia la combustibil. Însă, alţii spun că deschiderea ferestrelor la viteze mari poate afecta numărul de kilometri parcurşi cu aceeaşi cantitate de combustibil, deoarece este afectată aerodinamica automobilului. În testele realizate de specialişti, efectul deschiderii ferestrelor nu a fost măsurabil.

Anvelopele cu o rezistenţă redusă la rulare sunt întodeauna o alegere inteligentă

O atenţie deosebită este acordată rezistenţei de rulare a anvelopei. Cu cât rezistenţa la rulare este mai redusă, cu atât mai mare va fi economia la combustibil. Dacă se menţine presiunea corespunzătoare a cauciucurilor, atunci se va optimiza rezistenţa la rulare şi performanţa în timp real.

Însă, unele anvelope fac un schimb foarte prost: câştigă rezistenţă redusă la rulare în detrimentul performanţei de frânare pe suprafeţe umede şi a duratei de viaţă a benzii de rulare.

Este mai bine să cauţi mai întâi o anvelopă care furnizează o performanţă generală bună în departamente de siguranţă importante cum ar fi frânarea, manevrarea şi rezistenţa la hidroplanare. Apoi se poate face o alegerea corectă, folosind ca factor de departajare rezistenţa la rulare. Sursa: financiarul.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

alimentare
DorohoiNews.ro, 09-11-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

09.11.2012 la 16:11

abureala

09.11.2012 la 11:52

vrajeli

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro