Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

studenti la munca

Studentii care vor sa munceasca pe perioada vacantei de vara pot incerca, in 2011, sa se angajeze chiar si in Germania. Agentia Natioanala de Ocupare a Fortei de Munca (ANOFM) a anuntat ca organizeaza o selectie pentru a oferi burse tinerilor interesati.
   Potrivit ANOFM, la selectie pot participa studentii care urmeaza cursuri la zi, la orice facultate acreditata conform legii, cu exceptia celor din ultimul an de studii. Singura conditie obligatorie este cunoasterea limbii germane.
   Depunerea dosarelor si sustinerea testului de limba germana, va avea loc in perioada 6 - 20 ianuarie, intre orele 9.00 - 15.00, la Centrul de Informare si Consiliere privind Cariera, din strada Vanatori nr. 1, sector 5, Bucuresti. Informatii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon Detalii suplimentare se pot obtine la numerele de telefon 021/337.21.94, 0758.102.149 sau 0758.236.632.
   Majoritatea locurilor de munca sunt in hoteluri si in gastronomie, in gastronomia de sistem (exemplu McDonalds), in agricultura si in domeniul curateniei de cladiri. Astfel, angajarile se fac in special in zonele in care oamenii merg in concediu, adica pe coasta germana, in Bavaria si in Baden Wurttemberg (Schwarzwald, Bodensee).
   In hotel si gastronomie se poate obtine un loc de munca in servire, in bucatarie, ca si camerista sau ca persoana care se ocupa de curatenie. In aceste cazuri sunt necesare cunostinte deosebit de bune de limba germana, iar experienta anterioara constituie un avantaj. Salariile variaza intre 1.000 si 1.400 de euro pe luna.
Ce conditii de munca se ofera?
   Autoritatile germane precizeaza ca studentii trebuie sa fie pregatiti sa isi sustina angajatorul "cu toate fortele" si sa il ajute si suplimentar daca e nevoie, chiar si in cazul in care e vorba de "munca grea corporala". De aceea, problemele de sanatate trebuie anuntate din timp pentru a fi luate in considerare.
   "S-ar putea sa existe posibilitatea efectuarii de ore suplimentare (platite) sau sa trebuiasca sa lucrati la sfarsit de saptamana sau in zilele de sarbatori legale. Se poate intampla de asemenea ca ziua libera sa nu fie la sfarsit de saptamana. Va rugam sa aveti in vedere faptul ca de regula saptamana de lucru are sase zile lucratoare", se arata in pliantul pus la dispozitie de Agentia Federala de Munca.
   In acelasi timp, e posibil ca angajatii sa lucreze mai putin din cauza vremii nefavorabile sau a unei conjucturi proaste. In acest caz, salariul va fi mai mic decat se spera initial.
   In ceea ce priveste cazarea si intretinerea, multi angajatori le ofera si scad cheltuielile pentru acestea din retributia lunara. Cateodata o camera sau o locuinta se poate imparti cu un alt student. In cazul in care angajatorul nu poate pune la dispozitie o locuinta, il va ajuta pe student sa gaseasca una.
   Salariul si alte conditii de munca respecta reglementarile din Germania, iar studentii straini nu au voie sa castige mai putin decat cei germani care executa acelasi gen de activitate. Totusi, deoarece salariul se plateste la sfarsitul lunii, e bine ca studentii care obtin un loc de munca in Germania sa aiba la ei suficienti bani pentru primele saptamani.
   De asemenea, e nevoie si de o asigurare. "Majoritatea angajatorilor va vor angaja numai in cazul in care aveti asigurare de accidente. Va rugam ca in cazul unei oferte sa va intrebati angajatorul, iar in tara de origine incheiati o asigurare de calatorie, care sa acopere si activitatea (asigurare de calatorie si munca)", se mai arata in pliantul autoritatilor germane.
Care sunt conditiile de angajare?
   Studentii straini au voie sa ocupe un loc de munca in Germania pe perioada vacantei de vara numai in cazul in care ocuparea pe perioada vacantei de vara a fost mediata si aprobata de catre ZAV (Centrala pentru medierea strainilor si a specialistilor).
   Programul le ofera studentilor posibilitatea sa lucreze cel mult trei luni, dar nu mai putin de doua luni. "Va imbunatatiti sansele de mediere cu cat sunteti dispus sa fiti la dispozitie mai mult timp in vederea angajarii si cu cat sunteti dispus sa acceptati mai multe ramuri economice. De asemenea, trebuie sa fiti foarte flexibili, mobili si dispusi sa lucrati peste tot in Germania", potrivit informatiilor oferite de Agentia Federala pentru Munca.
   Nu se pot lua in considerare dorinte speciale pentru anumite localitati, iar solicitantii care doresc sa lucreze numai intr-un anumit oras sau intr-o anumita regiune a Germaniei, vor primi raspuns negativ.
   Pentru inscriere e nevoie de un dosar care sa includa 2 fise de solicitare, un certificat de limba straina, un certificat de inmatriculare original, 2 poze actualizate tip pasaport si eventual o copie dupa carnetul de conducere. Certificatul de inmatriculare este documentul eliberat de universitatea sau facultatea de specialitate, care confirma statutul de student.
   Trebuie precizat, insa, ca sunt acceptate doar documente originale in germana si engleza. In cazul celorlalte limbi, e nevoie de anexarea unui certificat de de inmatriculare in original si o copie legalizata a acestuia.
   Autoritatile germane precizeaza ca incearca sa medieze toti studentii pe perioada vacantei de vara, dar nu exista o garantie in acest sens. O oferta de munca poate fi primita cel mai devreme in luna aprilie.Anul trecut, in programul de burse pentru studenti au fost disponibile 100 de locuri de munca pentru care s-au inscris 114 candidati. Numar a fost mult mai mic fata de anii anteriori, principala piedica pentru studentii romani fiind necunoasterea limbii germane. (DorohoiNews.ro)
 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

studenti la munca
DorohoiNews.ro, 23-12-2010

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro