Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

nicolae-vlad

Potrivit primelor date preliminare, autorul crimei căreia i-a căzut victimă o japoneză de 20 de ani ar fi autorul mai multor violuri și tâlhării. În cel puțin un caz, victima a decedat. El intra noaptea peste femei singure, le viola și pleca cu telefoanele mobile ale acestora. Parchetul general a preluat toate cele șase dosare. Laura Kovesi a cerut o anchetă privind modul în care au fost soluționate aceste cauze.

Primele două violuri s-au petrecut pe timp de noapte, când, o persoană neidentificată a pătruns în locuințele victimelor și le-a agresat sexual. Primul viol s-a consumat pe 25 februarie 2012, al doilea pe 1 martie. Intrusul a fugit după ce a furat mai multe bunuri din locuințele victimelor.

Alte două violuri și tâlhării au avut loc pe 7 martie și pe 29 aprilie 2012 când, un individ a pătruns pe timpul nopții în locuințele victimelor, le-a violat și tâlhărit de telefoanele mobile. Pe 6 august 2012, o altă victimă a fost găsită decedată în locuința sa, prezentând urme de agresiuni sexuale. Autopsia a stabilit că decesul a fost cauzat de o asfixie mecanică . ”Probele administrate după preluarea cauzelor, au conturat existenţa unor indicii temeinice în ceea ce priveşte săvârşirea faptelor de către inculpatul Vlad Nicolae”, se arată într-un comunicat al Parchetului general.

Mărturia unei victime: "M-am luptat cu el. Mi-a dat un pumn în gură"
În februarie 2011, suspectul ar fi intrat în casa unei femei din Baloteşti. Maria Stroe povesteşte că agresorul a tâlhărit-o şi a încercat să o violeze, dar nu a mai apucat. "M-am luptat cu el şi m-am bătut cu el. Mi-a dat un pumn în gură, dacă nu era vecinul, mă omora", le-a povestit încă marcată femeia jurnaliştilor de la Pro TV.

Un alt caz în care ar fi fost implicat Nicolae Vlad a avut loc un an mai târziu, tot în februarie. Atunci acesta ar fi dat buzna în casa unei bătrâne din Bucureşti. "M-a legat cineva de cap, m-a luat în braţe, m-a urcat în pat şi a făcut ce a vrut cu mine. Atât am zis: Cine eşti şi ce vrei?". "Taci, că te omor", i-a răspuns agresorul cu glas şuierat.

L-a recunoscut pe atacator, dar anchetatorii l-au lăsat liber
Peste încă o lună, la două străzi distanţă, o altă bătrână a fost violată şi tâlhărită. A murit la spital, din cauza loviturilor.

În aprile, de această dată în Baloteşti, Nicolae Vlad ar fi intrat în casa unei pensionare, pe care a atacat-o în miez de noapte. A fost un moment cheie, pentru că în acest caz victima l-a recunoscut pe atacator, iar anchetatorii mai aveau la dosar şi declaraţia unui martor, care l-a identificat la rândul său. „A zis că el nu recunoaşte, că e declaraţia mea împotriva declaraţiei lui", povesteşte victima. Mai era nevoie de proba ADN, pe care femeia s-a oferit să o plătească din banii ei pentru a se face dreptate, însă anchetatorii au refuzat acest lucru. Parchetul de pe lângă Judecătoria Buftea a i-a interzis suspectului să părăsească localitatea, însă acesta a rămas liber.

Nicolae Vlad mai este acuzat că pe 6 august, în Baloteşti, a violat şi ucis o femeie de 73 de ani. Şi că pe 15 august a violat-o şi ucis-o pe Yurika Masuno, o tânără venită să predea japoneza la Craiova.

Șase cazuri
”În total sunt şase cauze care au fost conexate. (...) Am preluat cinci cauze. Două dintre aceste cauze au ca obiect violul urmat de moartea victimei, celelate trei cauze au ca obiect tâlhărie faţă de femei mai în vârstă. Modul de operare, în primă fază, pare a fi acelaşi. Acesta este motivul pentru care am dispus preluarea acestor cauze”, a spus Kovesi. Ea a mai adăugat că cele cinci dosare au fost preluate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, locurile unde s-au petrecut cel șase agresiuni.

Dosare risipite
Pentru două dintre cauze există deja confirmarea de la Institutul de Medicină Legală că autorul este acelaşi. Întrebată dacă exista posibilitatea de a-l aresta mai devreme pe suspectul în cazul uciderii japonezei, Codruţa Kovesi a spus că în momentul în care s-au făcut cercetările la faţa locului nu era identificat respectivul. ”Existau urmele biologice lăsate la faţa locului, însă nu aveai termen de comparaţie, pentru că erau mai mulţi suspecţi, erau mai multe variante de anchetă şi dosarele erau înregistrate la unităţi de parchet diferite”, a precizat Kovesi.

Anchete blocate de lipsa banilor
În același timp, lipsa banilor din conturile Poliției pentru plata acestor expertize crininalistice ar fi o altă cauză a întârzierii cu care a fost prins acest individ. Cazul studentei japoneze omorâtă de Vlad Nicolae (26 de ani) a fost anchetat, iniţial, de procurorii Parchetului Tribunalului Ilfov. Ulterior, dosarul a fost preluat de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, din cauza complexităţii cauzei şi a faptului că victima este o persoană cu cetăţenie străină, ceea ce necesită corespondenţă cu ambasada. Potrivit anchetatorilor, în 15 august, în jurul orei 20.30, Vlad Nicolae a abordat-o pe studenta japoneză, în vârstă de 20 de ani, în incinta Aeroportului ”Henri Coandă”, oferindu-şi ajutorul pentru a-i găsi un taxi. În acest context, Vlad Nicolae a urcat împreună cu tânăra în taxi, însă cei doi au coborât după parcurgerea unei distanţe scurte, într-o zonă în care drumul este mărginit, de ambele părţi, de pădure. Vlad Nicolae şi tânăra au fost observaţi în acel loc de către şoferul taxiului după aproximativ două minute, la marginea şoselei, însă pe celălalt sens de mers. Două zile mai târziu, în 17 august, în acelaşi loc a fost descoperit cadavrul studentei, acoperit cu frunze şi prezentând urme de violenţă. Sursa: evz.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

nicolae-vlad
DorohoiNews.ro, 25-08-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro