Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Sa invatam de la cei mici_13

 „Tot ceea ce  n-avem de la naştere şi de care avem nevoie când suntem mari, ne este dat prin educaţie, această educaţie ne vine de la natură, de la oameni sau de la lucruri” - Jean Jacgues Rousseau.

 
Miercuri, 20 iunie 2012 a avut loc evaluarea Proiectului judeţean „Să învăţăm de la cei mici!”, proiect iniţiat şi  desfăşurat în acest an şcolar de  Grădiniţa nr. 6 Dorohoi,  cuprins în C.A.E.J., la poziţia 41. 
 
La această activitate au fost prezenţi din partea I.S.J. Botoşani, d-na inspector învăţământ preşcolar Ciura Aurelia, directorul Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob”, pr. prof. Muha Constantin, directorul Gradiniţei „Stefan cel Mare si Sfant”, prof.Doiniţa Dupu, din partea Ocolului Silvic Dorohoi, doamna Moscalu Valentina, din partea Colegiului Naţional „Grigore Ghica” , doamnele prof.Cucoreanu Gretti si Hura Mihaela, din partea Şcolii nr.5 „Spiru Haret” , prof.Lepărdă Carmen, din partea S.A.M. „Ion Pillat” , doamna prof. Ilaş Ana-Maria, din partea Gradiniţei Broscăuţi, doamna educatoare Miron Simina şi directorul Casei Municipale de Cultură, Muraru Valuţa. 
 
Proiectul „Să învăţăm de la cei mici!” are caracter educativ oferind copiilor şi cadrelor didactice posibilitatea de a se implica activ şi direct în acţiuni instuctiv-educative de protejare şi ocrotire a naturii, conştientizând responsabilităţile acţiunilor lor şi înţelegând nevoile de protecţie a mediului, precum şi aplicarea soluţiilor de re-echilibrare şi stabilizare a mediului natural reprezentând o nevoie şi o datorie a societăţii actuale, o provocare globală.
 
Scopul Proiectului „Să învăţăm de la cei mici!” a fost educarea copiilor în spiritul unei atitudini responsabile faţă de natura înconjurătoare, protejarea şi ocrotirea acesteia, amenajarea spaţiului ambiental cu lucrări originale confecţionate din materiale reciclabile.
 
Grupul ţintă: 
-75 de copii preşcolari de la Grădiniţa nr. 6 Dorohoi
-20 de copii preşcolari de la Grădiniţa Broscăuţi
-33 de elevi de la cl I C de la Şcoala nr. 5 „Spiru Haret” Dorohoi
-20 elevi de la cl a Xia F şi 20 elevi de la cl. A XII-a F de la Colegiul Naţional „ Grigore Ghica”
-20 de elevi de la S.A.M. „Ion Pillat” Dorohoi.   
 
Parteneri:
- I.S.J.Botoşani
-A.P.M. Botoşani
-Primăria Dorohoi
-Ocolul Silvic Dorohoi
-Casa Municipală de Cultură Dorohoi
-Parteneri media:Dorohoi News, Dorohoianul, Live Botoşani.
 
 Colaboratori:
-Grădiniţa Broscăuţi;
-Şcoala nr. 5” Spiru Haret” Dorohoi
-Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi;
-S.A.M. „Ion Pillat” Dorohoi.
 
În cadrul acestui proiect educaţional s-au desfăşurat următoarele activităţi:
- „ Eco- prichindeii în acţiune”- colectare de hârtie-carton, pet-uri, doze din aluminiu.
- Ecologizarea parcului din curtea Grădiniţei nr. 6 Dorohoi ( plantarea pomilor, sădirea florilor, vopsirea băncilor, aparatelor de joacă, a gardului curţii). 
- Concurs judeţean „Să învăţăm de la cei mici!”- confecţionare de lucrări din materiale reciclabile, premierea lucrărilor şi realizarea expoziţiei cu lucrările primite din tot judeţul, la Grădiniţa nr. 6 Dorohoi.
-  „S.O.S. Natura!” – evaluarea proiectului, prezentarea programului artistic la Sala Teatrului din Dorohoi.
 
Eco-prichindeii au venit în faţa părinţilor, oficialităţilor şi tuturor partenerilor pentru a  demonstra cum ştiu ei să aibă grijă de mediul în care trăim.
 
Grupa „Fluturaşii”coordonaţi de doamnele educatoare prof. Mariela Dupu şi Dorela Boariu au prezentat: sceneta ecologică  „ Ocrotim natura”,gimnastică ritmică „Fetiţele vesele”, dansuri tematice „Ploaia si florile”( împreună cu elevii de la clasa IC- Şcoala nr 5 „Spiru Haret”-Dorohoi) şi „În junglă”, „Parada costumelor ECO”. 
 
„Piticii” grupei mici au pregătit „Dansul răţuştelor”, sub îndrumarea doamnelor educatoare  prof. Creţu Anca şi Grigoraş Florentina. Ocrotirea planetei repreyintă o problema mondiala, şi, tocmai de aceea, fiecare om trebuie să-şi asume această responsabilitate. Preşcolarii grupelor „Ursuleţii”,„Albinuţele” şi „Iepuraşii” au încântat publicul spectator cu un colaj de cântece despre natură.Copiii au fost pregătiţi de doamnele educatoare prof.Julinschi Alina, Aconstantinesei Daniela, Dumitraş Pinteală Andra Mihaela şi Cuzuban Ecaterina.
 
Alexia Chichioacă- solista de muzică pentru copii de la grupa „Fluturaşii”  a     interpretat cântecul despre prietenie- „ Prieteni adevăraţi”  . 
 
Activitatea s-a încheiat cu interpretarea „Imnului Eco” de catre solistul vocal Andrei Gorgan împreună cu preşcolarii.Versurile au fost scrise de Flavia Bidihon, muzica Andrei Gorgan, elevi la Colegiul Naţional „Grigore Ghica ”, Dorohoi.
 
„Această zi a fost un prilej de evaluare a muncii educatoarelor cu preşcolarii. Încă odată am demonstrat că numai împreună, copii, părinţi şi educatoare putem face lucruri măreţe. Colectivul Gradiniţei nr.6 Dorohoi mulţumeşte tuturor colaboratorilor, partenerilor şi beneficiarilor direcţi sau indirecţi, părinţilor şi copiilor. Cu siguranţă, pe această scenă, se vor derula şi alte activităţi unde protagoniştii vor fi copiii din grădiniţa noastră, la care se vor adăuga momentele vesele din viaţa de preşcolar, care ne vor amuza, ne vor înduioşa şi care vor primi mii de aplauze. Sperăm să descoperim împreună frumuseţea naturii, liniştea anilor petrecuţi în grădiniţă, copii care să impresioneze prin calităţile vocale sau prin înclinaţia spre dans, talent actoricesc, dezinvoltură, naturaleţe, oferindu-ne astfel un spectacol de lumină şi culoare, contribuind astfel la conturarea personalităţii copiilor.”, a declarat pentru Dorohoi News, prof. Mariela Dupu, coordonator de proiect şi responsabil Grădiniţa Nr.6 Dorohoi. (DorohoiNews.ro)

 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Sa invatam de la cei mici_13Sa invatam de la cei mici_01Sa invatam de la cei mici_02Sa invatam de la cei mici_03Sa invatam de la cei mici_04Sa invatam de la cei mici_05Sa invatam de la cei mici_06Sa invatam de la cei mici_07Sa invatam de la cei mici_08Sa invatam de la cei mici_09Sa invatam de la cei mici_10Sa invatam de la cei mici_11Sa invatam de la cei mici_12Sa invatam de la cei mici_14Sa invatam de la cei mici_15Sa invatam de la cei mici_16Sa invatam de la cei mici_17Sa invatam de la cei mici_18Sa invatam de la cei mici_19Sa invatam de la cei mici_20
DorohoiNews.ro, 21-06-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

21.06.2012 la 19:33

Cata munca si daruire din partea acestor minunate cadre didactice de la Gradinita nr.6 Dorohoi!Felicitari copiilor, parintilor si celor care i-au sprijinit!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro