Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

scoala Ibanesti

Purtand in suflete culorile verii, elevii scolilor din comuna Ibanesti, alaturi de cadre didactice si parinti s-au intalnit in prag de toamna, luni, 17 septembrie 2012, pentru a incepe un nou an scolar. Festivitatea de deschidere a noului an scolar a inceput in satul Ibanesti la ora 9:00, iar la ora 10:00 oficialitatile au fost prezente si in satul Dumbravita.

Odata cu acest an scolar, elevii claselor I- IV ai Scolii „Stefan cel Mare si Sfant” Ibanesti vor invata in noua cladire reconstruita dupa dezastrele produse de inundatiile din vara anului 2010. Investitia a fost realizata cu sprijinul Radiodifuziunii Romane prin Societatea Nationala de Cruce Rosie , care a contribuit cu aproximativ 25% din costul obiectivului, restul sumei fiind acoperita din bugetul local al Primariei comunei Ibanesti.
   
La eveniment au participat domnul Director Maciuca Eduard, reprezentant al Societatii Nationale de Cruce Rosie din Romania, doamna Peonaru Gina, reprezentant al postului „Radio Romania Actualitati”, un reprezentant al postului de Politie Ibanesti, cadre didactice, preoti si parinti. Slujba de TE DEUM a fost oficiata pentru inceputul de an scolar de preotii parohi pr. Mihai Bogdan Stefan,pr. Berechea Ovidiu si pr. Foca Claudiu.
 
Domnul Primar Ing. Romica Magopet a transmis celor prezenti cateva mesaje:
„Dragi cadre didactice, dragi părinţi, dragi elevi,   
Astăzi este prima zi din noul an şcolar 2012- 2013, o zi importantă pentru noi, deoarece în aceste momente copiii au prioritate. Faptul că suntem prezenţi la acest eveniment demonstrează că acordăm o deosebită atenţie educaţiei şi înţelegem rolul ei în societate. Începutul acesta de an şcolar este un moment de reflecţie pentru ceea ce înseamnă educaţia, principalul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere când ne gândim la viitor. Administraţia locală a investit mult în învăţământul ibăneştean, pentru că a dorit să creeze copiilor noştri medii plăcute, medii corespunzătoare pentru desfăşurarea orelor. Educaţia este iniţierea în viaţa spiritului, pregătirea sufletului uman în căutarea adevărului şi a virtuţii. Vrem să îi ajutăm pe cei mici să ajungă oameni demni, respectuoşi şi capabili să ia hotărâri responsabile. Mesajul meu pentru cadrele didactice este că administratia locala a acordat o atenţie deosebită învăţământului şi a fost mereu alături de elevi şi profesori, oferindu-le toate condiţiile necesare. Aceste lucruri au fost făcute în interesul copiilor, de aceea şi dvs. trebuie să contribuiţi la îmbunătăţirea sistemului educaţional. Trebuie să daţi copiilor posibilitatea să îşi dezvolte abilităţile de viaţă şi să îşi consolideze competenţe fundamentale. Datoria dvs. de profesori este să oferiţi copiilor exemple pozitive, să adoptaţi programe speciale pentru a-i determina pe elevi să înveţe cât mai mult şi să înţeleagă care este importanţa şcolii. Un factor important şi de răspundere al educaţiei este familia. Dumneavoastră, părinţii, o conduceţi şi răspundeţi de ea în faţa societăţii şi a vieţii copiilor.
Trebuie să asigurăm copiilor noştri un mediu cât mai corespunzător şi favorabil dezvoltării lor. Pentru a-i ajuta cu adevărat pe elevi trebuie să păstraţi în permanenţă o strânsă legătură cu şcoala. Este important să-i mustrăm pe copii atunci când greşesc şi să îi felicităm atunci când merită. Copilul trebuie să înţeleagă că în viaţă, omul trebuie să urmărească un ideal. Datoria noastră părintească este să ne dăm silinţa să formăm din copilul nostru un om şi un caracter.

Dragi copii,
Vă doresc să începeţi anul şcolar încrezători în forţele voastre şi cu dorinţa de a demonstra că sunteţi capabili să fiţi responsabili. Trebuie să fiţi conştienţi că şcoala este foarte importantă pentru viitorul vostru şi să vă gândiţi că după terminarea anilor de şcoală veţi fi nevoiţi să vă descurcaţi fără ajutorul părinţilor. Trebuie să învăţaţi, acum pentru a avea posibilitatea să vă găsiţi un loc de muncă şi să vă întemeiaţi o familie. Aveţi tot sprijinul meu, al cadrelor didactice şi al părinţilor în activităţile educative pe care vreţi să le desfăşuraţi. Aveţi la dispoziţie  cadre didactice pregătite, precum şi săli de clasă moderne care asigură confortul necesar pentru desfăşurarea orelor, iar ceea ce trebuie voi să aveţi în vedere este să ascultaţi de domnii profesori şi de părinţi, pentru că ei sunt în măsură să vă ofere o educaţie potrivită. Vă urez un an şcolar frumos, cu rezultate cât mai bune şi mult succes cadrelor didactice şi elevilor în desfăşurarea activităţii şcolare.”


Doamna Director Prof. Mariana Magopet a accentuat importanta pe care trebuie sa o acorde parintii in relatia cu scoala si a prezentat structura noului an scolar si repartizarea elevilor pe clase. Salile in care vor invata elevii clasei pregatitoare sunt amenajate corespunzator, iar cadrele didactice sunt pregatite in urma cursurilor organizate la nivel national.

Copiii care vor face parte din clasa pregatitoare au varsta de 6 ani si vor avea posibilitatea sa isi dezvolte capacitatea de a comunica, vor face cunostinta cu lumea cifrelor si a literelor, vor invata sa observe mediul inconjurator si sa interactioneze cu ceilalti copii prin joc, prin activitati in echipa, activitati de descoperire, prin desen sau prin activitati sportive.

La nivelul comunei Ibanesti au fost inscrisi in clasa pregatitoare un numar 40 de copii, din care 18 la Scoala „Stefan cel Mare” din satul Ibanesti si 22 la Scoala „Mihail Sadoveanu” din satul Dumbravita.
Administratia locala Ibanesti s-a ocupat de buna desfasurarea a lucrarilor de igienizare, care au fost finalizate din timp pentru a primi elevii in conditii excelente. De asemeni elevii au primit din partea domnului primar Ing. Romica Magopet, ca in fiecare an, ghiozdane, penare si orare cu mesajul „A inceput scoala!”

Cu siguranta si acest an scolar se va desfasura in conditii foarte bune, iar elevii vor rasplati munca parintilor prin rezultatele scolare excelente pe care le vor obtine. (DorohoiNews.ro)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

scoala Ibanestiscoala Ibanesti (2)scoala Ibanesti (3)scoala Ibanesti (4)scoala Ibanesti (5)scoala Ibanesti (6)scoala Ibanesti (7)scoala Ibanesti (8)scoala Ibanesti (9)scoala Ibanesti (10)scoala Ibanesti (11)scoala Ibanesti (12)scoala Ibanesti (13)scoala Ibanesti (14)scoala Ibanesti (15)scoala Ibanesti (16)scoala Ibanesti (17)scoala Ibanesti (18)scoala Ibanesti
DorohoiNews.ro, 18-09-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

19.09.2012 la 06:52

Felicitari pentru aceste realizari de mare importanta pentru comunitate!

18.09.2012 la 20:38

Minunat! Bravo, Romica, felicitari sotiei tale! Sanatate va doresc, pentru ca momentele frumoase sa fie la fel de numeroase in viata comunei.

18.09.2012 la 08:12

Ma bucur sa intru pe internet si sa vad stiri despre scoala in care am invatat. arata minunat, standarde europene si oameni care muncesc cu adevarat pentru binele locuitorilor!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro