Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_21

Grădiniţa „Albă ca Zăpada” din Dorohoi, luni 18 februarie, a jucat dublu rol de partener în proiect şi gazdă a lansării propriei reviste. La pregătirea acestui demers sau alăturat iniţiatorilor I.S.U. „Nicolae Iorga” Botoşani, Primăria Municipiului Dorohoi, Inspectoratul Şcolar Botoşani, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob”, instituţii culturale, grădiniţele din municipiu.

În deschiderea evenimentului, prof. Maria Enache, responsabil de structură şcolară a remarcat impactul acţiunii asupra vieţii şcolare din această grădiniţă, dar şi privitor la implicarea unităţii într-un proiect care contribuie la formarea civică, preventivă, a preşcolarilor.

„Trăim într-o lume marcată de proiectivitate pe termen scurt, mediu şi chiar lung, iar grădiniţa noastră are în atenţie participarea la proiecte şi programe locale, judeţene, naţionale, internaţionale, care să creeze un confort mobilizant şi un standard pentru perfecţionarea activităţilor specifice. În perspectiva dezvoltării unor competenţe care ţin de regulile de prevenire a situaţiilor-limită, se înscrie şi derularea proiectului educaţional judeţean «Siguranţa înseamnă viaţă», proiect pe care l-am iniţiat în parteneriat cu I.S.U. Botoşani, pe care îl derulăm şi îl vom finaliza, printr-o implicare largă a mai multor colaboratori. Coordonatorii proiectului sunt prof. Paula Gavriluţă – inspector şcolar de specialitate, prof. Daniela Şlincu – director al Şcolii Gimnaziale «Dimitrie Romanescu» Dorohoi, prof. Maria Enache, Lt. col. Radu Ţipişcă – Inspecţia Judeţeană la I.S.U. Botoşani, iar din echipa de proiect, fac parte: prof. Elena Lupu, ed. Dorica Lungu, ed. Doina Corlăţeanu, ed. Ştefănica Şchiopu, ed. Gealacu Violeta, instit. Elena Rusu-Muşetescu, prof. Anca Brânzei, prof. Cristina Chiţan, prof. Cornelius Drescanu şi personalul desemnat din cadrul Serviciului Protecţie-Pregătire Educaţia Preventivă a Populaţiei din cadrul I.S.U. Botoşani.”, a precizat, prof. Maria Enache.

Remarcând unicitatea proiectului, pe plan judeţean şi naţional, Lt. col. Radu Ţipişcă s-a referit la obiectivele acestuia ce privesc identificarea principalelor tipuri de risc, a formelor de manifestare a acestora, delimitând măsurile de protecţie şi modul de acţiune şi comportare în situaţia producerii lor.

Reprezentantul I.S.U., în postura de partener direct, a evidenţiat şi modalităţile practice de atragere a preşcolarilor în sfera respectării regulilor de prevenire şi formarea conduitei de urmat pe timpul situaţilor de urgenţă, detaliind acţiunile din calendarul proiectului referitoare la însuşirea unor reguli de prevenire şi stingere a incendiilor în grădiniţă şi la domiciliu, a limitării efectelor acestora asupra vieţii şi siguranţei oamenilor şi bunurilor materiale, precizând sursele de aprindere şi modul de comportare în aceste conjuncturi. „Este un proiect reprezentativ pentru judeţ, prin singularitatea sa, prin aceste obiective şi prin regulament. Sunt activităţi de pregătire, deosebit de educative, destinate protecţiei vieţii. Este foarte important că astfel de proiecte, se desfăşoară la aceste vârste, incluzând aici şi copiii cu C.E.S. Vreau să scot în relief, implicarea cadrelor didactice de la grădiniţa parteneră care dovedesc multe abilităţi în dezvoltarea unei atitudini civice, responsabile şi preventive a preşcolarilor.”, a ţinut să remarce, Lt. col. Radu Ţipişcă.

Despre semnificaţia proiectului a vorbit şi prof. Anişoara Doiniţa Dupu, directorul Grădiniţei cu Program Prelungit „Ştefan cel Mare” Dorohoi.

După o scurtă prezentare a invitaţilor reuniţi şi la lansarea primului număr a publicaţiei reprezentative a Grădiniţei „Albă ca Zăpada”, „REVISTA PITICILOR” - primar ing. Dorin Alexandrescu, viceprimar Constantin Bursuc, Inspector şcolar Paula Gavriluţă, pr. prof. Constantin Muha, director coordonator Daniela Şlincu, Dan Şlincu – director al Direcţiei pentru Protecţia Copilului Botoşani, administratori ai unor societăţi comerciale, directori de grădiniţă, reprezentanţi ai instituţiilor culturale şi ai primăriei -, prof. Maria Enache şi prof. Cornelius Drescanu au prezentat conţinutul publicaţiei. Cu pagini color şi tipărită în cele mai bune condiţii, revista bianuală va încerca permanent să se diferenţieze în spaţiul publicistic prin reflectarea vieţii şcolare din grădiniţă, originalitate şi adecvare la interesele, preocupările şi nevoile grupului receptor. De asemenea, revista va urmări o prezenţă grafică şi estetică de calitate – excelenta realizare a graficianului Mihaela Vornicu ! -, introducând rubrici noi alături de cele ale primului număr: „Editorial”, „Grădiniţa în imagini şi cuvinte”, „Micul nostru univers”, „Perspective prin proiecte şi parteneriate”, „Primele rostiri ale credinţei”, „Bucuria fiecărui succes”, „Steluţe de altădată a grădiniţei”, „Mesaje pentru pitici”, „Jocul şi învăţarea”, „Creativitate şi fantezie”.

La reuşita acţiunii şi-au adus contribuţia şi micii artişti ai grădiniţei prin ineditele programe artistice tematice, dar şi sponsorii: Florin Ţurcanu – Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Dorin Alexandrescu – primarul Municipiului Dorohoi, Constantin Bursuc – viceprimar, Cătălin Zaharii – director „Nova Apa Serv”, SC NORDIC ROMAR SRL Dorohoi, Sindicatul Învăţământului Preuniversitar Botoşani.

Vezi Galerie FOTO Completă, Click AICI!





Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_21Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_05Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_06Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_08Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_13Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_15Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_19Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_25Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_26Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_27Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_28Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_29Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_30Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_35Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_38Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_39Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_41Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_42Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_44Lansare revista - Gradinita nr.7 Alba ca zapada_45
DorohoiNews.ro, 19-02-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

20.02.2013 la 14:37

Nu intervin pentru a carcoti. Dar nu stiu totusi cine face carcoteala, dvs sau alte persoane. Daca ati fi citit cu atentie comentariul persoanei ce atrage atentia asupra uniformei, ati fi inteles mesajul. Nu este cazul sa fim rautaciosi, dar nici orbi nu suntem. Din cate am citit, au fost felicitati copiii, si implicit munca doamnelor . S-a atras atentia asupra audientei. Chiar dvs spuneti : "Am fi un popor atat de frumos daca nu am fi atat de carcotasi si nu ne-am impiedica de lucrurile marunte..." De aceea va intreb respectos : atunci copilasii si parinii de ce se straduiesc sa le faca costumatii cat mai deosebite? Oare nu pentru audienta? De ce sa nu ii ducem in trening? De ce sa ne mai legam de lucruri "marunte"?

20.02.2013 la 10:01

Va multumim doamnelor educatoare pentru tot ce faceti pentru copiii nostri de la gradinita,,Alba ca Zapada,,.Felicitari pentru aceasta minunata revista.Si imi pare sincer rau ca unii dintre noi in loc sa vada frumusetea evenimentului au avut grija de ,,uniforme,,.Am fi un popor atat de frumos daca nu am fi atat de carcotasi si nu ne-am impiedica de lucrurile marunte care ne inconjoara si am recunoaste valoarea celor din jurul nostru!Felicitari oricum pentru realizare ca asta e important!

19.02.2013 la 21:42

Felicitari pentru activitate. de fapt dubla eveniment din ce am citit. Copiii sunt deosebiti si merita tot ce este frumos. Dar nu pot sa nu constat din fotografii ca unele persoane din audienta spectaculoasa au confundat piata sau practica de pe vremuri cu un eveniment cultural. Ar fi bine sa aiba si profesorii uniforma.

19.02.2013 la 20:33

Felicitari tuturor celor implicati in acest minunat proiect.Un colectiv extraordinar unit de ,,mana de fier intr-o manusa de catifea,, a extraordinarei doamne Enache Maria care cu tact si profesionalism a stiut sa scoata in evidenta voloarea acestei gradinite.Succes in continuare!!!!

19.02.2013 la 17:47

Impresionanta evolutia interpretului melodiei despre copilarie,m-au coplesit amintirile.BRAVOOOO --FELICITARI!!!!!

19.02.2013 la 09:47

Va admir pentru curaj, pentru munca si daruirea de care dati dovada.Sunteti remarcabile prin ceea ce faceti, aveti alaturi un mare om-Tuca Enache.Succes si la cat mai multe realizari!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro