Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Targ de facultati

Anual, interesul tinerilor din zona Moldovei cu privire la posibilitatea de a urma o facultate în străinătate crește. Unii încep prin a se interesa prima dată de costurile de școlarizare și de trai, iar alții se gândesc deja la ce companie vor să se angajeze după finalizarea celor trei ani de studiu.

Anul trecut peste 2500 de tineri au trecut pragului RIUF Iași pentru a afla ce înseamnă să fii student internațional și ce trebuie să faci pentru a avea acest statut.  Informații suplimentare despre viața de student în țări precum Marea Britanie, Olanda, Danemarca și, totodată, România vor găsi tinerii din zona Moldovei la cea de-a 12-a ediție RIUF,  Romanian International University Fair pe 21 martie, la Iași.

Ce trebuie să ai în vedere înainte să pleci la studii în străinătate?


1. Cât mai multe informații despre universitate și programul pe care vrei să-l urmezi.

Informează-te cât va dura programul pe care vrei să-l studiezi, consultă topurile internaționale pentru a verifica locul universității în domeniul pe care ți l-ai ales, află pe ce se pune accentul la cursuri. Cel mai ușor mod de a afla aceste informații este direct de la reprezentanții universităților, cu care te poți întâlni la târguri educaționale precum RIUF, cel mai mare târg internațional de facultăți din Europa de Est.

2. Care sunt criteriile de admitere

Diferite universități au diferite criterii de admitere (privind notele la bacalaureat/diploma de licență sau examenele de limbă). De asemenea, unele programe de master cer susținerea unor teste suplimentare precum GMAT sau GRE. Pentru a te putea pregăti e nevoie să fii informat corect și din timp.

3. Sistemul de notare și cum se realizează evaluarea
Vei afla că la unele cursuri vei da examene, pe când la altele va trebui să predai un eseu sau o lucrare practică. În plus, nu vei mai fi surprins când vei descoperi că în Danemarca nota de trecere e 2 sau că, deși au un sistem de notare asemănător cu al nostru, rareori vei lua o notă mai mare de 8 în Olanda, nota 10 fiind rezervată cazurilor excepționale.

4. Care sunt costurile estimative de trai
În funcție de țara și orașul în care urmează să studiezi, costurile pot varia de la 500 de euro/lună la peste 800 de euro/lună. Ține cont și de faptul că o parte dintre aceste costuri pot fi finanțate printr-un job part-time sau printr-o bursă. Spre exemplu, la University of Salford din Marea Britanie elevii care obțin peste 9,50 la examenul de bacalaureat pot primi o bursă în valoare de 2000 £.

5. Oportunitățile de muncă

Deși România face parte din Uniunea Europeană, unele state încă mai cer permise de muncă pentru cetățenii români (până în decembrie 2013). Află dacă vei avea nevoie de unul și care sunt demersurile de urmat pentru a-l obține. De asemenea, e bine să știi dinainte câte ore vei putea lucra și care e salariul minim pe oră astfel încât să poți estima cât din costurile de trai le poți susține singur. Află dacă universitatea are un centru care să te ajute să cauți un job, atât în timpul facultății, cât și după. Nu uita să întrebi și care sunt ratele de angajare ale absolvenților universităților pe care le vizezi și care sunt cele mai importante parteneriate cu marii angajatori.

6. Ce posibilități de finanțare există

În cazul în care învățământul nu e gratuit (precum în Scoția, Danemarca, Finlanda, Suedia sau Norvegia), atât universitățile cât și guvernele din diferite țări îți pot oferi împrumuturi sau burse, de până 100% din taxa de școlarizare. Interesează-te care sunt acestea și dacă ești eligibil pentru vreuna dintre ele.

7. Cazarea se caută din timp

Cu cât rezolvi mai repede dilema locului de cazare, cu atât mai bine. Unele universități garantează locuri în cămin pentru studenții din afara țării dacă aplici până la o anumită dată. Dacă nu vrei să stai în campus, caută site-uri de oferte de cazare și încearcă să contactezi agențiile. Locuințele cele mai accesibile și interesante se închiriază repede. De asemenea, interesează-te dacă locuința este mobilată, utilată și dacă utilitățile sunt incluse în preț.

8. Ia legătura cu studenți (români) de la universitatea respectivă

Dacă plecarea într-o țară străină te sperie, află că sunt oameni care au făcut acest pas înaintea ta și te pot ajuta cu o mulțime de sfaturi privind cele mai bune locuri de cazare, ce cartelă de telefon să-ți iei, unde găsești cea mai bună mâncare sau de unde poți cumpăra produse ieftine. Poți să îi contactezi căutând forumuri dedicate (precum Space.edmundo.ro) sau Romanian Societies (în cazul universităților din Marea Britanie). În plus, majoritatea universităților prezente la RIUF Iași vin și cu un student român, care îți poate răspunde întrebărilor tale specifice.

Nu uita! Multe dintre aceste informații îți pot fi oferite de către consilieri educaționali, care te pot ajuta în tot procesul de aplicare pentru studii în străinătate, te pot pune în contact cu români care studiază la aceeași universitate ca tine și-ți pot da sfaturi despre cum să te descurci mai ușor.

Te poți întâlni cu consilierii EDMUNDO la RIUF, cel mai mare târg de universități internaționale din Europa de Sud-Est. Aici poți afla informații personalizate despre studiul în străinătate, poți participa la workshop-uri și seminarii. În plus, doar la RIUF Iași poți vorbi cu reprezentanți ai universitaților de top din lume precum MIT (locul 1 în Top QS) și Princeton (locul 9 în Top QS. Cei interesați de participarea la târg se pot înregistra înainte pe site-ul www.riuf.ro, pentru a maximiza beneficiile obținute din participarea la târg.

RIUF – Romanian International University Fair, eveniment de tradiție al lunii martie în Iași, este singurul târg de universități din zona Moldovei și va avea loc pe 21 martie la Hotel Unirea din Iași.

Educativa este un grup de companii private și organizații non-guvernamentale ce dezvoltă și promovează împreună proiecte și servicii ce oferă tinerilor români oportunități de dezvoltare personală și profesională. Principalele proiecte marca Educativa: EDMUNDO - serviciul gratuit de consiliere pentru studii în străinătate; Reviro – oferirea a cât mai multe oportunități de carieră interesante și atractive tinerilor români cu experiență academică și/sau profesională în străinătate; RIUF – Romanian International University Fair, cel mai mare târg de universități din România.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Targ de facultati
DorohoiNews.ro, 06-03-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro