Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Performanta_eleva din Dorohoi_04

Olimpiadele şi concursurile şcolare, indiferent de domeniul lor, stimulează imaginaţia şi gîndirea, oferă motivaţia atât de necesară în procesul de învăţare şi ajută la dezvoltarea abilităţilor şi cunoştinţelor, urmărind formarea „eului” individual al fiecăruia dintre noi.

Richard Bach afirma că „niciodată nu ţi se dă dorinţa fără să ţi se dea de asemenea şi puterea să o transformi în realitate. Va trebui, totuşi, să munceşti ca să reuşeşti asta”. Deosebirea dintre un elev olimpic şi un simplu şcolar este faptul că Andreea Cărăușu, elevă în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, a găsit această putere şi a fost gata să-şi sacrifice timpul şi plăcerile de care ar fi putut avea parte. Astfel, a dat dovadă de tărie de caracter, autodisciplină şi curaj de a accepta provocările şi piedicile care l-ar fi putut împiedica şi dezechilibra, dar trecîndu-le cu succes şi privind în spate, apare, involuntar, un zîmbet de împlinire şi realizare a propriei fiinţe.

Dumnezeu a binecuvântat-o cu multe daruri, dar cel care o defineşte cel mai mult este perseverenţa. Pentru Andreea nimic nu pare greu. Dacă te străduieşti, poate nu reuşeşti să realizezi totul cum ţi-ai propus, însă măcar ştii că ţi-ai dat toată silinţa, iar data următoare va fi sigur mai bine.

 Elevă de nota 10 pe linie, Andreea este dedicată foarte mult şi activităţilor extracurriculare, însă una dintre marile pasiuni ale ei este limba latină, având în cei trei ani de liceu un palmares impresionant:

- clasa a IX-a: locul III la etapa județeană a Olimpiadei de Limbi Clasice, mențiune la etapa națională ; locul I la etapa județeană a Concursului Național „Certamen Ovidianum Ponticum”, locul III la etapa națională;
- clasa a X-a: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limbi Clasice, prima mențiune la etapa națională; locul I la etapa județeană a Concursului Național „Certamen Ovidianum Ponticum”, prima mențiune  la etapa națională;
- clasa a XI-a: locul I la etapa județeană a Olimpiadei de Limbi Clasice, participare la etapa națională; locul I la etapa județeană a Concursului Național „Certamen Ovidianum Ponticum”.

La etapa națională a Concursului Național „Certamen Ovidianum Ponticum”, desfășurată în perioada 24-26 mai, la Constanța, eleva a obținut locul II și s-a calificat la etapa internațională a concursului, ce se va desfășura anul viitor, în aceeași perioadă, la Sulmona, Italia, făcând parte, astfel, din lotul național. Alte două eleve de la Colegiul Național „Grigore Ghica”, respectiv Agrăpine Cătălina, din clasa a IX-a D și Precob Ema din clasa a XI-a F, au obținut premii speciale.

„Povestea noastră, a olimpicilor, a început la ora de latină, unde doamna profesoară m-a cucerit prin pasiunea şi dăruirea ce o avea faţă de acest obiect, căruia mulţi dintre noi nu îi acordă suficientă importanţă. Participarea la etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice în clasa a IX-a, m-a ambiționat și m-a determinat să continui să excelez la această materie. Am dorit să demonstrez că, deși e o disciplină judecată greșit, poți atinge performanțe  deosebite care să aibă o influență majoră asupra viitorului tău. Anul acesta am reușit să obțin rezultatul spre care am aspirat  încă din primii ani de liceu. Sunt mulțumită că munca și efortul depus, împreună  cu doamna profesoară Călin Arghira,  căreia doresc să îi mulțumesc pentru tot sprijinul acordat, au fost în cele din urmă răsplătite.  Consider că succesul este mai dulce când ai alături oameni frumoși, de aceea doresc să mulțumesc doamnei diriginte, Ifrim Monica, prietenilor și familiei pentru tot suportul pe care mi l-au acordat pe parcursul acestor ani. De asemenea, mulțumesc direcțiunii și profesorilor pentru toată înțelegerea pe care mi-au oferit-o.  Această experiență a fost deosebită și aș dori să îi sfătuiesc pe cei care doresc să realizeze performanțe, să nu renunțe la tot ceea ce și-au propus și să se ambiționeze spre succes. Din propria experiență vă spun că se poate.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Andreea Cărăușu, elevă în clasa a XI-a E, la Colegiul Național „Grigore Ghica” Dorohoi.

Autor: DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Performanta_eleva din Dorohoi_04Performanta_eleva din Dorohoi_01Performanta_eleva din Dorohoi_02Performanta_eleva din Dorohoi_03Performanta_eleva din Dorohoi_05
DorohoiNews.ro, 29-05-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

30.05.2013 la 20:41

După muncă, și răsplată! Felicitări, Andreea! Meriți să faci parte din lotul olimpic al României! Tot respectul pentru tine, sunt mândră că îmi ești prietenă!

29.05.2013 la 22:39

Cuvintele sunt de prisos in privinta colegei mele Andreea,de aceea ma voi limita in a o felicita din tot sufletul pentru rezultatele obtinute dar mai ales pentru munca depusa! Multa bafta in continuare!

29.05.2013 la 21:10

Nu e mult spus extraordinara, este minunata. Bravo, Andreea. Ma intreb oare cand ai timp de toate. Mereu citesc activitati in care esti implicata. Bravo! Bravo! Bravo!

29.05.2013 la 14:54

Poate sună măgulitor cuvântul "excelentă", dar în ceea ce o privește pe Andreea, nu este cuvânt mai potrivit. Este o adolescentă deosebită, caracterizată de responsabilitate, grijă, respect, devotament, inteligenţă. Cu perspicacitate, cu multă muncă și încredere, cu seriozitate și corectitudine, și mereu cu zambetul pe buze, se implică, cu sufletul, în tot ceea ce însemnă viața de liceean. Sunt onorată să fiu dirigintele acestui învățăcel eminent !

29.05.2013 la 11:51

FELICITARI, ANDREEA! Felicitari atat elevilor cat si profesorului indrumator. Mult succes la etapa internationala!Avem incredere in tine ca te vei intoarce tot cu un premiu.Bafta!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro