Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

sigla Iasi Science Festival

Peste 200 de experimente și demonstrații din domenii variate, mistere legate de știința vieții și a universului, aventura tururilor ghidate în 40 de laboratoare, ateliere distractive, întâlniri și conferințe cu jurnaliști și oameni de știință sunt cuprinse în programul Iași Science Festival în zilele de 6,7,8 și 9.

Festivalul inițiat de Asociația PRO EVENT cu sprijinul producătorului general ABplus Events a fost inclus de Ministerul Educației Naționale în lista proiectelor aprobate pentru Săptămâna “Școala Altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!”, fiind promovat în peste 1.500 de unități școlare din județele Iași, Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vaslui, Vrancea și Suceava;

Evenimentele Iași Science Festival se desfășoară în centrul orașului (Arena Științei Medicale – Piața Națiunii, esplanada UMF Iași), în laboratoarele a două universități de prestigiu din Iași ( Universitatea Alexandru “Ioan Cuza” și Universitatea de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași) și în laboratoarele institutelor Academiei Române-filiala Iași. În Palas Mall va fi deschisă publicului “Cinemateca Științelor”, unde rulează în perioada 6 – 9 aprilie proiecții documentar ale celor mai noi seriale prezentate de National Geographic  și Da Vinci Learning, cu intrarea liberă;

Cadrele didactice pot înscrie clasele de elevi pe www.sciencefestival.ro, participarea este gratuită!
Peste 2.000 de elevi din 60 de unități școlare din Iași, Bacău, Botoșani, Galați, Neamț, Vaslui, Vrancea și Suceava s-au înscris online la activitățile la Iași Science Festival, în doar câteva zile! Programul festivalului poate fi consultat pe siteul www.sciencefestival.ro iar profesorii pot înscrie la activități grupurile de elevi organizate, prin completarea formularului disponibil în meniul “Înregistrează-te”.Participarea la toate evenimentele din festival este gratuită, iar grupurile pre-înregistrate au prioritate la participarea la activitățile din program.

Participarea la activitățile festivalului este posibilă atât cu clasa, în grup organizat, cât și individual, în familie, sau însoțiți de prieteni.
 
Conceptul creativ al festivalului Iași Science Festival cuprinde un ansamblu de evenimente grupate pe categorii de vârstă, cu atractivitate atât pentru elevi și profesori cât și pentru publicul larg, iubitori de știință de toate vârstele. Activitățile festivalului fac accesibile noţiunile ştiinţifice şi tehnice printr-o abordare practică şi concretă, având rolul de a încuraja elevii și tinerii pentru o vocaţie în domeniul științelor. În completarea acestora, evenimentele cu adresabilitate către publicul larg au rol de popularizare a științei și de conștientizare a rolului științei în viața de zi cu zi. Pe termen lung festivalul va consolida relația dintre elevii din regiunea de Nord-Est și Centrul Universitar Iași, ca primă opțiune de continuare a studiilor, și va crește interesul acestora pentru știință și tehnică, în perioada de alegere a vocației.

Programe de educaţia non-formală şi activităţi extracurriculare, la Iași Science Festival
Ce provocări lansează festivalul? De la astronomie, ştiinţa vieţii şi a universului până la chimie, fizică, matematică, informatică, ştiinţe umaniste şi sociale, festivalul dezvoltă 5 direcţii de activităţi și evenimente interactive prin prisma cărora elevii se vor familiariza cu partea aplicată a ştiinţei, îşi vor îmbunătăţi cunoştinţele de cultură generală şi vor afla noutăți din universul ştiinţific:

ARENA ȘTIINȚELOR MEDICALE – Piața Națiunii, esplanada UMF Iași, ateliere și prezentări interactive în zilele de 6,7, 8 și 9 aprilie, în interval orar 10.00 – 19.00.  Programul integral poate fi consultat urmând likul http://www.sciencefestival.ro/arena-stiintelor-medicale/

Grupurile de elevi organizate care pornesc în aventura tururilor ghidate în laboratoarele Universității de Medicină și Farmacie “Grigore T. Popa” din Iași dar și copii însoțiți de părinți sau bunici, au ocazia să participe în Arena Științelor Medicale la ateliere practice și prezentări interactive, prin seria de evenimente “Săptămâna Creierului într-o nucă”, “Salvatorii de Vieți”, “Secretele Corpului Uman” și “Kids’s Lab”.  Spațiul prietenos al Arenei Științelor Medicale  reprezintă “interfața” dintre UMF Iași și cei care doresc să descopere profesia medicală.

Întâlnirile cu salvatorii SMURD,  simulările medicale pe echipamente de ultimă generație și manechine de resuscitare, ateliere și jocuri distractive organizate de cercetași și cercetători ai creierului, experimente și lecții ca un spectacol compun programul Arenei Științelor Medicale.

EXPERIMENTE & DEMONSTRAȚII, TURURI GHIDATE în universitățile și institutele partenere, 7, 8 și 9 aprilie, 10.00 – 16.00 – programul poate fi consultat pe www.sciencefestival.ro

Elevii se pot bucura de accesul în 40 de laboratoare aparţinând celor două universităţi partenere, parte din ele deschise special cu această ocazie, precum şi în institutele Academiei Române – filiala Iași. Experimentele și demonstrațiile realizate și explicate de oameni de știință, cercetători și cadre didactice vor stârni interesul și curiozitatea elevilor pentru domeniile de studiu din oferta universităților organizatoare;

EXPOZIȚII EDUCATIVE, 6-9 aprilie, Sala Pașilor Pierduți, 9.00 – 18.00: Salonul de Carte Didactică, Tehnică și Științifică – expoziție cu vânzare; Salonul de Tehnologii Multimedia, Produse și Servicii pentru Educație; Salonul “Educat la Iași”– salon de prezentare a ofertei de studii și formare profesională. Lista celor peste 40 de expozanți poate fi consultată pe siteul www.iets.ro.

CINEMATECA ȘTIINȚEI – Palas Mall, Atrium, nivel 1, 6 – 9 aprilie, 18.00 – 21.00:
Iubitorii de știință de toate vârstele sunt așteptați cu familia și prietenii în cinematecă, unde vor rula proiecțiile documentar ale celor mai noi seriale puse la dispoziție de National Geographic și Da Vinci Learning. Intrarea este liberă.

Teme dezbătute în conferințele din Cinemateca Științei: “Star Trek versus Star Wars”; “Teleportarea”, “Drumul spre Cosmos”; “Doar un «simplu robot»: Omul”; “Transumanism: nanotehnologie, celule stem, cyborgizare”; „Cazul Marte”, „Mari Proiecte Planetare”; „Misterele Evoluției Omului”, „Noile Dovezi pentru Rescrierea Teoriei Evoluționiste”; „Misterele Universului”, „Astrofizica pe Înțelesul Tuturor”, „Big Bang”; „Introducere în Astronomie”, „Eclipsele Totale de Soare – Vânătoarea de Eclipse”; ”Informație și formație. A vedea, a ști, a realiza”;

Invitați în “Cinemateca Științelor”: Alexandru Mironov și echipa sa de la Revista Știința și Tehnica: Marc Ulieriu editor in chief S&T, expolorator; Adrian Nicolae, content manager S&T, pasionat de științele trecutului; Cristian Român, senior editor S&T, realizator de emisiuni TV&radio de știință populară; Cătălin Beldea, astronom amator, astrofotograf, cel mai mare vânător de eclipse român, explorator; membrii Clubului UNESCO “Quasar” Iași: George Ceaușu; Lucian Merișca; Vlad Frânghiu; Mircea Boboc; Răzvan Dragomirescu; Asociația culturală “Noua Acropolă” - Marius Andro, Director Filiala Iași;

Echipa “S&T” condusă de Alexandru Mironov, scriitor și critic SF, realizator de emisiuni TV & radio de știință populară, senior editor S&T, va fi prezentă pe 6 aprilie în Sala Pașilor Pierduți, unde va susține o conferință  cu începere de la ora 11.30. De la ora 18.00 jurnaliștii și bloggerii de știință se vor întâlni cu publicul în Cinemateca Științelor, în Palas Mall, pentru a dezbate teme ce țin de “Misterele Științei și Tehnicii”.

Vă așteptăm!

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

sigla Iasi Science Festival
DorohoiNews.ro, 02-04-2014

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro