Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

tabara Codrii de Arama Agafton 41

S-au finalizat două concursuri naționale de protecția mediului și ecoturism finanțate de Primăria municipiului Botoșani și M.E.N.C.Ș., aplicate de Asociația „Papucul doamnei”, Palatul Copiilor Botoșani, Palatul Național al Copiilor și Palatul Copiilor Sfântu Gheorghe.

Este vorba de Concursul Național de Protecția Mediului „Și gestul tău contează!” ajuns la a X-a ediție și Concursul Național Interdisciplinar de Protecția Mediului și Ecoturism „Minunile naturii – Pe cărările nebănuite ale țării” ajuns la a VI-a ediție.

Perioada 26-29 mai 2016, a fost plină pentru cei 150 participanți din toată țara, elevi și profesori, cazați în Tabăra „Codrii de aramă” din Agafton.

Festivitatea de deschidere a fost oficiată de către doamna director a Palatului Copiilor Botoşani, prof. Nour Daniela, domnișoara ing. Narcisa Dumitriu – specialist din cadrul APM Botoşani, d-nul dr. ing. Paul Vieru din cadrul Primăriei municipiului Botoșani și coordonatorii acestor concursuri, prof. Cecilia Vicoveanu și Renga Ioan Alexandru.

Oficial a fost lansată și apariția nr. 4 a revistei „Și gestul tău contează! Pentru mediu, pentru sănătate!” cu I.S.S.N.

Amenajarea expoziţiei „Cu atitudine civică și responsabilă pentru natură...”, cu lucrările trimise în prima etapă a concursurilor, au dat ocazia atât profesorilor cât și elevilor să observe, să compare, să-şi expună părerile și să înveţe din experienţele celorlalte echipaje prezente în concurs.

Vizitele la S.C. Modern Calor S.A. și Stația de tratare a apei Cătămărăști Deal au demonstrat preocuparea instituțiilor botoșănene în protejarea mediului înconjurător. Materialele promoționale distribuite fiecărui participant au promovat proiectul „Viață în fiecare picătură!” derulat de S.C. Nova ApaServ S.A. și proiectul operațional sectorial „Mediu”.

La Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani–echipajele participante au fost formate în legătură cu modul de obținere a compostului, un îngrășământ organic, calitatea aerului și apei. „Vânătoarea de comori”, folosind harta și orientarea în teren, au purtat pașii participanților spre Casa memorială „Nicolae Iorga”, Muzeul de istorie, biserica „Sfântu Gheorghe” și Centrul istoric al municipiului.

Drumeția pe traseul Agafton - Lacul Ipotești, coordonată de prof. Renga Ioan Alexandru și Floroian Vlad, a avut ca obiectiv principal observarea şi cunoaşterea varietăţii de specii de floră şi faună din Pădurea Baisa și Lacul Ipotești, determinarea diferitelor specii ocrotite la noi în judeţ şi fotografierea acestora, comparaţia cu celelalte specii din judeţele echipajelor participante, poluarea apărută sub diferite forme şi găsirea unor soluţii civice de conservare şi protejare a acestor locuri și specii, jocuri de educație civică și ecologică, perspicacitate.

Atelierele de lucru organizate în cadrul concursului cu tema „Un mediu sănătos pentru o viață sănătoasă!” urmate de tombola elevilor – valorificare produse ateliere, au dat prilejul echipajelor participante să-și arate îndemânarea în metamorfozarea deșeurilor. În paralel cu atelierele de lucru, sub formă de simpozion, au fost susținute proiectele „Minunile naturii – Pe cărările nebănuite ale țării”.

Cea mai așteptată probă a fost proba surpriză cu reprezentantul regional Rorec, d-ra Simona Ghiga și echipa acesteia. Elevii și profesorii au participat la jocuri educative, dar și distractivecare au avut ca scop colectarea DEEE. Alături de voluntarii Asociației „Papucul doamnei” elevii au construit, simbolic, Pământul, din baterii colectate de participanți. Drept recompensă au primit echipamente speciale agentului de reciclare.

Concursurile s-au încheiat într-un cadru festiv unde au fost acordate elevilor şi cadrelor didactice diplome, premii (Carrefour, Tipografia Dimi) și trofee de către parteneri, colaboratori și organizatori.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

tabara Codrii de Arama Agafton 41tabara Codrii de Arama Agafton 02tabara Codrii de Arama Agafton 03tabara Codrii de Arama Agafton 04tabara Codrii de Arama Agafton 05tabara Codrii de Arama Agafton 06tabara Codrii de Arama Agafton 07tabara Codrii de Arama Agafton 08tabara Codrii de Arama Agafton 09tabara Codrii de Arama Agafton 10tabara Codrii de Arama Agafton 11tabara Codrii de Arama Agafton 12tabara Codrii de Arama Agafton 13tabara Codrii de Arama Agafton 14tabara Codrii de Arama Agafton 15tabara Codrii de Arama Agafton 16tabara Codrii de Arama Agafton 17tabara Codrii de Arama Agafton 18tabara Codrii de Arama Agafton 19tabara Codrii de Arama Agafton 20tabara Codrii de Arama Agafton 21tabara Codrii de Arama Agafton 22tabara Codrii de Arama Agafton 23tabara Codrii de Arama Agafton 24tabara Codrii de Arama Agafton 25tabara Codrii de Arama Agafton 26tabara Codrii de Arama Agafton 27tabara Codrii de Arama Agafton 28tabara Codrii de Arama Agafton 29tabara Codrii de Arama Agafton 30tabara Codrii de Arama Agafton 31tabara Codrii de Arama Agafton 32tabara Codrii de Arama Agafton 33tabara Codrii de Arama Agafton 34tabara Codrii de Arama Agafton 35tabara Codrii de Arama Agafton 36tabara Codrii de Arama Agafton 37tabara Codrii de Arama Agafton 38tabara Codrii de Arama Agafton 39tabara Codrii de Arama Agafton 40tabara Codrii de Arama Agafton 01tabara Codrii de Arama Agafton 42tabara Codrii de Arama Agafton 43tabara Codrii de Arama Agafton 44tabara Codrii de Arama Agafton 45tabara Codrii de Arama Agafton 46tabara Codrii de Arama Agafton 47tabara Codrii de Arama Agafton 48tabara Codrii de Arama Agafton 49tabara Codrii de Arama Agafton 50
DorohoiNews.ro, 30-05-2016

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro