Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

gradinita de vara 01

În perioada 2 – 6 iulie 2018, la Grădinița cu P.P. „Albă ca Zăpada” Dorohoi, s-au desfășurat activitățile Proiectului social județean„ Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență”. 

Scopul proiectului a fost acela de formare a unor deprinderi de comportare civilizată pe stradă, de respectare a regulilor rutiere, de formare a unei conduite favorabile și a unui stil de viață sănătos, mental, emoțional, fizic și socio - moral, dar și satisfacerea curiozității și a dorinței de manipulare a focului prezentă la copii, cunoaşterea acestuia, a pericolelor pe care le reprezintă și a modului în care pot fi evitate accidentele provocate de incendii.

Utilizându-se  tehnici moderne de educare, de joc și comunicare, care au  permis copiilor să se bucure și să înțeleagă aceste lucruri, privind situațiile de urgență, aceștia au participat la o varietate de activități,  astfel: 

„E incendiu...Ce să fac?/E cutremur....Ce să fac?” - activități de cunoaștere a efectelor benefice şi dăunătoare ale focului, a pericolelor pe care le reprezinta si a modului in care pot fi   evitate accidentele provocate de incendii, modul de comportare în caz de cutremur, inundații, caniculă, dar și prezentarea mijloacelor de primă intervenţie în cazul unei situaţii de urgenţă, sub directa îndrumare a persoanelor desemnate de către I.S.U. „Nicolae Iorga” Botoșani, dna Plutonier major – Cristina Mihai și a dl. Plutonier Major Bogdan Apăscăriței;

„Hai la drum mici pietoni” – prezentarea regulilor de circulatie pe drumurile publice, în vederea prevenirii  accidentelor rutiere în rândurile copiilor, familiarizarea cu semnificaţia indicatoarelor rutiere şi a rolului agentului de circulaţie., prezentate de dl. Agent Șef principal Virgil Bordei și dl. Agent principal Ionuț Apostol, din cadrul Poliției Rutiere Dorohoi;

„Prietenii sănătăţii” – prezentarea măsurilor de igiena personală și colectivă, de alimentație corespunzătoare, călirea organismului, dar și măsuri de prim ajutor prezentate de dna doctor Cătălina Popa, medic școlar, dna asistent Violeta Perianu din cadrul Spitalului municipal Dorohoi și dnei Irina Fedorovici din partea FEG - filiala Dorohoi;

„Liniștea și ordinea publică, pe înțelesul celor mici” – noțiuni privind înţelegerea necesității de a respecta regulile de comportare în ceea ce priveşte siguranţa proprie şi a celor din jur, reguli explicate de către personalul desemnat din cadrul Jandarmeriei Dorohoi;

„Acasă la prietenii noștri” - vizită la Detașamentul de Pompieri Dorohoi – au fost prezentate tehnica de intervenţie în caz de incendiu din cadrul Detaşamentului de pompieri Dorohoi, tehnica SMURD și măsuri de prim ajutor în caz de arsuri, intoxicaţii, fracturi, hemoragii, înec, de către personalul desemnat al fiecărui compartiment, dar și de către dl comandant Locotenent colonel Sorin Barbacaru;

Prietenii lui 112” – concurs județean – privind evaluarea cunoștințelor acumulate. Acesta a constat în  rezolvarea unui chestionar cu întrebări din domeniul situațiilor de urgență și o probă practică, prin parcurgerea unui traseu aplicativ. Jurizarea a fost realizată de un juriu de specialitate format din: Inspector școlar General Adjunct – prof. Paula Gavriluță, Inspector Școlar pentru educație timpurie – prof. Cristina Sfeclă, director, prof. Dana Șlincu, director, prof. Anișoara Doinița Dupu, prof. Marinica Boureanu, prof. Mariela Dupu, ing. Angela Francu - șef serviciu SVSU Dorohoi. Au fost acordate premii conform categoriilor de vârstă.  

Au fost prezenți un număr de 78 de preșcolari și 16 școlari ai claselor pregătitoare și I–IV din următoarele unități școlare: Grădinița cu P.N. nr. 4, Grădinița cu P.N. nr 5, Grădinița cu P.P. nr.  6, Grădinița cu P.P. „Albă ca Zăpada”, Grădinița cu P.P. „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Grădinița cu P.P.  nr. 10 Dorohoi, Grădinița cu P.N. nr. 2 Pomîrla, Grădinița cu P.N. nr. 2 Dumeni, Grădinița cu P.N. Dumbrăvița, Grădinița cu P.N. Corlăteni, Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”, Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”, Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Școala Gimnazială nr. 2 Dumeni, Școala Gimnazială nr.2 Străteni, Lozna.

Proiectul social județean „Grădinița de vară în domeniul situațiilor de urgență” este un proiect reprezentativ pentru judeţ, unic însă și la nivel național, prin singularitatea sa, prin aceste obiective şi prin regulament.

Pornind de la atracţia copiilor faţă de chibrituri şi foc, de la tentaţia lor de a se juca cu acestea, de la diferite jocuri organizate de aceștia  în spații care nu oferă siguranță, de la numărul mare de accidente rutiere, de la sedentarism și o alimentație necorespunzătoare, materialezate în obezitate de la vârste fragede  ne-am  propus să oferim o soluție educativă și distractivă, de petrecere a timpului pentru copiii preșcolari, dar și școlari mici, din medii diferite, urban cât și rural, pe timpul unei săptămâni ale vacanței de vară.

Creșterea copiilor într-un mediu sănătos încă de la vârste timpurii, reprezintă una dintre principalele căi de promovare a cunoștințelor corecte privind diferitele aspecte ale sănătății și totodată de formare a atitudinilor și deprinderilor indispensabile unui comportament responsabil și sănătos. Insistând în formarea unor deprinderi de comportament corecte, dorim ca acestea să devină obișnuințe, pentru ca cei mici  să devină adulții responsabili ai societății de mâine. (Inițiator proiect, prof. Maria Enache). 

Mulțumim, pe această cale, tuturor partenerilor, colaboratorilor, personalului didactic voluntar, personalului nedidactic pentru sprijin și implicare în  reușita activităților.


DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.roZiareBotosani.ro.roGALERIE FOTO

gradinita de vara 01gradinita de vara 02gradinita de vara 03gradinita de vara 04gradinita de vara 05gradinita de vara 06gradinita de vara 07gradinita de vara 08gradinita de vara 09gradinita de vara 10gradinita de vara 11gradinita de vara 12gradinita de vara 13gradinita de vara 14gradinita de vara 15gradinita de vara 16gradinita de vara 17gradinita de vara 18gradinita de vara 19gradinita de vara 20gradinita de vara 21gradinita de vara 22gradinita de vara 23gradinita de vara 24gradinita de vara 25gradinita de vara 26gradinita de vara 27gradinita de vara 28gradinita de vara 29gradinita de vara 30gradinita de vara 31gradinita de vara 32gradinita de vara 33gradinita de vara 34gradinita de vara 35gradinita de vara 36gradinita de vara 37gradinita de vara 38gradinita de vara 39gradinita de vara 40gradinita de vara 41gradinita de vara 42gradinita de vara 43gradinita de vara 44gradinita de vara 45gradinita de vara 46gradinita de vara 47gradinita de vara 48gradinita de vara 49gradinita de vara 50gradinita de vara 51gradinita de vara 52gradinita de vara 53gradinita de vara 54gradinita de vara 55gradinita de vara 56gradinita de vara 57gradinita de vara 58gradinita de vara 59gradinita de vara 60
DorohoiNews.ro, 10-07-2018

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Hidroplasto Botosani

PUBLICITATE

Farmacia Magistra

PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

Info Turism Dorohoi

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Dental Center Dorohoi

PUBLICITATE

Constructii Dorohoi

PUBLICITATE

Fir intins Dorohoi

PUBLICITATE

Basota Pomirla

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

PARTENERI

Dorohoi News

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

EVENIMENTE

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Școala „Ioan Murariu” Cristinești organizează concurs pentru un post de îngrijitor și jumătate de normă de fochist

Școala „Ioan Murariu” Cristinești organizează concurs pentru un post de îngrijitor și jumătate de normă de fochist
Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, Comuna Cristinești, Judeţul Botoșani, ...

SC Indor angajează muncitori calificați și necalificați

SC Indor angajează muncitori calificați și necalificați
SC Indor SA, cu sediul în Dorohoi, strada Colonel Vasiliu nr.74 , jud. Botoșani, angajează muncitori ...

Angajăm personal pentru Fast Food

Angajăm personal pentru Fast Food
Angajam personal pentru Fast Food în Dorohoi, cu sau fără experiență. Relații la telefon: ...

Angajăm farmacist și asistent de farmacie

Angajăm farmacist și asistent de farmacie
Angajăm farmacist și asistent de farmacie pentru Dorohoi și Darabani. Mai multe detalii la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează electrician de forță

SC din Dorohoi angajează electrician de forță
Societate Comercială din Dorohoi angajează electrician de forță pentru silozuri de cereale. Relații ...

Angajăm personal calificat și necalificat în domeniul prelucrării lemnului

Angajăm personal calificat și necalificat în domeniul prelucrării lemnului
Angajăm personal calificat și necalificat în domeniul prelucrării lemnului. Activitatea se desfășoară ...

SC angajează șoferi pentru transport internațional de mărfuri în toată Europa

SC angajează șoferi pentru transport internațional de mărfuri în toată Europa
SC TRANS SESE SRL cu sediul în municipiul Cluj angajează șoferi pentru transport internațional ...

Vând apartament cu două camere pe Bulevardul Victoriei din Dorohoi - FOTO

Vând apartament cu două camere pe Bulevardul Victoriei din Dorohoi - FOTO
Vând apartament cu două camere, situat pe Bulevardul Victoriei din Dorohoi, lângă pompieri. ...

Vânzare teren pentru casă sau depozit, ultracentral în Dorohoi

Vânzare teren pentru casă sau depozit, ultracentral în Dorohoi
Vand teren 450 mp strada Nicolae titulescu in dorohoi, aproape de centru langa podul botosanilor, pe ...

Nu te voi uita niciodată!

Nu te voi uita niciodată!
În data de 16.11.2008, ziua sfântă a Evanghelistului Matei, Tăicuțul meu COSTACHE CONOVARU ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro