Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Revedere promotia 1998 21

Dis de dimineață, în fiecare zi, din înaltul cerului, soarele strălucește feeric și iradiază bucurie, pentru că revede natura și omul. La vederea lui, bobițele de rouă de pefirul de iarbă iau forme multicolore, natura privește extaziată tabloul regăsirii, iar omul, ieșit din sfera cotidianului agitat participă avraamic, uimit de petala de frumusețe mamvreică, ca simbol al Veșniciei. Cu aceleași trăiri, într-o astfel de zi am pornit, preoți și tineri frumoși, pe drumul nostalgic al reîntâlnirii colegilor de clasă. 

Sfârșitul verii calendaristice a transferat în sufletul promoției 1993-1998, la reîntâlnirea de 20 de ani de la absolvirea Seminarului Teologic „Sf. Ioan Iacob” din Dorohoi, multă căldură sufletească încărcată cu emoție constructivă, decorată cu sensibilitate smerită, iar din loc în loc presărată cu sentimente sincere și revederi memorabile. Totul s-a întâmplat în cetatea Dorohoiului, unde înurmă cu 25 de ani pășeam spre o familie a rugii și a culturii, iar după 5 ani de studiu plecam din acea casă încrezători, către lume și încercările ei. Cu toții eram la început de drum. Cu toate acestea, totul a fost extraordinar! Și acum, ca și atunci, rând pe rând ne-am adunat împreună, ACASĂ, la Seminar sau la „Școala de la Răscruci, dar de această dată, cu doamnele noastre. Ne-am strâns mâinile și ne-am dat „sărutarea păcii” și a frățietății în Hristos Domnul, după cum spunea și părintele Dumitru Stăniloae: „Cel mai frumos şi mai convingător discurs despre dragoste(a) (frățească) este îmbrăţişarea!", chiar dacă, după două decenii a venit și rândul ei. 

Din Toronto sau București, Rădăuți și Viișoara, Vârfu Câmpului sau Pomârla, Iași și Bârlad, cu familia sau singuri, luminați la chip, cu bărbi îngrijite, unii cu părul grizonat și nins prea devreme, în reverende sau casual, mai înalți sau scunzi, în haine de sărbătoareși cu sufletul curat, ne-am întâlnit 20 de colegi, din cele două clase care au absolvit în 1998. Și pentru a profita de frumusețea reîntâlnirii, și a rămâne în aceeași notă, imediat am început rugăciunea de mulțumire în frunte avându-l pe părintele director Constantin Muha, alături de părintele protopop Stelian Ciurciun, iar ca profesori, ne-au făcut onoare părintele Ionel Darie și părintele Petru-Georgel Chichioacă. Slujba de Te-Deum a fost de o frumusețe rară, deoarece, fiind schimbați de trecerea vremii, am simțit această slujbă în adevărul și mireasma ei veșnică, iar rugăciunea iradia din plinătatea bucuriei frățești, după cum zice și psalmistul: „Doamne, cât este de bine și cât e de frumos să locuiască (să se roage) frații împreună!” (Psalmul 132, 1). 

În Sala de festivități s-a strigat catalogul clasei, și mai mult ca oricând ne-am dorit să ascultăm copilăroși și curioși și să vorbim, înțelepți și atenți... Toți am răspuns excepțional, fără emoții pentru nota obținută, dar cu multe sentimente alese, pentru a vorbi despre noi, și a le împărtăși tuturor. Realizări, eșecuri, bucurii familiale, glume frumoase, râsete, zâmbete, cascade de aplauze, moderate elegant de părintele diriginte și cinstitele fețe ale senectuții, așezate la prezidiul meritocrației. Fiecare ne-am înnobilatși cu realizărilecelorlalți. A fostsubliniatăviziuneaPărinteluiPatriarh Daniel, pe atunci Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, de a reactiva în acea regiune, „Siberia spirituală” a României, un Seminar, din cauza lipsei de preoți. S-a rememorat providențialitatea corpului profesoral, de atunci, dar și greutățile anilor de început, raportate la condițiile europene de astăzi. Am continuat cu o petrecere a reîntâlnirii unde totul a fost atât de minunat, simțindu-ne frumos pe ritmurile muzicii, interferată, spre final, și de glasul de bucovineanautentic al coleguluimărginean, OvidiuFoca. Iarpecei care „din binecuvântate pricini” nu au fost prezenți fizic i-am avut în gând, rugăciune, și-n depănarea amintirilor! Cu toții, să trăiască! 

Ne-am despărțit greu, ce-i drept, cu alinarea că ne vom întâlni peste 5 ani, mai mulți și mai împliniți. Pentru tot și toate: Mulțumim, Doamne Dumnezeule! Mulțumim, Sfinte Iacob de la Crăiniceni! Mulțumim, familiei părintelui director, Constantin Muha! Mulțumim, Seminarule „de la Răscruci"! Mulțumim colegilor și familiilor acestora, organizatorilor, precum și tuturor participanților! Gândurile de mulțumire zboară și spre cele douăzeci de generații absolvente, care îi duc numele și frumusețea mai departe! Îndemnul simțit de fiecare coleg, în parte, ar fi acela ca să-i lăsăm pe copiii noștri la Seminar, deoarece cresc altfel... gândesc altfel... și-L înțeleg pe Dumnezeu altfel! De ce? Deoarece copilăria te învață sinceritatea iubirii de Dumnezeu și iubirea sincerității față de oameni! Dacă m-aș naște încă de zece ori, tot Seminarul de la Dorohoi l-aș urma! Și aș încheia cu înțeleptele cuvinte ale Părintelui Director, Constantin Muha, despre locul revederii noastre: „Seminarul Teologic din Dorohoi este şcoala în care tânărul reuşeşte să-şi depăşească angoasele, să se cunoascămai bine, să comunice cu cei din jur şi să ştie când trebuie să vină în ajutorul aproapelui. 

Prezenţa duhovnicului în viaţa elevului seminarist îşi pune amprenta pentru tot restul vieţii prin puterea rugăciunii unuia pentru celălalt. De fapt prietenia elev-profesor (duhovnic), rămâne peste ani şi ani ca o realizare şi totuşi ca o nostalgie”. (Pr. Claudiu Popa, Parohia Văleni, Protopopiatul Făgăraș, absolvent Promoția 1998)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Revedere promotia 1998 21Revedere promotia 1998 01Revedere promotia 1998 02Revedere promotia 1998 03Revedere promotia 1998 04Revedere promotia 1998 05Revedere promotia 1998 06Revedere promotia 1998 07Revedere promotia 1998 08Revedere promotia 1998 09Revedere promotia 1998 10Revedere promotia 1998 11Revedere promotia 1998 12Revedere promotia 1998 13Revedere promotia 1998 14Revedere promotia 1998 15Revedere promotia 1998 16Revedere promotia 1998 17Revedere promotia 1998 18Revedere promotia 1998 19Revedere promotia 1998 20
DorohoiNews.ro, 10-09-2018

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

11.09.2018 la 22:28

Doamne, ce va-ți înmulțit!

10.09.2018 la 18:09

Exceptional! Felicitari!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro