Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

activitate transfrontaliera 11

Asa este, frate:
Rîul cel mic
Cînd se varsa
În cel mare, 
Îsi pierde numele.
La Pererita si Criva se vede
Cîte-un pastor mai batrîn
Strigînd desperat
Prutului nostru:
„Unde alergi, omule?!“
Ciobani tinerei
Se uita în fluier
Ca în traista cea goala.
Ceata pe vale, 
Ceata în creieri.
Iar noi mai cîntam.
Grigore Vieru - Asa este, frate…

Aşa este frate, proiectul „Cartea uneşte inimi” merge mai departe, bifând o nouă activitate în contextul Săptămânii Educaţiei Globale – „Lumea se schimbă! Noi?” Activitatea s-a numit Credința care ne unește şi s-a desfăşurat la Liceul Teoretic Lipcani, vineri, 23 noiembrie 2018.

Activitatea a pornit din inițiativa profesorilor de Religie de la Liceul Teoretic Lipcani și Școala Gimnazială  Rădăuți-Prut, respectiv doamna Iațeniuc Angela și domnul Postolachi Vasile, prin susținerea Direcției de Învățământ Briceni, respectiv a Inspectoratului Școlar Județean Botoșani, ca un schimb de experiență între profesorii și elevii din stânga și din dreapta Prutului. Mai întâi, pe data de 1 noiembrie cadre didactice și elevi de la Liceul Teoretic Lipcani au participat la o lecție deschisă de Religie la Școala Gimnazială nr. 1 Rădăuți-Prut, iar la data de 23 noiembrie activitatea s-a continuat la Liceul Teoretic Lipcani.

La activitate au participat domnul Știrbu Vitalie, inspector general al Direcției Generale de Învățământ Briceni, profesorii de Religie din raionul Briceni, elevi de la Şcolile Rădăuţi-Prut şi Miorcani, însoţiţi de părinţi şi de către doamnele Luchian Mirela, director al Școlii Gimnaziale nr. 1 Rădăuți-Prut şi Ceică Cristina Luminița, consilier educativ și domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut.

Ne bucurăm să menţionăm faptul că proiectul „Cartea uneşte inimi”, a mai câştigat un colaborator, respectiv, doamna director al Școlii Gimnaziale „Leon Dănăilă” Darabani, prof. Crețu Angelica, participând și dumneaei la această activitate.

Talentaţii elevi ai Liceului îmbrăcaţi în costume populare au pregătit un deosebit moment artistic format din poezii şi cântece religioase după care a urmat o lecție deschisă, închinată Maicii Domnului, la disciplina Religie Ortodoxă realizată de către profesorii Iațeniuc Angela și Postolachi Vasile precum și elevii clasei a IX a Lipcani și câțiva elevi de la Școlile Rădăuți-Prut şi Miorcani. „Fără a fi regizat ceva, ora a fost un deplin succes, implicarea vioaie a elevilor a adus atâta bucurie că mi-aș fi dorit ca ora să nu se termine niciodată. Sper doar că această activitate să fie doar un început al multor altor activități frumoase pe care le-am putea face împreună” a declarat domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut.

De asemenea elevii claselor a IV a de la Liceul Teoretic Lipcani au primit câteva lucrări însoțite de mesaje, realizate de colegii lor de la clasele I-IV de la Școala Rediu sub îndrumarea doamnelor învățătoare Pușcașu Mihaela și Matei-Popescu Luminița în cadrul activității Prieteni fără frontiere.
După încheierea orei de Religie oaspeții au avut parte de o frumoasă surpriză, din partea Liceului Teoretic Lipcani, o excursie organizată de colegii de la Liceul Lipcani cu ajutorul și susținerea Direcției de Învățământ, Tineret și Sport Briceni, în câteva puncte principale ale raionului Briceni. Astfel oaspeții au vizitat casa memorială a poetului Grigore Vieru cât și Bisericile din satul natal al acestuia, Pererita, satul de peste Prut de Miorcani. De aici invitații au mers la Direcția de Învățământ Briceni, unde au fost întâmpinați cu multă căldură de domnul inspector general Știrbu Vitalie, discutându-se despre învățământul din Rep. Moldova și România. Oaspeții au vizitat de asemenea și Școala de box din Grimancăuți, făcând cunoștință cu câteva dintre tainele celor mai buni boxeri din Moldova.

A fost o zi de neuitat, plină de bucurii. Mulțumim Direcției de Învățământ Briceni, în mod special domnului inspector general Știrbu Vitalie cât și dragilor noștri colegi de la Liceul Teoretic Lipcani pentru o astfel de frumoasă organizare și primire. Mulțumim și dragilor elevi care ne-au bucurat sufletele cu momentele frumoase pregătite de ei. Ne bucurăm că elevii din stânga și din dreapta Prutului și-au făcut schimb de contacte și că leagă prietenii între ei..Ce poate fi mai frumos decât aceasta? Mulțumim și colegilor însoțitori dar și părinților care ne-au ajutat să facem posibilă vizita elevilor de la Rădăuți-Prut la Lipcani. Bunul Dumnezeu să răsplătească tuturor, iar Maica Domnului care a fost elogiată atât de frumos de elevii din stânga și din dreapta Prutului să ne ajute să mai realizăm și alte activități frumoase comune”, ne-a transmis domnul Postolachi Vasile, profesor de Religie de la Școala Gimnazială Rădăuți-Prut.

Aşa-i iubirea:
Rupe-ngrădirea
Şi tot ce-i sărut
Nu ştie de Prut.
(Grigore Vieru)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

activitate transfrontaliera 11activitate transfrontaliera 02activitate transfrontaliera 03activitate transfrontaliera 04activitate transfrontaliera 05activitate transfrontaliera 06activitate transfrontaliera 07activitate transfrontaliera 08activitate transfrontaliera 09activitate transfrontaliera 10activitate transfrontaliera 01activitate transfrontaliera 12activitate transfrontaliera 13activitate transfrontaliera 14activitate transfrontaliera 15activitate transfrontaliera 16activitate transfrontaliera 17activitate transfrontaliera 18activitate transfrontaliera 19activitate transfrontaliera 20activitate transfrontaliera 21activitate transfrontaliera 22activitate transfrontaliera 23activitate transfrontaliera 24activitate transfrontaliera 25activitate transfrontaliera 26activitate transfrontaliera 27activitate transfrontaliera 28activitate transfrontaliera 29activitate transfrontaliera 30activitate transfrontaliera 31activitate transfrontaliera 32
DorohoiNews.ro, 27-11-2018

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro