Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

competente in educatie 014

Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești a desfășurat în anul școlar 2018-2019 Proiectul județean „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE. Basmul leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”, proiect înscris în CAEJ cu nr. 1214/ 13.02.2019, poz. 24, pag. 4. 

Scopul proiectului a fost promovarea lecturii ca factor esențial în dezvoltarea psiho-socială a copilului, cu rol important în formarea personalității acestuia, și ca modalitate de petrecere a timpului liber, iar ca obiective ne-am propus promovarea lecturii în școlile partenere pe parcursul derulării proiectului; atragerea a cel puțin 150 de elevi spre lectura basmelor; crearea unui context favorabil manifestării creativității elevilor și de afirmare a competențelor lingvistice și artistice dobândite pe parcursul școlarității.

În cadrul proiectului județean s-au realizat mai multe activități: 
Expoziția - concurs de creații literare și plastice - „Basmul- leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”, 
schimb de bune practici, desfășurat sub același generic, „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE”, în parteneriat cu  I.P. Școală primară - Grădiniță „Ilie Fulga” din Stăuceni, Republica Moldova, și, ca activitate finală, 
Simpozionul județean transfrontalier „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE. Aspecte ale gândirii critice în invățământul primar și preșcolar”.

În cadrul proiectului, copiii din grădinițe și elevii claselor CP-IV din școli din județ au participat la Expoziția – concurs „Basmul- leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”. Cei mai mici participanți au redat  lumea minunată a poveștilor în desene și colaje pline de culoare și fantezie, iar cei mai mari au creat propriile povești. La această secțiune au fost premiați 128 preșcolari/ elevi coordonați de 33 cadre didactice din 25 unități școlare din județul Botoșani, dar și din Iași și Neamț.
Schimbul de bune practică s-a derulat pe 10-11 iunie 2019 în cadrul proiectului interșcolar transfrontalier „Competențe în educație”, proiect aplicat în România de către Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Botoșani, Grădinița P.P. „Șotron” Botoșani, Grădinița P.P.Nr. 22 Botoșani, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” - Grădinița P.P. Nr. 6 Dorohoi,Grădinița P.P. Nr. 4 Dorohoi, Direcția Generală pentru Educație, Tineret și Sport din Chișinău și  I.P. Școala primară – Grădiniță „Ilie Fulga” Stăuceni, Republica Moldova.

Activitățile s-au desfășurat pe parcursul a două zile la Grădinița P.P. „Șotron” Botoșani și la Grădinița P.P.Nr. 22 Botoșani unde s-au prezentat la cel mai înat nivel profesional activități demostrative și alternative educaționale, realizându-se un schimb de experiență eficient.

Simpozionul „Competențe în educație. Aspecte ale gândirii critice în invățământul primar și preșcolar”  s-a bucurat de interesul unor cadre didactice din 20 de unități școlare din județ, lucrările înscrise urmând a fi publicate în revista simpozionului „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE”, ISSN 2601 – 6672.

În realizarea acestor activități s-au implicat și au participat cadre didactice de la Grădinița P.P. „Șotron”, Grădinița P.P.Nr. 22, Grădinița P.P. Nr. 19 (Botoșani), Grădinița P.P. Nr. 4, Grădinița P.P. Nr. 6, Grădinița P.P. „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Grădinița P.P. „Albă ca Zăpada”, Grădinița P.P. Nr. 8, Grădinița P.P. Nr. 10 (Dorohoi), Grădinița P.N. Străteni - Lozna, Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havîrna, Școala Gimnazială „Gheorghe Burac” Vlăsinești, Liceul Tehnologic „Ion Pillat” Dorohoi.

În toate cele trei activități ale proiectului județean „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE. Basmul - leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”, ediția a II-a, au participat (direct sau indirect):

Peste 500 de elevi din învățământul primar și preșcolar;
89 cadre didactice (69 cadre didactice din învățământul primar și preșcolar din județul Botoșani- România și 20 cadre didactice din Cișinău, Republica Moldova).

Proiectul educațional inteșcolar transfrontalier „Competențe în educație” a avut drept scop stimularea cercetării științifice și metodice a cadrelor didactice din învățământul primar și preșcolar, precum și valorificarea preocupărilor acestora în vederea eficienței procesului instructiv- educativ. Dintre obiectivele propuse amintesc: cunoașterea modului de organizare şi derulare a procesului de învăţământ în Republica Moldova, cu accent pe strategiile si metodele de predare în vederea formării de competențe, precum și stimularea schimbului de experienţă pozitivă pe probleme de didactică la nivelul învățământului preșcolar și primar.

Proiectul a fost coordonat de către prof. înv. primar OLGUȚA ȘCHIOPU- inspector școlar pentru învățământ primar; prof. înv. preșcolar CRISTINA SFECLĂ- inspector școlar pentru educație timpurie; prof. înv. primar ELENA JITARIU, Școala Gimnazială ”Ioan Murariu” Cristinești; prof. MARGARETA SIMEREȚCHII, IP Școala Primară - Grădiniță ”Ilie Fulga” Chișinău, prof. ADRIANA AVĂDĂNI- director Grădinița cu Program Prelungit „Șotron”, prof. LOREDANA VACARIU- Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Botoșani, alături de echipa de proiect din care au făcut parte:  prof. Oana Darie – director Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, prof. pr. Constantin Muha – director Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, prof. Mariela Dupu- Grădinița P.P. Nr. 6 Dorohoi, prof. Marinica Boureanu- Grădinița P.P. Nr. 4 Dorohoi, Botoșani, prof. Elena Gheban și prof. Oana Jitariu - Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, Manuela Brânzac și Mihaela Viziteu de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Botoșani.

În urma asistențelor la activitățile didactice propuse, colegii noștri de la „Ilie Fulga” au rămas impresionați de creativitatea remarcabilă a cadrelor didactice în proiectarea didactică, de varietatea de strategii didactice utilizate, de abordarea modernă a conținuturilor. Prof. Margareta Simerețchii - I.P. Școala primară- Grădiniță „Ilie Fulga”, Stăuceni, R. Moldova, și-a exprimat gândurile la finalul activităților din proiect: „O explozie de emoții pozitive ne-au invadat sufletele în cadrul proiectului educațional interșcolar transfrontalier "Competente în educație. Aspecte ale gândirii critice în învățământul primar.", desfășurat la grădinițele "Șotron" și nr. 22.

Aducem mulțumiri tuturor organizatorilor. Apreciem enorm efortul inspectorilor Paula Gavriluta, Olguța Șchiopu, Cristina Sfeclă de a fi alaturi de noi. Mulțumiri dnelor directoare Adriana Avădăni și Loredana Văcariu, precum și tuturor cadrelor didactice care au demonstrat profesionalism și bune practici în activitatea cu copiii. Sunteți cei mai buni. Respect și considerație dnei Jitariu Elena, grație căreia s-au produs atâtea lucruri frumoase. Mizăm pe continuitatea parteneriatelor și vă așteptăm cu mare drag la Chișinău!” (Coordonator de proiect, prof. Elena Jitariu)DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roGALERIE FOTO

competente in educatie 014competente in educatie 002competente in educatie 003competente in educatie 004competente in educatie 005competente in educatie 006competente in educatie 007competente in educatie 008competente in educatie 009competente in educatie 010competente in educatie 011competente in educatie 012competente in educatie 013competente in educatie 001competente in educatie 015competente in educatie 016competente in educatie 017competente in educatie 018competente in educatie 019competente in educatie 020competente in educatie 021
DorohoiNews.ro, 25-06-2019

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

FARMACIA MAGISTRA

Farmacia Magistra

PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Ai grijă de tine! Servicii stomatologice profesionale și de calitate!

Ai grijă de tine! Servicii stomatologice profesionale și de calitate!
Dr. Barbacariu Ana Maria medic specialist Ortodonție și Ortopedie Dento Facială. Cabinet stomatologic ...

Firmă de construcții din Dorohoi angajează mecanic, excavatorist și dulgher

Firmă de construcții din Dorohoi angajează mecanic, excavatorist și dulgher
Firmă de construcții din Dorohoi angajează mecanic, excavatorist (salariu de 5000 lei) și dulgher ...

Echipă de maiștri, efectuăm diverse lucrări. Vezi detalii!

Echipă de maiștri, efectuăm diverse lucrări. Vezi detalii!
Echipă de maiștri, efectuăm următoarele lucrări: pavaje, garduri, case la cheie cu finisaje și ...

Delta Con angajează personal. Vezi detalii!

Delta Con angajează personal. Vezi detalii!
Delta Con SRL Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați, în construcții, mecanici, ...

Societate comercială din Dorohoi angajează economist

Societate comercială din Dorohoi angajează economist
Societate comercială din Dorohoi, cu obiect activitate cultură mare a cerealelor, angajează economist. ...

Societate comercială din Dorohoi angajează electrician

Societate comercială din Dorohoi angajează electrician
Societate comercială din Dorohoi, cu obiect activitate cultură mare a cerealelor, angajează electrician. ...

SC din Dorohoi angajează gestionar/gestionară

SC din Dorohoi angajează gestionar/gestionară
Societate Comercială din Dorohoi angajează gestionar/gestionară. Relații la telefon: 0740529482

Casă + grădină de vânzare în sat Carasa, comuna Corlăteni, Botoșani

Casă + grădină de vânzare în sat Carasa, comuna Corlăteni, Botoșani
Vând casă cu grădina de 7200 mp (72 ari) în sat Carasa, comuna Corlăteni, județul Botoșani. ...

Vând vițel

Vând vițel
Se vinde vițel de 6 săptămâni, rasă bălțată românească. Tel 0742777759.Pret 1000.

Nu te vom uita niciodată!

Nu te vom uita niciodată!
Familia Iftimie anunță cu mare durere în suflet trecerea la cele veșnice a mult-iubitei mame ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro