Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

competente in educatie 014

Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești a desfășurat în anul școlar 2018-2019 Proiectul județean „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE. Basmul leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”, proiect înscris în CAEJ cu nr. 1214/ 13.02.2019, poz. 24, pag. 4. 

Scopul proiectului a fost promovarea lecturii ca factor esențial în dezvoltarea psiho-socială a copilului, cu rol important în formarea personalității acestuia, și ca modalitate de petrecere a timpului liber, iar ca obiective ne-am propus promovarea lecturii în școlile partenere pe parcursul derulării proiectului; atragerea a cel puțin 150 de elevi spre lectura basmelor; crearea unui context favorabil manifestării creativității elevilor și de afirmare a competențelor lingvistice și artistice dobândite pe parcursul școlarității.

În cadrul proiectului județean s-au realizat mai multe activități: 
Expoziția - concurs de creații literare și plastice - „Basmul- leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”, 
schimb de bune practici, desfășurat sub același generic, „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE”, în parteneriat cu  I.P. Școală primară - Grădiniță „Ilie Fulga” din Stăuceni, Republica Moldova, și, ca activitate finală, 
Simpozionul județean transfrontalier „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE. Aspecte ale gândirii critice în invățământul primar și preșcolar”.

În cadrul proiectului, copiii din grădinițe și elevii claselor CP-IV din școli din județ au participat la Expoziția – concurs „Basmul- leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”. Cei mai mici participanți au redat  lumea minunată a poveștilor în desene și colaje pline de culoare și fantezie, iar cei mai mari au creat propriile povești. La această secțiune au fost premiați 128 preșcolari/ elevi coordonați de 33 cadre didactice din 25 unități școlare din județul Botoșani, dar și din Iași și Neamț.
Schimbul de bune practică s-a derulat pe 10-11 iunie 2019 în cadrul proiectului interșcolar transfrontalier „Competențe în educație”, proiect aplicat în România de către Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al județului Botoșani, Grădinița P.P. „Șotron” Botoșani, Grădinița P.P.Nr. 22 Botoșani, Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Iacob” - Grădinița P.P. Nr. 6 Dorohoi,Grădinița P.P. Nr. 4 Dorohoi, Direcția Generală pentru Educație, Tineret și Sport din Chișinău și  I.P. Școala primară – Grădiniță „Ilie Fulga” Stăuceni, Republica Moldova.

Activitățile s-au desfășurat pe parcursul a două zile la Grădinița P.P. „Șotron” Botoșani și la Grădinița P.P.Nr. 22 Botoșani unde s-au prezentat la cel mai înat nivel profesional activități demostrative și alternative educaționale, realizându-se un schimb de experiență eficient.

Simpozionul „Competențe în educație. Aspecte ale gândirii critice în invățământul primar și preșcolar”  s-a bucurat de interesul unor cadre didactice din 20 de unități școlare din județ, lucrările înscrise urmând a fi publicate în revista simpozionului „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE”, ISSN 2601 – 6672.

În realizarea acestor activități s-au implicat și au participat cadre didactice de la Grădinița P.P. „Șotron”, Grădinița P.P.Nr. 22, Grădinița P.P. Nr. 19 (Botoșani), Grădinița P.P. Nr. 4, Grădinița P.P. Nr. 6, Grădinița P.P. „Ștefan cel Mare și Sfânt”, Grădinița P.P. „Albă ca Zăpada”, Grădinița P.P. Nr. 8, Grădinița P.P. Nr. 10 (Dorohoi), Grădinița P.N. Străteni - Lozna, Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, Școala Gimnazială Nr. 7 Botoșani, Școala Gimnazială „Ioan Cernat” Havîrna, Școala Gimnazială „Gheorghe Burac” Vlăsinești, Liceul Tehnologic „Ion Pillat” Dorohoi.

În toate cele trei activități ale proiectului județean „COMPETENȚE ÎN EDUCAȚIE. Basmul - leagănul copilăriei de aici și de dincolo de Prut”, ediția a II-a, au participat (direct sau indirect):

Peste 500 de elevi din învățământul primar și preșcolar;
89 cadre didactice (69 cadre didactice din învățământul primar și preșcolar din județul Botoșani- România și 20 cadre didactice din Cișinău, Republica Moldova).

Proiectul educațional inteșcolar transfrontalier „Competențe în educație” a avut drept scop stimularea cercetării științifice și metodice a cadrelor didactice din învățământul primar și preșcolar, precum și valorificarea preocupărilor acestora în vederea eficienței procesului instructiv- educativ. Dintre obiectivele propuse amintesc: cunoașterea modului de organizare şi derulare a procesului de învăţământ în Republica Moldova, cu accent pe strategiile si metodele de predare în vederea formării de competențe, precum și stimularea schimbului de experienţă pozitivă pe probleme de didactică la nivelul învățământului preșcolar și primar.

Proiectul a fost coordonat de către prof. înv. primar OLGUȚA ȘCHIOPU- inspector școlar pentru învățământ primar; prof. înv. preșcolar CRISTINA SFECLĂ- inspector școlar pentru educație timpurie; prof. înv. primar ELENA JITARIU, Școala Gimnazială ”Ioan Murariu” Cristinești; prof. MARGARETA SIMEREȚCHII, IP Școala Primară - Grădiniță ”Ilie Fulga” Chișinău, prof. ADRIANA AVĂDĂNI- director Grădinița cu Program Prelungit „Șotron”, prof. LOREDANA VACARIU- Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Botoșani, alături de echipa de proiect din care au făcut parte:  prof. Oana Darie – director Școala Gimnazială „Ioan Murariu” Cristinești, prof. pr. Constantin Muha – director Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” Dorohoi, prof. Mariela Dupu- Grădinița P.P. Nr. 6 Dorohoi, prof. Marinica Boureanu- Grădinița P.P. Nr. 4 Dorohoi, Botoșani, prof. Elena Gheban și prof. Oana Jitariu - Grădinița cu Program Prelungit „Șotron” Botoșani, Manuela Brânzac și Mihaela Viziteu de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 22 Botoșani.

În urma asistențelor la activitățile didactice propuse, colegii noștri de la „Ilie Fulga” au rămas impresionați de creativitatea remarcabilă a cadrelor didactice în proiectarea didactică, de varietatea de strategii didactice utilizate, de abordarea modernă a conținuturilor. Prof. Margareta Simerețchii - I.P. Școala primară- Grădiniță „Ilie Fulga”, Stăuceni, R. Moldova, și-a exprimat gândurile la finalul activităților din proiect: „O explozie de emoții pozitive ne-au invadat sufletele în cadrul proiectului educațional interșcolar transfrontalier "Competente în educație. Aspecte ale gândirii critice în învățământul primar.", desfășurat la grădinițele "Șotron" și nr. 22.

Aducem mulțumiri tuturor organizatorilor. Apreciem enorm efortul inspectorilor Paula Gavriluta, Olguța Șchiopu, Cristina Sfeclă de a fi alaturi de noi. Mulțumiri dnelor directoare Adriana Avădăni și Loredana Văcariu, precum și tuturor cadrelor didactice care au demonstrat profesionalism și bune practici în activitatea cu copiii. Sunteți cei mai buni. Respect și considerație dnei Jitariu Elena, grație căreia s-au produs atâtea lucruri frumoase. Mizăm pe continuitatea parteneriatelor și vă așteptăm cu mare drag la Chișinău!” (Coordonator de proiect, prof. Elena Jitariu)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

competente in educatie 014competente in educatie 002competente in educatie 003competente in educatie 004competente in educatie 005competente in educatie 006competente in educatie 007competente in educatie 008competente in educatie 009competente in educatie 010competente in educatie 011competente in educatie 012competente in educatie 013competente in educatie 001competente in educatie 015competente in educatie 016competente in educatie 017competente in educatie 018competente in educatie 019competente in educatie 020competente in educatie 021
DorohoiNews.ro, 25-06-2019

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament

Vând apartament
Vând apartament decomandat cu două camere, etaj intermediar, în zona centrală a municipiului ...

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA

Sincere condoleante familiei GHERASIM LIVIU și NINA
Suntem alaturi de nasii NINA si LIVIU GHERASIM,in aceste clipe grele cand mama Aurica a trecut la cele ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro