Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]o

1

Educația trebuie să își asume, procedural, toate dimensiunile personalității umane, de la formarea corporalității, a instinctelor, a afectivității, a voinței, până la fasonarea gândirii, a atitudinilor, a comportamentelor expresive etc. (…) Nu se poate periferiza o componentă în profitul alteia (să acordăm, de pildă, formării corpului mai puțină atenție în raport cu disciplinarea minții), întrucât o astfel de stratagemă se va răzbuna – mai devreme sau mai târziu. (prof. Constantin Cucoș)

Educația muzicală, educația fizică și educația artistică, considerate materii nu foarte importante, ci un fel de auxiliare, sunt, de fapt, trei piloni esențiali pentru o educație diversă și echilibrată, pentru dezvoltarea sănătoasă a oricărui copil și pentru existența la fel de sănătoasă a oricărui adult. Și poate e bine să spunem că tipul de atenție pe care o solicită omului este una care oferă energie, nu o consumă, alungă pur și simplu orice formă de încordare.

Fiecare copil are propria lume în care se desfășoară și în care se simte confortabil. Din această convingere, profesorii noștri, Agrăpinei Carmen (responsabil Comisia metodică Arte), Blaga Dorinel, Hîrtopeanu Răzvan și Mandache Vasile ghidează corespunzător elevii, cu nivelul cognitiv, comportamental și emoțional al fiecăruia. Astfel, cu pasiune, susținere, și nu în ultimul rând, cu ore de studiu și antrenamente, s-au obținut premii importante în anul școlar 2019-2020:

Blumetti Maria-Betty (clasa a XI-D, coordonator prof. Agrăpinei Carmen) – Premiul I, Festivalul Judeţean „Iată vin colindători”, secţiunea Colinde şi cântece de iarnă

Grupul vocal al Colegiului (coordonator prof. Agrăpinei Carmen) - Premiul al II- lea, Festivalul Judeţean „Iată vin colindători”, secţiunea Colinde şi cântece de iarnă

Blumetti Maria-Betty (clasa a XI-D, coordonator prof. Agrăpinei Carmen) - Premiul al II - lea, Festivalul - concurs de Colinde, cântece de iarnă,datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Primeşte-ne gazdă-n casă”, secţiunea Colinde şi cântece de iarnă

Puiu Sânziana (clasa a XI-a D, coordonator prof. Agrăpinei Carmen) – Premiul al II – lea, Festivalul - concurs de Colinde, cântece de iarnă,datini şi obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou „Primeşte-ne gazdă-n casă”, secţiunea Colinde şi cântece de iarnă

Ursache Maria-Alexandra (clasa a-X-a D, coordonator prof. Blaga Dorinel) - Premiul I, Concursul de desen şi pictură “Artur Verona”

Hriţuleac Iasmina (clasa a – XI-a D, coordonator prof. Blaga Dorinel) - Premiul al III – lea, Concursul de desen şi pictură “Artur Verona”

Handbal băieţi (Bighiu Denis, clasa a X-a G; Dubei Theodor, clasa a X-a E; Gorgan Dănuț, clasa a X-a F; Hîji Alin, clasa a XII-a D; Maxim Călin, clasa a XII-a A; Răileanu Rareș, clasa a XII-a D; Rusu Ștefan, clasa a X-a G), coordonatori prof. Hîrtopeanu Răzvan, prof. Mandache Vasile - Locul I, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, faza locală

Handbal fete (Berbinschi Elena, clasa a X-a C; Bobeică Andreea, clasa a X-a C; Burdujă Patricia, clasa a IX-a E; Calancea Beatrice, clasa a IX-a F; Chirieac Denisa, clasa a IX-a E; Cuciurean Violeta, clasa a X-a C; Ignat Amalia, clasa a X-a D; Lăcătușu Ștefănica, clasa a XI-a F; Leonte Alesia, clasa a X-a F; Măncescu Georgiana, clasa a IX-a E; Miron Lorena, clasa a IX-a A; Pricopie Roberta, clasa a X-a C; Țipirigan Raluca, clasa a IX-a F), coordonatori prof. Hîrtopeanu Răzvan, prof.Mandache Vasile - Locul al II–lea, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, faza locală

Fotbal fete (Berbinschi Elena, clasa a X-a C; Bobeică Andreea, clasa a X-a C; Burdujă Patricia, clasa a IX-a E; Calancea Beatrice, clasa a IX-a F; Chirieac Denisa, clasa a IX-a E; Cuciurean Violeta, clasa a X-a C; Ignat Amalia, clasa a X-a D; Lăcătușu Ștefănica, clasa a XI-a F; Leonte Alesia, clasa a X-a F; Măncescu Georgiana, clasa a IX-a E; Miron Lorena, clasa a IX-a A; Pricopie Roberta, clasa a X-a C; Țipirigan Raluca, clasa a IX-a F), coordonatori prof. Hîrtopeanu Răzvan, prof.Mandache Vasile – Locul al III-lea, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, faza județeană

Fotbal băieți (Epuraș Neculai, clasa a XII-a G, Rusu Ștefan. clasa a X-a G; Bighiu Denis, clasa a X-a G; Dumitraș Bogdan, clasa a XI-a E; Bojoga Irinel, clasa a XI-a E; Chelineagră Rareș, clasa a XII-a E; Chiriac Cristian, clasa a X-a G; Roznov Cristian, clasa a XI-a G), coordonatori prof.  Hîrtopeanu Răzvan, prof.Mandache Vasile - Locul al II-lea, Olimpiada Națională a Sportului Școlar, faza locală.

Leonte Alesia: Cuvântul "fotbal" este despre pasiune, despre sentimente, despre devotament. E despre câteva zeci de minute în care simți că totul este al tău și uiți de orice problemă pe care o ai. Multor oameni le spun ca practic acest sport si mereu aud "Doar băieții pot juca fotbal", "Nu cred că fetele se descurcă în teren", "E amuzant ce zici, mi se pare imposibil!" Ei bine, atunci mă simt mândră când le spun că joc fotbal de performanță de câțiva ani, dar cel mai important. practic fotbalul în echipa liceului meu și că datorită profesorului nostru de sport și muncii perseverente, am reușit să obținem Locul I la etapa locală, județeană și zonală, precum și Locul VI la etapa națională. E chiar minunat totul! Noi, echipa de fotbal feminin a Colegiului Național "Grigore Ghica" am reușit să ducem numele liceului, al orașului și al județului în multe diplome și pe buzele multor oameni. La noi în echipă mereu e vorba de muncă în echipă, de pasiune, de sentimentele pe care le ai, de fiecare emoție și fiecare fior. Nu credeam că putem avea atât de multe emoții pentru o minge, pentru o poartă, pentru o sală de sport. Le mulțumim tuturor profesorilor care au încredere în noi, și îi mulțumim profesorului nostru de educație fizică care ne-a învățat ce înseamnă o echipă cu adevărat! Liceul și sala de sport îmi sunt ca o a doua casă, mereu găsesc oameni care mă primesc cu zâmbete!

Puiu Sânziana: Încă din copilărie am fost o persoană agitată care nu reușea să-și exprime sentimentele numai prin cuvinte, aveam nevoie de mai mult de atât. Aici a intervenit muzica! Pentru mine muzica este nu doar portița de scăpare din cotidian, ci și sprijin emoțional în momente de cumpănă. Pasiunea mea a fost cultivată în timpul orelor la școală de către doamnele profesoare Agrăpinei Carmen și Botezatu Emanuela, fără de care nu aș fi continuat, dar și în cadrul Clubului Copiilor cu ajutorul domnului profesor Mihai Paul Ciprian. Ascultând și cântând reușesc să îmi induc trupul într-o stare de euforie. Muzica este confidentul de care toți avem nevoie și sunt convinsă că societatea nu ar fi prins această formă dacă nu aveam indispensabila artă a sunetelor.

Hriţuleac Iasmina: Arta nu trebuie neapărat să fie catartică, nu trebuie să fie frumoasă potrivit standardelor societății ci trebuie să trezească ceva în tine, să te facă să simți și să iubești sau să urăști fiecare colț de lume. Pentru mine însă, a fost mereu felul de a-mi lăsa amprenta asupra lumii. Doar ideea de a crea ceva ce înainte de munca pe care am depus-o nu exista, mă încântă enorm. De fiecare dată când observ ceva ce ochilor mei li se pare, pur și simplu frumos, fie că este un peisaj, o persoană sau o scenă dintr-un film, primul gând care îmi atrage atenția este „Trebuie să pictez asta!” pentru că acesta este felul meu de a-mi arăta admirația pentru ceea ce mă înconjoară și, de asemenea, de a mă face să simt că o parte din acel lucru îmi aparține, creându-mi propria lume.

Bighiu Denis: Este al doilea an consecutiv de când fac parte, atât din echipa de fotbal cât și din echipa de handbal. Sunt mândru și onorat să port emblema și culorile colegiului și să fac parte din una dintre cele mai bune echipe din județ. Datorită profesorilor coordonatori, echipa este foarte bine pregătită și astfel ne clasăm pe podium în fiecare an.

Măncescu Georgiana: Pentru mine, fotbalul este un joc care te ajută să îți menții corpul într-o formă sănătoasă. Cu optimism și multă seriozitate întotdeauna fac ce depinde de mine ca să nu dezamăgesc.

Rusu Ștefan: În calitate de căpitan al echipei de fotbal dar și al echipei de handbal este o onoare mare să reprezint liceul. Profesorii coordonatori ne îndrumă și lucrează mult cu noi pentru a ne îndeplini obiectivele propuse iar noi suntem serioși și muncim din greu.

Lucași Georgiana: Muzica populară pentru mine este tot ce am mai de preț. Acest lucru se datorează faptului că îmi oferă o confirmare a identității, o mândrie aparte că sunt româncă, dar mai cu seamă a faptului că îmi iubesc țara, tradițiile și portul din buni străbuni. Colegiul Național "Grigore Ghica" și-a pus amprenta frumos în dezvoltarea mea atât a cunoștințelor teoretice cât și a celor artistice întrucât mi-a oferit prilejul să particip la o diversitate de activități și concursuri care s-au pliat foarte bine cu pasiunea mea.

Felicitări și mult success în tot ceea ce vă propuneți! (prof. Monica Ifrim, responsabil Comisia pentru promovarea imaginii școlii)DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roGALERIE FOTO

12345678910
DorohoiNews.ro, 25-06-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

FARMACIA MAGISTRA

Farmacia Magistra

PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Angajăm personal pentru o nouă locație în Dorohoi

Angajăm personal pentru o nouă locație în Dorohoi
Angajăm personal, fete, pentru o nouă locație în Dorohoi cu FastFood și Cafenea. Se caută ...

Firmă de construcții din Dorohoi angajează zidar, tencuitor, dulgher și finisor

Firmă de construcții din Dorohoi angajează zidar, tencuitor, dulgher și finisor
Firmă de construcții din Dorohoi angajează zidar, tencuitor, dulgher și finisor. Pentru detalii suplimentare ...

Societate din Dorohoi angajează operator siloz cereale

Societate din Dorohoi angajează operator siloz cereale
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol, angajează operator siloz cereale. Salariu motivant, ...

Fabrică de cherestea angajează muncitori calificați și necalificați

Fabrică de cherestea angajează muncitori calificați și necalificați
Fabrică de cherestea din Botoșani angajează muncitori calificați și necalificați. Constituie un ...

RIFIL Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați

RIFIL Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați
Societatea RIFIL SA - Punct de lucru Dorohoi, angajează muncitori calificați și necalificați, mecanici, ...

Vând struguri de vin

Vând struguri de vin
Vând struguri de vin din diferite soiuri: - Fetească regală; - Sovinion; - Risili; - Galbenă ...

Fermă din Dorohoi angajează inginer mecanic sau maistru mecanic

Fermă din Dorohoi angajează inginer mecanic sau maistru mecanic
Ferma vegetală din Dorohoi, cu obiect de activitate cultură mare a cerealelor, angajează inginer mecanic ...

Fermă din Dorohoi angajează agent de vânzări

Fermă din Dorohoi angajează agent de vânzări
Fermă vegetală din Dorohoi, cu obiect de activitate cultură mare a cerealelor, angajează agent de ...

Caut să închiriez

Caut să închiriez
CAUT SA INKIRIEZ CASA SAU GARSONIERA IN DOROHOI PTR 2 PERSOANE...REL TLF 0752469285...

Cumpăr teren pentru casă

Cumpăr teren pentru casă
Cumpăr teren în Dorohoi pentru construcția unei case. Maximum 1000 metri pătrați. Preturi rezonabile. ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro