Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Scoala 5

Anul școlar 2019-2020 a debutat cu un proiect educational nou, dedicat egalizării șanselor de a progresa prin studiul limbii și literaturii române. Grupul țintă a fost  format din cei 29 de elevi ai clasei a VI-a B, de la Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Dorohoi. Locul desfășurării activității a fost sala de clasă, iar materialele didactice folosite au fost fișele de lucru diferențiate din „ Caiet de lucru structurat pe domenii, Limba și literatura română, clasa a VI-a ”, Editura Booklet, autori Ramona Răducanu, Larisa Kozak, Codruța Braun, București, 2018. 

Curriculum-ul de bază  parcurs respectă programele şcolare pentru clasele V - VIII,  pe arii curriculare, aprobate de Ministerul Educaţiei și Cercetării Științifice. 

Proiectul educațional „O șansă pentru fiecare”, a avut loc în semestrul I al anului școlar curent, o dată la 2 săptămâni, sâmbăta, în intervalul orar 9-11.

Ce ne-am propus ?
Școala de la școală să fie suficientă prin valorificarea optimă  a timpului și  a efortului copiilor, activitățile extrașcolare să aducă copilului un plus și o provocare pentru a progresa, nu o plictisitoare și obositoare  reluare a conținuturilor și a obiectivelor curriculumului de bază, copiii să învețe în școală să învețe.

În cadrul proiectului elevul  să deprindă obișnuința lucrului bine facut, cu temeinicie și,  o dată început, dus la bun sfârșit, responsabilitatea față de îndeplinirea  îndatoririlor sale, respectul pentru munca sa și a celor din jur, hărnicia, abnegația, seriozitatea, capacitatea de a lucra în echipă, în colaborare și în comuniune cu cei din jur, respectarea angajamentelor asumate.

Proiectul să formeze și să educe elevul, nu doar să-i transmită informații, prin abordarea fiecărui elev,  ca pe o persoană umană, cu grijă și atenție sporită, dezvoltarea și  întărirea discernământului copiilor, transmiterea unor valori și a unor principii morale de bază, antrenarea capacității copiilor de a-și conștientiza libertatea și de a o  folosi cu responsabilitate, asigurarea disciplinei, rigorii și a ordinii în mediul școlar – cale pentru formarea și dezvoltarea disciplinei interioare a fiecarui elev, întreținerea unui mediu școlar sigur, curat și echilibrat.

Proiectul să prevină regresul și să asigure progresul școlar al elevului prin crearea motivației elevilor pentru învățare  ca obiectiv principal al demersului didactic,  trezirea interesului și a curiozității acestora pentru cunoaștere, studiu colectiv și individual, ca mijloc pentru obținerea constantă a progresului școlar, aplicarea unei strategii didactice atrăgătoare, centrată pe învățarea activă, prin activități practice, integrarea în demersul didactic a unor materiale didactice/mijloace de învățământ captivante și funcționale, adaptate nevoilor reale de învățare ale copiilor, evaluarea continuă, formativă, abordată  nu ca o pedeapsă sau ca o etichetă pusă copilului, ci ca un mijloc de a susține elevul să progreseze, arătându-i  ce și cum poate să îndrepte,  personalizarea actului didactic, tratarea diferențiată a elevilor, în funcție de potențialul și nevoile fiecăruia, asigurarea educației remediale: identificarea la momentul potrivit a elevilor care au nevoie de abordare individuală și de ore de lucru suplimentar pentru a preveni regresul școlar.

Performanța școlară să fie încurajată  și susținută constant prin identificarea și dezvoltarea aptitudinilor și talentelor elevilor prin  activități specifice, asigurarea unor ore suplimentare de pregătire pentru elevii care doresc și au potențial sporit, în vederea obținerii performanței școlare, prin participarea la diverse concursuri științifice, literare și expoziții, olimpiade școlare, obținerea performanței țintită ca un mijloc de a-i sprijini pe copii să se întărească prin efort personal.

Prioritatea comunicării optime dintre școală și familie s-a realizat prin receptivitate maximă față de așteptările părinților, unitatea de principii și valori dintre școală și familie ca mijloc pentru educarea unei persoane umane  integre, echilibrate, comunicarea la timp părinților a informațiilor necesare cu privire la evoluția școlară  a elevilor, în scopul prevenirii regresului școlar al acestora și al obținerii progresului/performanței școlare.

Proiectul să ajute copilul să descopere cum poate aplica în practică ceea ce a învățat 

Educația formală și non-formală inițiată de proiect   să faciliteze copiilor descoperirea și înțelegerea lumii în care trăiesc, să ajute la șlefuirea  caracterului și a comportamentului social al elevuluii prin acordarea unei atenții sporite educării copiilor prin  literatură și dezvoltarea gândirii logice, a creativității și a flexibilității acestora, a capacității de exprimare  prin cuvântul rostit și scris.

Ce am realizat împreună ?
Trezirea și încurajarea interesului elevilor pentru lectură, abordarea studiului limbii și literaturii române ca mijloc de formare și dezvoltare a capacității reale a elevilor de  a se exprima corect și cursiv, oral și în scris și încurajarea, dezvoltarea aptitudilor individuale ale elevilor privind creația literară.DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roGALERIE FOTO

Scoala 5
DorohoiNews.ro, 27-07-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

FARMACIA MAGISTRA

Farmacia Magistra

PUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Angajăm personal pentru o nouă locație în Dorohoi

Angajăm personal pentru o nouă locație în Dorohoi
Angajăm personal, fete, pentru o nouă locație în Dorohoi cu FastFood și Cafenea. Se caută ...

Societate din Dorohoi angajează operator siloz cereale

Societate din Dorohoi angajează operator siloz cereale
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol, angajează operator siloz cereale. Salariu motivant, ...

Fabrică de cherestea angajează muncitori calificați și necalificați

Fabrică de cherestea angajează muncitori calificați și necalificați
Fabrică de cherestea din Botoșani angajează muncitori calificați și necalificați. Constituie un ...

RIFIL Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați

RIFIL Dorohoi angajează muncitori calificați și necalificați
Societatea RIFIL SA - Punct de lucru Dorohoi, angajează muncitori calificați și necalificați, mecanici, ...

Fermă din Dorohoi angajează inginer mecanic sau maistru mecanic

Fermă din Dorohoi angajează inginer mecanic sau maistru mecanic
Ferma vegetală din Dorohoi, cu obiect de activitate cultură mare a cerealelor, angajează inginer mecanic ...

Fermă din Dorohoi angajează agent de vânzări

Fermă din Dorohoi angajează agent de vânzări
Fermă vegetală din Dorohoi, cu obiect de activitate cultură mare a cerealelor, angajează agent de ...

Miracom Dorohoi angajează

Miracom Dorohoi angajează
SC MIRACOM SRL DOROHOI angajeaza lucrator geamgerie si tamplarie pvc cu permis de conducere cat. B cu ...

Apartament de închiriat

Apartament de închiriat
Inchiriez apartament 2 camere in Dorohoi zona Olinescu, et.1, conditii f.bune, mobilat si utilat. Pret ...

Sincere condoleanțe!

Sincere condoleanțe!
În aceste clipe grele, colectivul clasei a V-a B, de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” ...

Ofer spre închiriere garsonieră

Ofer spre închiriere garsonieră
Ofer spre închiriere garsonieră situată în Plevna,începând cu 1noiembrie.Mai ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro