Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Erasmus-plus

Obținerea acreditării în cadrul noului program european Erasmus+ 2021-2027 reprezintă o certificare a calității proiectelor implementate de instituție și un garant al coerenței Strategiei de internaționalizare a Liceului “Regina Maria”.

Cu o experiență de peste 10 ani în derularea de proiecte la nivel european, Liceul “Regina Maria” a urmărit acreditarea în programul Erasmus+, Domeniul Educație Școlară, în vederea implementării organizate și controlate pe termen lung a obiectivelor strategice, a creșterii nivelului de încredere a comunității locale și regionale în capacitatea instituției, a echipei manageriale și a întregului colectiv al Liceului „Regina Maria” în furnizarea de servicii educaționale de înaltă calitate, în concordanță cu standardele europene de formare.  
Obținerea acreditării ne oferă, în același timp, certitudinea și oportunitatea de a concentra/organiza/structura în manieră logică și coerentă, într-o perioadă medie de timp, a activităților de formare a cadrelor didactice din prisma nevoilor identificate la nivelul instituției. 

Astfel, în anul școlar 2021-2022, urmărim perfecţionarea personalului didactic de conducere și a șefilor de compartimente, în acord cu exigenţele managementului modern, prin participarea la stagii de formare în cadrul Programului Erasmus+, elaborarea și implementarea unui portofoliu de documente și proceduri manageriale, crearea unui ghid comun și utilizarea sistemului informaticprin facilitarea schimburilor de bune practici cu experți din alte sisteme de învățământ europene.

În anul școlar 2022-2023 ne propunem dezvoltarea competențelor digitale pentru 25% dintre profesori și utilizarea resurselor educaționale deschise pentru exploatarea întregului potențial al învățării digitale și online, cât și elaborarea unui set de instrumente comun, în format digital, în urma participării cadrelor didactice la activități de formare/job-shadowing la nivel european în vederea promovării inovației pedagogice, a cercetării și experimentului.

În perioada 2023-2024, instituția urmărește elaborarea unui set de instrumente educaționale online care să promoveze educația favorabilă incluziunii, reducerea părăsirii timpurii a școlii, eliminarea (cyber)bullying-ului, prin participarea a 10 cadre didactice cu atribuții de consiliere și formare la activități în spațiul european. În procesul educațional, dezvoltarea competențelor în aceste domenii va avea drept rezultatși implementarea unui program de consiliere a elevilor prin exploatarea competențelor dobândite și a instrumentelor educaționale elaborate.

Activitatea de formare din anul școlar următor vine în completarea proiectelor de dezvoltare profesională implementate de Liceul “Regina Maria” în perioada 2015-2021, urmărind diversificarea pentrucel puțin 15% dintre profesori a strategiilor de predare și adaptarea lor la standardele europene de calitate. Astfel, beneficiarii activităților desfășurate la nivel european vor elabora un Ghid de bune practici/exemple de activități implementate la clasă – lecții video, tutoriale de învățare, instrumente digitale dobândite în urma experienței de formare. 

Creșterea calității activității de consiliere în domeniul pregătirii absolvenților pentru integrarea pe piața muncii se va realiza prin participarea  a 5 diriginți/consilier școlar/consilier educativla cursuri de formare/activități de învățare în cadrul Programului ERASMUS+, realizarea și implementarea unui program de consiliere pentru carieră în viziune integrată, la nivelul claselor a XI-a si a XII-a, în concordanţă cu cerinţele pieţei, cât și prin elaborarea unui Ghid de bune practici/set de instrumente/exemple concrete de activități de consiliere în vederea orientării profesionale și a integrării pe piața muncii. 

Liceul ”Regina Maria” este o instituție de învățământ a cărei activitate se articulează pe conceptele de calitate în educație, crearea unui mediu incluziv, dezvoltarea și extinderea competențelor transversale, egalitate de șanse. Obținerea acreditării în cadrul noului program Erasmus+ aduce un plus de siguranță în realizarea strategiei instituției, și anume creșterea calității educației prin dezvoltarea competențelor manageriale, schimbul de bune practici, cooperare și formare la nivel internațional pentru profesori și elevi.

(comunicat de presă)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

GALERIE FOTO

Erasmus-plus
DorohoiNews.ro, 24-02-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Sincere condoleanțe!

Sincere condoleanțe!
Elevii clasei IA, de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Dorohoi, împreună ...

Florisol Product Dorohoi angajează muncitori necalificați

Florisol Product Dorohoi angajează muncitori necalificați
SC Florisol Product SRL angajează muncitori necalificați, la secția de ambalare a turbei din Dorohoi, ...

Primăria Dimăcheni organizează concursuri pentru posturile de secretar general și consilier compartiment agricol

Primăria Dimăcheni organizează concursuri pentru posturile de secretar general și consilier compartiment agricol
Avand in vedere prevederile: H.G. NR.611/2008,pentru aprobarea normelor privind organizarea  si ...

SC din Dorohoi angajează doi mecanici auto și un necalificat

SC din Dorohoi angajează doi mecanici auto și un necalificat
SC REM KAR PRESTIGE SRL ANGAJEAZA ÎN DOROHOI 2 MECANICI AUTO cu minimă experiență 1 NECALIFICAT ...

Angajez finisor-pregătitor (femei) pentru atelier tâmplărie

Angajez finisor-pregătitor (femei) pentru atelier tâmplărie
Angajez finisor-pregătitor (femei) pentru atelier tâmplărie, condiții bune de lucru și salariu ...

Societate comercială angajează operator calculator (evidență primară)

Societate comercială angajează operator calculator (evidență primară)
Societate comercială cu profil agricol angajează operator calculator (evidență primară). Informații ...

SC angajează mecanici agricoli cu experiență

SC angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații la ...

Societate comercială angajează electromecanic

Societate comercială angajează electromecanic
Societate comercială cu profil agricol angajează electromecanic cu experiență. Informații la telefon ...

Fermă din Dorohoi angajează electrician de forță

Fermă din Dorohoi angajează electrician de forță
Ferma vegetală din Dorohoi, cu obiect de activitate cultură mare a cerealelor, angajează electrician ...

Vând casă Broscăuți

Vând casă Broscăuți
Vând casă în Broscăuți, 3000 mp. cu tot ce este în ea. Are 2 camere, baie, bucătărie. ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro