Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

A.I. Cuza Dorohoi 003

„Săptămâna Educației Globale”, progam derulat în perioada 15-21 noiembrie 2021, a fost marcat la Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Dorohoi prin diverse activități menite să contribuie la creșterea gradului de conștientizare a nevoii de solidaritate și de  valorizare a diversității prin dezvoltarea cetățeniei globale în rândul elevilor.

În cadrul Săptămânii Educaţiei Globale, care anul acesta a avut ca generic „Este lumea noastră! Să acționăm împreună”, profesorii și elevii din această școală au derulat proiectul ”Putem fi împreună, pentru o viaţă mai bună!”. Elevii de la ciclul primar şi gimnazial au fost implicaţi în mai multe activităţi care au avut ca principal obiectiv formarea unor deprinderi şi atitudini în spiritul respectului pentru mediu, sănătate, drepturi ale copiilor dar şi alte probleme cu care se confruntă societatea în care trăim.

Ca în fiecare an, proiectul desfăşurat în săptămâna 15-21 noiembrie a fost marcat de activităţi organizate de mai multe cadre didactice:

1. „Prietenii naturii în acțiune!” - prof. înv. primar Purușniuc Irina, prof. înv. primar Alexoaie Mihaiela (clasa a III-a A) - formarea la elevi a unor atitudini și comportamente ecologice în vederea adoptării unei conduite corespunzătoare în raport cu mediul înconjurător.

2. „Drepturile copiilor” - prof. înv. primar Ropotă Maria-Daniela, prof. înv. primar Apostu Cristina-Elena (clasa a IV-a A) - familiarizarea copiilor cu noțiunile de drept și descoperirea drepturilor și responsabilităților pe care le au.

3. „Să zâmbim împreună pentru o lume mai bună!” - Prof. Apostol Alexandru (clasa a V-a A) - dezvoltarea spiritului de colaborare între copii, a interesului și a dorinței de a se cunoaște în vederea realizării activităților din cadrul proiectului și implicarea elevilor în activități nonformale.

4. „Sunt un consumator informat” - Prof. Boroș Claudia (clasa a V-a B) - adoptarea unui stil de viață prin asumarea de responsabilităţi, prin participarea la viaţa socială şi adaptarea unui rol activ, în calitate de consumator şi cetăţean.

5. „Împreună pentru o lume mai bună” - prof. înv. primar Murărașu Mihaela, prof. înv. primar Pădurariu Nina (clasa a II-a A) – creșterea frecvenței școlare, menținerea în școală și îmbunătățirea rezultatelor școlare ale copiilor, care se află în situații de risc.

6. „Comunică cu impact” - Prof. Chițanu Ecaterina, prof. Botezatu Emanuela, bibl. Butnariu Mihaela (clasa a VI-a B) - creşterea motivaţiei pentru învăţare şi rămânerea în sistemul educaţional prin participarea elevilor la activităţi extracurriculare diversificate de formare a unor deprinderi fundamentale educaţionale, sociale şi economice care să le ofere un parcurs educaţional şi profesional adecvat.

7. „Cinci moduri prin care îmi pot ajuta planeta” - prof. înv. primar Huzum Bianca (clasa I B) - conștientizarea nevoii de reciclare a deșeurilor și identificarea modurilor de economisire a resurselor planetei.

8. „Pași spre o lume mai bună” - prof. înv. primar Alexa Irina, prof. înv. primar Străteanu Monica (clasa I A) - formarea unei atitudini pozitive faţă de sine şi faţă de ceilalţi și conștientizarea necesității  schimbării de atitudine și de acțiune pentru construirea unei lumi mai bune.

9. „Împreună reușim să schimbăm lumea!” - Prof. Olariu Mihaela-Cătălina (clasa a VI-a A) - dezvoltarea în rândul elevilor a simțului responsabilității față de tot ceea ce ne înconjoară, de a promova conceptul „stil de viață durabil” prin diverse inițiative ecologice.

10. „Stop bullying” - Prof. Hariga Nicoleta (clasa a VIII-a A) - combaterea fenomenului de bullying prin informarea elevilor cu privire la cauzele, formele de manifestare și consecințele acestui fenomen, precum și prin implicarea într-o serie de activități formare și non-formale care să le dezvolte încrederea în sine.

11. „Am dreptul de a visa!” - Prof. Cărăușu Mihaela (clasa a VIII-a B) - manifestarea solidarității, a responsabilității și implicarea elevilor în găsirea soluții pentru rezolvarea problemelor.

12. „Solidari pentru o lume mai bună” - Prof. Ciobanu Petronela, prof. Surdu Alina-Daniela (clasa a VII-a A) - înțelegerea unor valori precum solidaritatea, toleranța, libertatea și egalitatea, respectul, și evidențierea rolului acestora pentru societate.

13. „Diferiți, dar totuși la fel!” - Prof. Halici Mihaela (clasa pregătitoare B) - activitate educativă incluzivǎ care pune ȋn centrul atenṭiei sale copilul, ca fiinṭǎ originalǎ, unicǎ şi irepetabilǎ, accentuând ideea cǎ diferențele ne fac speciali, și că ȋn fiecare societate existǎ personalitǎṭi, grupuri diferite, motivaṭii, raṭiuni şi puncte de vedere diferite.

14. „Atitudine pentru lumea noastră - hora prieteniei” - Prof. Groza Carmen (clasa a IV-a B) - cunoașterea și formarea unor atitudini de respingere a tot ceea ce are efect negativ asupra societății contemporane și formarea unei atitudini sănătoase necesare dezvoltării personalității elevului.

15. „Împreună construim lumea noastră” - Prof. Huțuleac Paul, prof. Amariei Maria (clasa pregătitoare A) – înțelegerea contribuției la protejarea mediului înconjurător și manifestarea unei atitudini pozitive față de mediu prin adoptarea unui comportament responsabil.

16. „Pământul nu ne aparține! Noi aparținem Pământului” - Prof. Onofrei Alina (clasa a II-a B) - creativitatea, colaborarea și propunerea de soluții pertinente, viabile la problemele mediului înconjurător, ale societății, ale Terrei.

Acest proiect s-a dorit a fi o modalitate de a trage un semnal de alarmă asupra faptului că dacă nu luăm măsuri azi, mâine poate fi prea târziu, dar şi o metodă de a stimula copiii înşişi să creeze o legătură cu societatea de astăzi şi problemele ei şi să acţioneze acum pentru găsirea şi aplicarea de soluţii durabile în relaţionarea cu aceasta. Sperăm că prin astfel de acţiuni, reuşim să-i facem pe copii, şi nu numai, să conştientizeze ideea că lumea în care trăim reprezintă o valoare sacră, le dezvoltăm spiritul de voluntar şi a reflexelor de cetăţeni activi în domeniul protecţiei mediului, al igienei şi consumului de droguri şi în acelaşi timp le dezvoltăm o viziune şi o gândire sistematică, pentru a putea adopta un stil de viaţă durabil şi o abordare sustenabilă asupra relaţiei om-societate în toate activităţile umane. (consilier educativ, prof. Apostol Alexandru)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

GALERIE FOTO

A.I. Cuza Dorohoi 003A.I. Cuza Dorohoi 004A.I. Cuza Dorohoi 001A.I. Cuza Dorohoi 015A.I. Cuza Dorohoi 002A.I. Cuza Dorohoi 005A.I. Cuza Dorohoi 006A.I. Cuza Dorohoi 007A.I. Cuza Dorohoi 008A.I. Cuza Dorohoi 009A.I. Cuza Dorohoi 010A.I. Cuza Dorohoi 011A.I. Cuza Dorohoi 012A.I. Cuza Dorohoi 013A.I. Cuza Dorohoi 014A.I. Cuza Dorohoi 016A.I. Cuza Dorohoi 017A.I. Cuza Dorohoi 018A.I. Cuza Dorohoi 019A.I. Cuza Dorohoi 020A.I. Cuza Dorohoi 022A.I. Cuza Dorohoi 023A.I. Cuza Dorohoi 024A.I. Cuza Dorohoi 025A.I. Cuza Dorohoi 021A.I. Cuza Dorohoi 026A.I. Cuza Dorohoi 027A.I. Cuza Dorohoi 028A.I. Cuza Dorohoi 029A.I. Cuza Dorohoi 030A.I. Cuza Dorohoi 031A.I. Cuza Dorohoi 032A.I. Cuza Dorohoi 033A.I. Cuza Dorohoi 034A.I. Cuza Dorohoi 035A.I. Cuza Dorohoi 036A.I. Cuza Dorohoi 037A.I. Cuza Dorohoi 038A.I. Cuza Dorohoi 039A.I. Cuza Dorohoi 040
DorohoiNews.ro, 22-11-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Dealu Morii

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PUBLICITATE

Magistra

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează personal fastfood și ospătar

SC din Dorohoi angajează personal fastfood și ospătar
Happymagic Dorohoi angajează personal fastfood. Rezervart Dorohoi angajează ospătar. Mai multe ...

SC angajează paznici și îngrijitori animale

SC angajează paznici și îngrijitori animale
Societate comercială cu profil agricol caută în vederea angajării, paznici și îngrijitori ...

SC din Dorohoi angajează electrician de forță

SC din Dorohoi angajează electrician de forță
Societate comercială cu profil agricol angajează electrician de forță pentru siloz de cereale. Informații ...

Închiriez apartament

Închiriez apartament
Închiriez apartament 2 camere,mobilat în Plevna, relații la telefon 0748416196 sau 0743955098

Școala „Spiru Haret” Dorohoi - Ultim omagiu doamnei învățătoare Apetrei Elena

Școala „Spiru Haret” Dorohoi - Ultim omagiu doamnei învățătoare Apetrei Elena
Colectivul de cadre didactice de la Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi aduce un ultim ...

Caut să închiriez spațiu în Dorohoi

Caut să închiriez spațiu în Dorohoi
Caut să închiriez spațiu minim 150 mp, in Dorohoi, 2-3 euro pe m.p. Relații la 0740629763

Angajez bonă

Angajez bonă
Caut doamna 40-55 ani,serioasa ,organizată,responsabila pt a sta cu fetița mea de 2.ani și 8 luni!Program ...

Meseriaș cu experiență execut orice tip de mobilă la comandă

Meseriaș cu experiență execut orice tip de mobilă la comandă
Meseriaș cu experiență de peste 25 de ani în fabricarea de mobilă, execut orice tip de mobilă ...

Îngrijire persoană în vârstă

Îngrijire persoană în vârstă
Caut persoana serioasa, responsabila pentru ingrijirea unei persoane in varsta imobilizata la pat, la ...

Nimeni nu poate înlocui părinții

Nimeni nu poate înlocui părinții
16 noiembrie este cea mai tristă zi de 13 ani, de când tatăl meu, CONSTANTIN CONOVARU, a plecat ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro