Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

puterea lui impreuna 01

„Adevărata generozitate este să faci ceva bun pentru cineva care nu va afla niciodată despre asta.” (Frank A. Clark)

Primăvara pe care o trăim acum este „altfel”, timpurile pe care le traversăm nu sunt așa cum ni le-am fi dorit. Gândurile și întrebările, grijile și frământările ne umplu mintea și inima. Însă iubirea este forța care mișcă lumea și care poate învinge armele întunericului. Doar uniți putem face lucruri din iubire, ajutor și implicare. Puteri sufletești care să transforme zbuciumul în alinare, rădăcinile rupte în aripi iubitoare.

În perioada 1-8 martie 2022, la nivelul Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi, elevii și profesorii au organizat și s-au implicat în două acțiuni de voluntariat, astfel întărind ideea că suntem fragili, dar puternici împreună; că suntem trecători prin viață, dar putem lăsa urme frumoase; că suntem fire de iarbă ce se ofilesc, dar putem acoperi pământul cu verde, viață, vitalitate.

Cu sufletele pline de emoție, membrii Consiliului Școlar al Elevilor de la Colegiul Național “Grigore Ghica” Dorohoi, Miruna Viziteu, Andreea Ungureanu, Alexia Julinschi și Sorana Ciulei, îndrumați de profesorii Monica Ifrim și Carmen Agrăpinei, s-au alăturat activităților de ajutorare a persoanelor refugiate din Ucraina, un loc în care acum aripile păcii sunt frânte, prin organizarea spectacolului umanitar "Mărțișor Grigorian" pe data de 8 martie 2022, la Sala Teatrului.

Trăim o perioadă de haos și îngrijorare, dar omenia, bunătatea din oameni ne arată că există speranță, un strop de bucurie și că ajutorul vine de la cei pe care nu îi cunoști, dar care simt suferința. Profesorii Colegiului Național “Grigore Ghica” Dorohoi, împreună cu elevii claselor IX-XII s-au mobilizat și au empatizat cu durerea poporului ucrainian prin donații în bani în urma achiziționării de cocarde cu drapelul Ucrainei. Acest însemn de solidaritate, oferit cu titlu de gratuitate de către doamna Irina Speranța Culicianu – Atelier “Bella Mode” Suceava, este purtat, pe parcursul programului școlar atât de elevi, cât și de profesori, dorind să-și facă cunoscută solidaritatea cu poporul ucrainean.

În urma celor două acțiuni umanitare a fost strânsă suma de 5475 lei (evidențiindu-se Consiliul Școlar al Elevilor - 1343 lei și clasa a XI-a B – 1003 lei), sumă care a fost transmisă către Crucea Roșie România, filiala Botoșani.

Dragi elevi, dragi profesori, felicitări pentru implicarea voastră inimoasă și generoasă; fiți mereu buni și atenți la nevoile celor din jur! Să ne bucurăm mai mult de lucrurile simple, pe care poate le-am ignorat - de soarele pe cer, de o vorbă bună, de un simplu gest, de un zâmbet al celor pe care-i iubim. Să fim mai înțelegători, mai calzi, mai lipsiți de înverșunări!

„Sperăm cu toții să se oprească războiul, să se oprească suspinele, să fie pace. Cum putem ajuta Ucraina în aceste momente? Dând din puținul nostru putem face Rai, iar banii strânși din donațiile adunate în urna special amenajată, cât și cei de pe bilete, vor fi redirecționați către Crucea Roșie România, filiala Botoșani cu scopul de a sprijini refugiații ucrainieni.” a fost mesajul de empatie transmis de către membrii CȘE.

Gazdele acestui eveniment sensibil, Miruna Viziteu (clasa a XI-a D), Andreea Ungureanu (clasa a XI-a D) și Emil Rotărescu (clasa a X-a A) au invitat în scenă, spre încântarea publicului (elevi, profesori, părinți, bunici și invitați) momente dăruite pentru prietenie, empatie, unitate, emoție, solidaritate: corul Colegiului Național “Grigore Ghica” Dorohoi, coordonat de prof. Carmen Agrăpinei; Bianca Vicol (clasa a X-a A) – solist vocal muzică ușoară; Andreea Ungureanu (clasa a XI-a D) și Laurențiu Onciu (clasa a XI-a B) – dans popular; Elisei Ruptașu (clasa a XII-a E) – beatbox; Măriuca Aostăcioaie (clasa a XII-a D) – solist vocal muzică populară, acompaniament Cosmin Ciobanu (clasa a XII-a E), Alexandru Popa (clasa a XI-a D) și David Mihăileanu (clasa a X-a B); Andreea Antochi (clasa a X-a D) – solist vocal muzică populară, solist vocal muzică ușoară; Sara Pintilei (clasa a XI-a D) –solist vocal muzică ușoară; Mihaela Crihan (clasa a XI-a B), Măriuca Aostăcioaie (clasa a XII-a D), Bianca Vicol (clasa a X-a A)  și Ionela Abuhai (clasa a XI-a B)– soliști vocali muzică populară cor; Lucian Mocanu (clasa a XII-a F) –solist instrumentist; Andreea Ungureanu (clasa a XI-a D) și Laurențiu Onciu (clasa a XI-a B) – dans contemporan; Miruna Viziteu (clasa a XI-a D), Măriuca Aostăcioaie (clasa a XII-a D) și Mihaela Crihan (clasa a XI-a B) – soliști instrumentiști; Cosmin Ciobanu (clasa a XII-a E) și Alexandru Popa (clasa a XI-a D) – soliști instrumentiști.

Ne-au fost alături, în acest demers caritabil, invitații speciali, cărora, cu plecăciune, le mulțumim: Orchestra “Mugurelul”, conducerea muzicală, prof. Marcel Dupu; Ansambul “Cordăreanca” sub îndrumarea instructorilor Mirela și Cristian Dumitraș; trupa “Urban”, îndrumător George Boghian; trupa “Terța” îndrumată de Liviu Ciulei.

De asemenea, mulțumim partenerului de nădejde, Casa Municipală de Cultură în persoana domnișoarei Moruzi Miruna, precum și sponsorilor inimoși: Net&Computers Dorohoi, Asociația Culturală “Integritas” Dorohoi, Grădina Verde Dorohoi, Mary’s Gift Box Dorohoi, Robert Sănduc.

Spectacolul s-a încheiat în ritmul puterii Împreună. Cel mai frumos dans popular aromân, Pamporea, a reunit elevii colegiului asemenea horelor jucate în trecut de aromânii din Balcani.

Să ne fie această primăvară plină cu gânduri frumoase, de armonie și seninătate, să ne prețuim unii pe alții, să fim fericiți, ocrotiți și iubiți! (Prof. Monica Ifrim, consilier educativ. Alexia J., Andreea A., Miruna V., Sorana C.)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

puterea lui impreuna 01puterea lui impreuna 02puterea lui impreuna 03puterea lui impreuna 04puterea lui impreuna 05puterea lui impreuna 06puterea lui impreuna 07puterea lui impreuna 08puterea lui impreuna 09puterea lui impreuna 10puterea lui impreuna 11puterea lui impreuna 12puterea lui impreuna 13puterea lui impreuna 14puterea lui impreuna 15puterea lui impreuna 16puterea lui impreuna 17puterea lui impreuna 18puterea lui impreuna 19puterea lui impreuna 21puterea lui impreuna 20puterea lui impreuna 22
DorohoiNews.ro, 11-03-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro