Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

activitate 12

Luni, 21 noiembrie 2022, a avut loc întâlnirea cadrelor didactice partenere în proiectul extracurricular „Fii prieten cu tine, fii prieten cu lumea!”. Inițiat de către cadre didactice ale Școlii Gimnaziale „Mihail Kogălniceanu”, Dorohoi, acest proiect se dorește a fi startul unei serii de activități educative ce vor fi concepute, organizate și desfășurate pe tot parcursul anului școlar 2022-2023.

Lansat cu ocazia Săptămânii Educației Globale (14-20.11.2022), proiectul „Fii prieten cu tine, fii prieten cu lumea” are scopul de a creşte gradul de conştientizare a tinerilor/elevilor/copiilor/părinților cu privire la provocările lumii de azi, precum şi de a iniţia dezbateri, de a dezvolta gândirea critică şi de a formula întrebări şi opinii referitoare la teme relevante, cum ar fi „prietenia” și „salvarea omenirii”. Lectura cu voce tare și filmul reprezintă un instrument prin care elevilor li se oferă experienţa unei trăiri emoţionale şi a comunicării cu ceilalţi, făcând schimb de idei şi cultivând un grad mai înalt de înţelegere reciprocă.

Proiectul s-a defășurat, având ca parteneri: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, Casa Corpului Didactic Botoșani, Biblioteca Municipală Dorohoi și școlile care s-au înscris: Școala Gimnazială „Al.I.Cuza”, Școala Gimnazială „Spiru Haret”, Școala Gimnazială Nr.1 – Dorohoi, Școala Gimnazială Cornerstone, Școala Gimnazială Nr. 1- Dumeni, Școala Gimnazială „Dimitrie Pompeiu” – Broscăuți, Școala Gimnazială Gheorghe Coman - Brăești, Liceul Teoretic „Anastasie Bașotă” – Pomîrla, Școala Gimnazială Nr.1 - Hilișeu-Horia.

Pe parcursul săptămânii, cel puțin 20 de cadre didactice (prof. înv.primar, profesori care predau la gimnaziu diferite discipline- limba română, limba franceză, limba engleză, matematică, istorie -, diriginți) au abordat tema proiectului – prietenia – în diverse moduri, adaptând conținutul clasei de elevi și grupei de vârstă în mod autentic, creativ și plin de inspirație pentru toți cei implicați în activitate (elevi, cadre didactice, părinți).

Prin prezența doamnei Luminița Anisia, bibliotecar al Bibliotecii Municipale Dorohoi - secția copii, evenimentul s-a bucurat de sprijinul unei instituții culturale care joacă un rol extrem de important în orice demers ce promovează educația prin lectură.

Activitatea de diseminare a presupus prezentarea, pe scurt, pe baza unei fișe de activitate puse la dispoziție de echipa de proiect, a tehnicilor folosite, a pașilor parcurși în atingerea obiectivelor și a impactului avut asupra comunității. După două ore de discuții pline de inspirație, într-o atmosferă prietenoasă, cu zâmbete și recunoștință, cei prezenți au putut oferi feedback întregului proiect.

„Mi-au plăcut caracterul practic și ideile originale ale fiecărui participant cu privire la abordarea temelor propuse în proiect. / Mi-a plăcut atât materialul prezentat la final, cât și activitatea susținută de fiecare cadru, în parte. / Mi-a plăcut modul plăcut în care elevii au reacționat și au participat. / Mi-au plăcut ambientul creat și deschiderea celor prezenți. / Activitățile propuse în acest proiect contribuie la dezvoltarea abilităților de gestionare a emoțiilor, de ascultare și de citit-scris, dar si a celor sociale și de relaționare. / Am învățat din experiența celorlalți, am văzut metode diferite și interesante de abordare a lecțiilor, care, în mod cert, vor reprezenta un punct de plecare în activitățile ulterioare. / Am aflat despre importanța lecturii cu voce tare și despre tehnica „Arborele lui Sapiro.” / „Prietenia” este cuvântul cheie. / Consider că modalitățile diverse de desfășurare a activităților propuse, alese de către colegii mei, sunt exemple de bune practici pentru mine.
 
Recomandările celor prezenți au reprezentat cartea de vizită a acestui proiect – „Fii prieten cu tine, fii prieten cu lumea!”.

Să continuați să ne binedispuneți cu astfel de activități.
Întâlniri o dată la două luni.
La cât mai multe activități de acest gen!
Țineți-o tot așa!
La cât mai multe întâlniri!
A fost totul la superlativ!
Doar mulțumiri și felicitări din tot sufletul!

Coordonatori proiect – Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu”: prof. Luca Otilia-Stela, prof. Mihai Iordana, prof. Antonescu Cătălina, prof. Sandu Mirela-Cristina

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Diet Club BT

GALERIE FOTO

activitate 12activitate 01activitate 02activitate 03activitate 04activitate 05activitate 06activitate 07activitate 08activitate 09activitate 10activitate 11activitate 13activitate 14activitate 15activitate 16activitate 17activitate 18
DorohoiNews.ro, 22-11-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitateBANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Trece un cortegiu funerar. Un trecător întreabă:
- Cine este mortul?
- Cred că cel din sicriu…DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro


PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

Panoramic Travel Botosani

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roUMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.roPUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Declar pierdut certificat de înregistrare fiscală

Declar pierdut certificat de înregistrare fiscală
Declarăm pierdut certificatul de înregistrare fiscală emis pentru ADASCALITEI ROMICA ASOCIATIE ...

Vând vin de casă

dorohoinews.ro
Vând vin roșu de casă în cantități de 45-50 de litri! Soi ananas producție proprie. Preț 14 lei ...

Vând vin de casă

dorohoinews.ro
Vând vin roșu de casă în cantități de 45-50 de litri. Soi ananas producție proprie. Preț: 14 ...

Teren de vânzare central

Teren de vânzare central
Ofer spre vânzare teren central, poziționare excelentă, de 1000 mp. Pe proprietate nu se află ...

Caut loc de muncă ca șofer

Caut loc de muncă ca șofer
Caut loc de muncă ca șofer dețin permis categoria B,C. Tel. 0751326613

Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi transmite: Sincere condoleanțe!

Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi transmite: Sincere condoleanțe!
Colectivul Direcției de Asistență Socială Dorohoi este alături de domnul Director Radu Dan Surdu, ...

Caut loc de muncă șofer cat B

Caut loc de muncă șofer cat B
Caut loc de muncă șofer categoria B am 26 ani dețin permis de 1 an și jumătate fără accidente ...

Colectivul Liceului „Regina Maria” transmite sincere condoleanțe doamnei profesoare Daniela Cojocaru

Colectivul Liceului „Regina Maria” transmite sincere condoleanțe doamnei profesoare Daniela Cojocaru
Colectivul Liceului „Regina Maria" este alături de prof. Daniela Cojocaru la decesul mamei ...

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere
Ofer spre inchiriere apartament 2 camere, zona Olinescu. Dotat cu centrala termica. tel. 0745536709

Vând teren în Dorohoi

Vând teren în Dorohoi
Vind teren 2100 mp. Pe teren se afla o casa nelocuibila. Str. Lt. Andrei Dorohoi. Informatii la tel: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro