Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]
Tot mai mulți profesori au început să folosească la predare, în teste și la temele pentru acasă, aplicații gratuite cu inteligența artificială.
Este calea de mijloc între metodele clasice și riscul ca elevii să se bazeze pe ce le oferă de-a gata internetul. Pentru fiecare materie există acum zeci de programe AI de învățare activă.
TimeLapse este printre cele mai atractive aplicații de învățare activă la geografie, istorie și arte. Îi cere elevului să plaseze pe hartă și în firul istoric, scena generată cu AI.
Elev: „Văd un pictor, pictează o mănăstire”.
Michelangelo, pictând Capela Sixtină, Ioana d'Arc, în asediul orașului Orleans, războaiele armatei romane și Woodstock rulează sub formă de film. În prezent, fiecare elev și aproape fiecare profesor are un instrument AI preferat acasă ori la școală.
Elev: „Knowmunity. Ne învață să facem la mate, la română. Ne dă lecții, ne explică pas cu pas”.
Iulia Mihai, profesor de limba italiană: „Pentru a învăța regulile de gramatică și a seta informația bine folosim Kahut. Sunt răspunsuri foarte apropiate, ca să poată să-i inducă în eroare”.
Daniel David, ministru: „Dacă vom fi siguri că aceste lucruri funcționează bine, vom generaliza aceste sisteme, pentru că suntem deja într-o nouă fază în care avem o integrare puternică între oameni și sisteme de tip cyber și dacă pierdem startul vom rămâne din nou în urmă”.
Surpinzător e că tot mai mulți dascăli - mai ales tineri - recuperează distanța, față de instrumente care livrează totul de-a gata.
Elev: „Pentru temele pe care le avem de făcut, clasicul chat GBT, în primul rând”.
Acestea sunt doar câteva aplicații dinamice de învățare pentru elevi, cu acces gratuit cel puțin pentru versiunea de bază, care e și suficientă. Acoperă toate materiile și tot ce se cere la școală, iar majoritatea atenționează că nu îi dau răspunsurile mură-n gură copilului, ci îl conduc spre rezolvare.
E o mișcare etică a creatorilor, deoarece creierul nostru - mai ales la vârsta școlară - trebuie tratat ca un mușchi. Antrenat constant pentru ca memoria să devină mai solidă și viteza de procesare să crească. Deci hrănit permanent cu informație.
Doi prieteni stau de vorbă:
- Ce mai faci?
- Uite, m-a lăsat nevasta pentru cel mai bun prieten.
- Credeam că eu sunt cel mai bun prieten al tău…
- Acum e el…
Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.
NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.
Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.