Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

cucoreanu

Dorohoianul Cristian Cucoreanu, fostul Inspector şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean, face un rechizitoriu aspru împotriva celor care au contribuit la fabricarea dosarului împotriva sa. Asta după ce în urmă cu câteva zile, dosarul deschis de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) împotriva sa, s-a năruit complet, atunci când, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus renunţarea la urmărirea penală şi clasarea cauzei cu privire la ultimele aspecte care nu erau clarificate încă şi anume promovarea în funcţie a unui ofiţer, respectiv utilizarea maşinii de serviciu în interes personal.

Prin această ultimă decizie, Cristian Cucoreanu a fost găsit nevinovat pentru uz de fals, fals intectual şi uz de fals, dar şi participaţie improprie sub forma instigării la fals material în înscrisuri oficiale, aceeaşi soluţie de clasare fiind dispusă şi în cazul celorlalţi doi ofiţeri anchetaţi în cauză, respectiv Adrian Osolinschi, fost şef de personal, şi Adrian Romeo Bucătaru.

„Cred că în România, această Constituție trebuie respectată și plecând de la art. 16 - "nimeni nu este mai presus de lege", sper și mă voi strădui ca turnătorii din acest dosar, care au pus pe piste false organele statului, să răspundă! Mă refer aici atât la turnătorii oficiali din dosar cât și la cei neoficiali, care se cred anonimi și cerșesc acum locuri pe la politicienii botoșaneni sau prelungiri de activitate în funcții publice. Toată lumea mă întreabă, "De ce s-a întâmplat asta?"...  Este cert, că jigodiile care au orchestrat această mizerie, au un singur crez - BANUL, iar ei nu-l puteau obține fără înlăturarea mea. În Poliție poți face carieră (să ocupi funcții), dar nu poți să faci și bani, iar dacă le faci pe amândouă, atunci e clar că nu le poți face respectând legea. Eu mă rog, ca Dumnezeu să le dea după suflet și minte, tuturor care au legătură cu acest dosar și după cum au știrbit, adevărul, onoarea și demnitatea”, a declarat Cristian Cucoreanu.

După cinci ani de anchete şi investigaţii, niciuna dintre acuzaţii nu a fost dovedită. Ultima soluţie a venit pe 8 ianuarie a.c., când procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au dispus renunţarea la urmărirea penală şi clasarea cauzei cu privire la ultimele aspecte care nu erau clarificate încă şi anume promovarea în funcţie a unui ofiţer, respectiv utilizarea maşinii de serviciu în interes personal. Prin această ultimă decizie, Cristian Cucoreanu a fost găsit nevinovat pentru uz de fals, fals intectual şi uz de fals, dar şi participaţie improprie sub forma instigării la fals material în înscrisuri oficiale, aceeaşi soluţie de clasare fiind dispusă şi în cazul celorlalţi doi ofiţeri anchetaţi în cauză, respectiv Adrian Osolinschi, fost şef de personal, şi Adrian Romeo Bucătaru.

Prin urmare, întreaga anchetă iniţiată de DNA s-a dovedit a fi un balon de săpun, anchetatorii recunoscând rând pe rând fie că faptele nu au fost comise cu vinovăţia prevăzută de lege, ori că faptele nu există. Această ultimă soluţie a venit tocmai de la Iaşi întrucât, în momentul în care procurorii DNA au dat primele soluţii de netrimitere în judecată, o parte din anchetă a fost declinată la Botoşani, însă procurorii de aici au cerut repartizarea dosarului într-un alt judeţ pentru obiectivitate.

Punând cap la cap toate informaţiile şi soluţiile date s-a creionat în fapt o altă imagine decât cea prezentată iniţial de DNA. Astfel, în mai 2015, comisarul şef Cristian Cucoreanu, pe atunci inspector şef al IPJ Botoşani, a fost ridicat de procurorii DNA, cercetările vizând avansarea în funcţie a unui ofiţer cu încălcarea normelor interne. Ulterior, cercetările au fost extinse şi pentru alte fapte – fals intelectual, uz de fals şi participaţie improprie sub forma instigării la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals – pe motiv că în octombrie 2012 – august 2013 Cucoreanu l-ar fi determinat pe un agent de poliţie, angajat în cadrul IJP, să completeze în fals patru foi de parcurs pentru două autoturisme din dotarea inspectoratului cu date neconforme privind rutele şi kilometrajul parcurs, pentru a justifica un consum de carburanţi.

În februarie 2017, însă, procurorii DNA au dispus clasarea cauzei privind abuzul în serviciu întrucât „fapta pentru care acesta a fost anchetat nu mai este prevăzută de legea penală”, iar faţă de celelalte acuzaţii s-a dispus declinarea, dosarul ajungând în final la Iaşi. Acum, ancheta procurorilor ieşeni a arătat că avansarea în funcţie a ofiţerului era absolut justificată, dar s-a comis o eroare în sensul că în momentul semnării deciziei de către şeful IPJ cei de la Serviciul Personal nu aveau dosarul complet. Practic, cei de aici s-au bazat pe o practică veche în sensul că dacă poliţistul îndeplineşte condiţiile se dă drumul la dispoziţie, iar dosarul este completat pe parcurs cu toate documentele aferente. Asta din cauza volumului mare de muncă, la sfârşitul lui 2014 fiind promovaţi pe funcţii alţi zeci de poliţişti, inclusiv Cristian Cezar Şuhan. Prin urmare, când a văzut că toţi ceilalţi abilitaţi să verifice legalitatea privind promovarea şi-au dat avizul, Cucoreanu, în calitatea sa de şef al IPJ, a semnat dispoziţia de numire în funcţie. Ulterior însă, şeful de atunci a Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, comisarul şef Dumitru Aioanei, şeful structurii în care urma să activeze Şuhan, a refuzat să semneze documentele retroactiv şi a făcut un denunţ la DNA, acuzând că promovarea s-ar fi făcut cu încălcarea procedurilor.

Practic, de aici a pornit ancheta, însă acum, după aproape cinci ani de investigaţii, procurorii ieşeni au venit şi cu concluzia finală – „În cazul de faţă nu a rezultat, dincolo de orice îndoială că inculpatul Cucoreanu Cristian Augustin a urmărit promovarea ofiţerului cu încălcarea dispoziţiilor legale. Este cert că a susţinut făţiş că acesta merită să fie promovat, însă nu a exercitat presiuni sau ameninţări ca procedura să fie ocolită”, se arată în ordonanţa procurorilor. Ba mai mult, în momentul în care s-a descoperit că dosarul nu era complet, şeful IPJ s-a emis decizie de anulare şi reluarea procedurior, iar poliţistului i s-au reţinut sumele de care beneficiase nelegal ca urmare a promovării în funcţie, adică 7 lei în luna decembrie 2014 şi 180 de lei în ianuarie 2015. Cât priveşte, utilizarea maşini de serviciu, anchetatorii ieşeni au apreciat că modalitatea de evidenţiere per total a kilometrilor parcurşi şi a rutelor nu era o manevră de acoperire a unor eventuale fraude, ci o scurtare a birocraţiei, iar fostul şef al IPJ nu i-ar fi dat niciun ordin sau vreo dispoziţie poliţistului care întocmea acele foi de parcurs.

Chiar dacă soluţia a venit după aproape cinci ani, ea poate fi catalogată un nou eşec marca DNA Suceava. Pentru că aceste ultime ordonanţe de clasare dispuse în cazul Cucoreanu vin după alte dosare în care procurorii anticorupţie au gafat lamentabil. Comisarul şef Cristian Macsim, fostul şef al SIPI Suceava, care a şi fost reţinut pentru o perioadă de 24 de ore şi a fost pus la dispoziţie după începerea urmăririi penale, a aflat după doi ani de cercetări că s-a dispus clasarea în dosarul în care era inculpat. Un alt dosar care s-a finalizat cu o clasare l-a vizat pe Florin Sinescu, la data demarării anchetei prefect al judeţului Suceava. Şi în acest caz s-a lăsat cu o reţinere pentru o perioadă de 24 de ore, pentru ca în final toate acuzaţiile să cadă una câte una. Doar că în urma scandalului de la IPJ Botoşani, Cristian Cucoreanu a fost suspendat din funcţie şi a fost nevoit să se pensioneze, încheindu-şi cariera în poliţie, în prezent el fiind lector la Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative a Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava. Totodată, scandalul în sine a arătat că în IPJ Botoşani au existat, cel puţin pentru o vreme, diverse fricţiuni între aşa numite sfere de influenţă, anul trecut pensionându-se şi comisarul şef Dumitru Aioanei, cel care a înaintat denunţul iniţial a DNA şi care a ajuns la rândul său să fie cercetat pentru diverse fapte.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

cucoreanu
DorohoiNews.ro, 23-01-2020

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

24.01.2020 la 12:44

Ce se intampla cu cei 5 ani pierduti din viata acestui OM? Nu mai vorbim de stres, bani cheltuiti aiurea si toate relele prin care a trecut! Sa le dam pensii speciale pentru distrugerea romanilor, rusine lor si chiar si noua ca toleram asa ceva.

24.01.2020 la 09:00

Cei care l-au cunoscut cu adevarat stiau ca este nevinovat.E bine ca s-a facut in sfarsit lumina.Este o vorba;Dumnezeu nu doarme.Mai devreme sau mai tarziu ,da la fiecare dupa inima.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro