Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

depozit materiale sinistrati (5)

În urma articolului publicat pe Dorohoi News, intitulat “Materiale bune de...FURAT!”, primarul Municipiului Dorohoi, a reacționat expunându-și punctul de vedere cu privire la ce se întâmplă la depozitul de materiale situat în zona gării. Pe această cale ținem să îl anunțăm pe domnul primar că demersul nostru a fost declanșat de reclamațiile unor cetățeni.

În primul rând cât timp a durat șederea noastră în respectivul loc, nu am întâlnit nici un organ de pază, astfel încât oricine ar fi trecut prin zonă la ora respectivă ar fi putut “împrumuta definitiv” câte ceva.

În al doilea rând se vede clar din imaginile prezentate că foarte multe material nu se aflau la locul lor. Indiferent de cantitatea mică sau mare pe care aceste materiale o reprezintă din cantitatea totală, sau felul în care se găseau, imaginile spun totul. Pentru un cetățean care nu a primit nimic și acel 0.5% ar fi însemnat foarte mult.

În al treilea rând Redacția Dorohoi News este una onestă și îi oferă acum primarului Dorin Alexandrescu ocazia de a-și prezenta versiunea. Ținem să subliniem că intenția noastră nu a fost și nici nu va fi niciodată aceea de a denigra imaginea primăriei sau a primarului, nu ne amestecăm în treburi politice, noi doar vorbim în numele celor care au cerut acest lucru.

Îi dorim primarului mult succes în rezolvarea problemei și îl anunțăm că atunci când va avea ceva de transmis opiniei publice, o poate face prin intermediul nostru cum a făcut și până acum. (DorohoiNews.ro, Adriana D.)

Vă prezentăm versiunea primarului Dorin Alexandrescu.

 
DREPT LA REPLICĂ

Motivat de atacurile murdare lansate de presa locală în ultimul timp, sunt nevoit să intervin pentru a combate dezinformarea şi reaua-credinţă cu care se încearcă demonizarea activităţii Primăriei Dorohoi.
   De la început îmi exprim regretul cu privire la lipsa de obiectivitate de care ar trebui să dea dovadă o persoană care îşi asumă răspunderea de a semna un articol de presă. Aceasta cu atât mai mult cu cât se încearcă o minimalizare a activităţii de gestionare a materialelor de construcţie alocate de Guvern şi de numeroşi sponsori, materiale destinate reconstrucţiei sau reparării caselor persoanelor afectate de inundaţii.
   Deşi este cunoscută zicala potrivit căreia “graba strică treaba”, am fost martorii unei tehnici ieftine de manipulare a opiniei publice în momentul în care s-a tipărit o ştire iniţial îngrijorătoare: cimentul rămas pentru reconstrucţia caselor este expirat! Cei care au scris nu au avut răbdarea necesară pentru a afla rezultatul buletinului de analiză comandat de Primăria Dorohoi. Din păcate pentru cei care sperau să arunce o pată pe executivul dorohoian, expertiza efectuată a scos la lumină contrariul, cimentul existent putând fi folosit în condiţii de calitate.
   M-aş fi aşteptat să văd publicat un articol cu privire la acest aspect, dar din păcate, cel mai greu este să recunoşti că ai greşit.
   Surprinzător pentru mine a fost însă momentul în care am citit un articol cu iz de compunere, în publicaţia DOROHOI NEWS.
   Recunosc, este pentru prima dată când răspund unor atacuri murdare, dar în condiţiile în care răutatea unora riscă să creeze în mod artificial valuri de nemulţumire, prezentarea adevărului se impune de la sine.
   Înţeleg să prezint acest drept la replică referitor la articolul “Materiale bune de...FURAT!”, deoarece în acest caz s-au încălcat grosolan toate regulile deontologiei jurnalistice.
   Plecând de la sesizarea unor “anumiţi cetăţeni”, jurnalistul prezintă “situaţia deplorabilă” a depozitului de materiale de construcţii primite de la Guvern, povestind cu patos pueril despre câţiva paleţi de BCA şi cărămizi, care, din cauza manipulării în momentul descărcării din trenurile şi tirurile cu care au fost transportaţi, s-au răsturnat.
   Inutil să întreb pe jurnalist dacă a solicitat vreo explicaţie oficială de la cei pe care încearcă să-i umple cu noroi, pentru că în cazul în care ar fi făcut-o, ar fi aflat următoarele: în municipiul Dorohoi s-au primit un număr de 8920 mc de BCA, ceea ce înseamnă 6194 de paleţi. În prezent, în depozitul cu pricina se regăsesc un număr de aproximativ 30 de paleţi afectaţi de operaţiunile de manipulare.
   Pentru curiozitatea jurnalistului, această cantitate nu reprezintă decât 0,5% din totalul cantităţii de BCA primită de la Guvern, dar în acelaşi timp, mare parte poate fi utilizată fără probleme. De altfel, lipsa de inspiraţie a jurnalistului a fost aceea de a prezenta şi fotografii de la faţa locului, fotografii din care reiese clar că numai o mică parte din materialele de construcţii sunt afectate, iar aceste mici incidente sunt la urma urmei, de înţeles.
   În ceea ce priveşte paza depozitului, ţin să amintesc faptul că acest serviciu a fost şi este asigurat permanent, până în prezent nefiind constatat furtul a nici unei cărămizi.
Referitor la celelalte răutăţi şi lacrimi de crocodil vărsate de jurnalist pentru sinistraţii din Dorohoi, mărturisesc faptul că acestea nu califică nici un jurnalist, motiv pentru care aş aprecia dacă pe viitor veţi da dovadă de obiectivism. 
   În încheierea prezentului drept la replică doresc să asigur toate familiile sinistrate din municipiul Dorohoi că reconstrucţia locuinţelor afectate va continua fără nicio problemă, iar jurnalistului doresc să-i amintesc un singur lucru: asemănarea Primăriei cu un câine este cel puţin deplasată. 
 
Primar,
Ing. Dorin Alexandrescu

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

depozit materiale sinistrati (5)
DorohoiNews.ro, 14-03-2011
18Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

15.03.2011 la 17:53

totul este real cine poate sa demonstreze contrariu ?

15.03.2011 la 14:15

Bravooooo,ai ghicit ,Clim e vinovaaaaat!!!Vorbeste singur,raspunde singur,TREBUIE sanctionat!!!!!Ai grija sa nu explodezi de grija lui!

15.03.2011 la 11:55

nu inteleg de ce s-a suparat domnul primar?!...este o situatie reala si ce e rau ca s-a punctat acest lucru ca poate asa se mai rezolva cate ceva..ce ma mira este ca la noi se mai practica am impresia chestiile din comunism...vai vine domnul primar! haide..repede se pun toate lucrurile in ordine si gata totu-i bine si frumos!dar de ce sa nu se vada realitatea..eu cred ca domnul primar chiar nu stie pentru ca sunt persoane langa el care trebuie sa se ocupe de asta si probabil acei oameni il dezinformeaza..e simplu

15.03.2011 la 11:02

Ce tot atat comentati aiurea. In articolul cu pricina nu se face referire la primarul Municipiului Dorohoi. Este o constatare, o chestie reala care a fost sesizata. Dar cum de fiecare data la Primaria Dorohoi se vrea sa se acopere toate neregulile a aparut si acest drept la replica. Felicitari Redactiei DorohoiNews ca a publicat acest drept la replica, nu primarului, cum scrie unu "anonim" fiindu-i frica sa-si scrie numele.

15.03.2011 la 10:05

dar tu crezi ca omul ala a ajuns asa degeaba sa conduca Dorohoiu??? pana si un copil de clasa a 5 stie sa dea un drept la replica sa nu uitam totusi ca omul asta are si o facultate nu e oricine..e un om destul de destept doar ca un om singur nu poate face chiar totul voi vorbiti asa aiurea fara sa stiti defapt cum stau lucrurile..si in plus eu il cred in stare de foarte multe lucruri asa ca nu va mai dati cu parerea despre niste oameni care nici nu ii cunoasteti

15.03.2011 la 09:25

De ce supara primarul, cand e limpede ca DOROHOI NEWS are dreptate . Am mai spus-o si cu alta ocazie, in zona garii stau si acum pe carosabil mormane de balast si nisip iar cei din primarie nu atrag atentia beneficiarilor sa le multe in curtea casei. Se cam DOARME pe la PRIMARIE: Mai iesiti pe teren.

14.03.2011 la 23:05

dupa ce citesti comentariile e foarte usor sa iti dai seama ca ii tine partea primarului ....cine credeti....???? Sorin Alin Clim care comenteaza sub diferite nume si vrea numaidecit sa il acopere ,ca altfel nu mai are cu ce se lauda ca au realizat impreuna.am mai vazut cu citva timp in urma cum dl clim punea intrebari si isi raspundea singur sub alte nume.bravo baieti ,datii tare

14.03.2011 la 22:38

O reactie normal a unui primar ar fi fost sa mearga acolo si sa verifice, sa se convinga singur despre ce este vorba si sa ia masurile care se impun, nu sa stea in birou si sa faca comentarii. Am crezut in dumneavoastra dar ne dezamagiti pe zi ce trece. Cred ca este o reactie exagerata.

14.03.2011 la 22:22

Ne cerem scuze celor care nu isi vor regasi mesajele postate, dar unele dintre acestea sunt foarte directe si aduc jigniri primarului folosind cuvinte dure (obscene). Va multumim in continuare pentru atentia cu care ne urmariti si pentru a putea posta mesajele dumneavoastra va rugam sa folositi un limbaj decent.

14.03.2011 la 22:17

comentariul tau nu este fondat, eu personal am citit foarte multe articole despre sinistrati, despre ce a facut bine primarul, chiar nu inteleg aceste reactii la un simplu articol care din cate imi dau eu seama nici nu aducea atingere personala primarului

14.03.2011 la 22:08

Aceste materiale nu mai sunt pazite de foarte mult timp. Stau foarte mult in zona dar nu am vazut picior de paznic.  A fost paznic dar mai de mult. Intradevar este o debandada acolo de nedescris.


14.03.2011 la 22:02

lucrurile bune care se fac nimeni nu le scrie si faptul ca sinistratii au avut ce-a mai mare atentie din partea domnului primar nici asta nu s-a scris,s-au faptul; ca sinistratii isi vand ajutarele pe bani putini nici asta..voi continuati sa aruncati cu noroi in persoane care vor intardevar sa faca ceva pentru orasul asta..cand a aratat mai bine Dorohoiul? ca eu nu imi amintesc sa fi arartat mai bine in ultimii 10 ani..acum o sa arate bine un pic de rabdare ne trebuie si o sa vedeti si voi ca nu sunt doar vorbe goale..multa bafta in continuare domnule primar

14.03.2011 la 21:59

Oare cine a scris replica primarului ? ...ca nu-l vad in stare de asa exprimare plastica .. in cuvinte transpuse cu un real succes ...:)))

14.03.2011 la 20:38

in sfarsit vad si eu un drept la replica bravo domnule Primar felicitari

14.03.2011 la 20:38

Domnule Primar nu crede-ti ca sunte-ti un pic cam dur cu jurnalistul?Din cate stiu eu dansul mereu a fost pentru Primaria Dorohoi.Poate ca este adevarat ce scrie acolo,unele familii nu au primit nimic iar acele materiale sunt dstruse si furate. De ce nu faceti ceva in privinta asta in loc sa criticati zisele jurnalistului poate el a vrut sa dea un semnal de alarma sa luati o masura.

14.03.2011 la 19:58

Prin simplu fapt ca primarul a raspuns la acest articol dovedeste ca nu este complet "nevinovat" si consolidez folosind la randu-mi zicala "cine se scuza, se acuza".. e putin deplasata acuzatia sau mai bine zis razbunarea pe jurnalist din cauza ca acesta doar a aratat lumii ceea ce se intampla. Asteptam un raspuns clar, realist, cu explicatii elocvente despre materialele de constructie, deoarece toti au sesizat abandonarea lor in zona garii si nici macar paznicii nu-si mai bat capul cu ele. Aceastea ar trebui sa fie folosite cat mai mult pentru ajutorarea sinistratilor, nu lasate la pastrare. Ca de obicei sunt facute numai promisiuni, care pana la urma ajung sa fie uitate. In final, as vrea sa-i reamintesc D-lui primar ca din cate am vazut eu DorohoiNews i-a fost mereu alaturi, l-a sustinut si chiar nu merita o asemenea rasplata din partea lui.

14.03.2011 la 19:50

sustin ziarul dorohoinews...numai dezordinea aia zice totul...

14.03.2011 la 19:00

Parerea domnului primar are la baza scuze penibile,insiruite intr-o pagina de aberatii.Jurnalistul si-a facut treaba intr-un anumit mod sau altul.De ce sa nu recunoastem?Vai de sinistrati si de materiale de constructii. Nicaieri nu exista ordine sau bunatate.Daca e libertate la furat, se fura oricum.Nu va luati de jurnalisti cand sunteti acuzati, oricum pozele releva mai mult decat suficient!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro