Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Vaccinare Dorohoi_34

Sala de sport a Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi, situată pe strada George Enescu, va găzdui Centrul comunitar de vaccinare. Deschiderea oficială a avut loc miercuri, 20 ianuarie 2021, ora 8.00, în prezența primarului Dorin Alexandrescu, a directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Botoșani, Monica Adăscăliței, a prefectului județului, Dan Nechifor și a managerului Spitalului Municipal Dorohoi, dr. Valerian Andrieș.

„Am venit astăzi, la Dorohoi, la deschiderea centrului de vaccinare. Îl felicit pe domnul primar pentru implicarea personală și pentru buna organizare. Condițiile sunt foarte bune și am înțeles că avem persoane și din Botoșani care s-au programat aici. Dacă totul merge foarte bine, vom trece de la 60 de programări pe zi la 120, adică la un nou flux de vaccinare.”, a declarat Dan Nechifor, prefectul județului Botoșani.

Amenajarea Centrului comunitar de vaccinare a început în urmă cu câteva zile, după ce, în data de 8 ianuarie, Consiliul Local Dorohoi, la cererea DSP Botoșani, a hotărât punerea la dispoziție a sălii de sport pentru această destinație. Amenajarea acestuia a fost făcută de către angajați ai primăriei, coordonați de admnistratorul public al municipiului, Tiberiu Manolache.

„Așa cum a fost programat, astăzi, începând cu ora 8, au demarat vaccinările la centrul din Dorohoi. Sunt convins că lucrurile vor merge bine, pentru că am lucrat susținut pentru a oferi condițiile și fluxurile solicitate, atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al siguranței, securității și al circuitelor necesare. Astăzi, în prima zi se face vaccinarea cu personal specializat de la Spitalul Municipal Dorohoi pentru că au experiență în domeniu, care vor fi asistate și de celelalte cadre care vor deservi centrul în continuare. Deocamdată am deschis un singur punct de vaccinare, în jur de 60 de persoane pe zi, pentru că atâtea doze sunt alocate pe zi. În urma acordului DSP vom deschide și un alt punct. Felicit cadrele medicale care vor să facă acest efort pentru dorohoieni și care s-au angajat să facă lucruri de calitate. Am avut o colaborare foarte bună și cu DSP în ceea ce privește strategiile pe care trebuie să le aplicăm și modul de colaborare între aceste instituții din februarie și până acum. S-au interesat permanent și de ficare dată când am solicitat ajutor am avut parte de deschidere din partea tuturor, astfel că am reușit să facem un spațiu corespunzător, corect, dotat și cu personal dedicat pentru cetățenii municipiului.”, a declarat Dorin Alexandrescu, primarul municipiului Dorohoi.

Toți cetățenii care s-au programat, se vor prezenta la centrul de vaccinare cu cel mult 30 de minute înainte de ora stabilită și vor urma un traseu bine stabilit. Aceștia vor ajunge la o recepție unde vor prezenta buletinul și se vor identifica, apoi vor merge într-o zonă unde li se vor monitoriza funcțiile vitale. De aici vor ajunge la un medic cu care vor purta o discuție referitor la istoricul medical. Următorul pas este de a ajunge la punctul de vaccinare unde vor fi imunizați. Următorul pas este de a merge într-o zonă special amenajată unde vor sta cel puțin 15 minute după administrarea vaccinului pentru a fi supăravegheați de cadre medicale. Ultimul pas este de a ajunge la o altă recepție de unde vor ridica adeverința de vaccinare.

„Centrul de la Dorohoi arată extraordinar, se vede că s-au făcut eforturi foarte mari, arată conform cerințelor actuale și mă bucur că s-a început vaccinarea și la Dorohoi, având în vedere că este o mare adresabilitate în această zonă, fiind singurul centru care deservește nordul județului. Astăzi am înțeles că sunt și pacienți de la Botoșani care vin să se vaccineze aici, la Dorohoi. Doi medici de la Botoșani vor sprijini vaccinarea de la Dorohoi. Avem și sprijinul domnului manager Valerian Andrieș, ca în cazul în care va mai fi nevoie de cadre medicale să ne ajute cu personal. În funcție de importul de vaccinuri vom modifica și fluxul de vaccinare.”, a declarat dr. Monica Adăscăliței, directorul DSP Botoșani.

Acesta este cel de-al doilea centru de vaccinare deschis la Dorohoi după cel inaugurat la începutul acestei luni în incinta Spitalului Municipal Dorohoi.

„În urma unui efort concentrat al domnului primar, al spitalului și al tuturor autorităților locale care s-au implicat cred că s-a reușit crearea unui centru de vaccinare foarte frumos, lucru apreciat și de domnul prefect și de conducerea DSP. Centrul este foarte bine dotat, cu personal calificat. În ceea ce privește Spitalul Dorohoi, am fost și suntem alături de comunitate, pentru că acesta este rolul nostru. Am răspuns la toate solicitările Primăriei Dorohoi și vom ajuta acest centru cu personal și materiale până lucrurile se așează pe un făgaș normal. Recomand tuturor dorohoienilor să se vaccineze pentru că este singura cale ca toți să revenim la normal.”, a declarat dr. Valerian Andrieș, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

Vezi care sunt categoriile care intră în etapa a doua a vaccinării:
(a) personal-cheie pentru funcționarea instituțiilor statului, respectiv Parlament, Președinție, Guvern, ministere și instituții subordonate acestora
(b) personalul din domeniul apărării, ordinii publice, siguranței naționale și al autorității judecătorești
(c) personalul din sectorul economic vital:
– procesare, distribuție și comercializare a alimentelor de bază, și anume: panificație, lactate, carne, fructe și legume;
– uzine de apă, epurare, transport și distribuție apă;
– centrale electrice, producție, transport și distribuție curent electric;
– unități de producție, transport și distribuție gaze;
– unități de producție, transport și distribuție combustibili lichizi și solizi;
– unități de producție, transport și distribuție medicamente și materiale sanitare;
– transport de persoane și mărfuri;
– noduri feroviare, aeroporturi civile și militare, porturi esențiale;
– comunicații, și anume Serviciul de Telecomunicații Speciale, radioul și televiziunea naționale;
(d) personalul din unitățile de învățământ și creșe;
(e) personalul poștal și din servicii de curierat;
(f) personalul cultelor religioase;
(g) personalul din mass-media care desfășoară activități cu risc crescut de expunere la infecția cu SARS-CoV-2, cum ar fi: reportaje în unități medicale;
(h) personalul din domeniul salubrității și deșeurilor; (Andrei B.)

Autor: Dorohoi NewsDorohoiNews.ro

DorohoiNews.roGALERIE FOTO

Vaccinare Dorohoi_34Vaccinare Dorohoi_01Vaccinare Dorohoi_02Vaccinare Dorohoi_03Vaccinare Dorohoi_04Vaccinare Dorohoi_05Vaccinare Dorohoi_06Vaccinare Dorohoi_07Vaccinare Dorohoi_08Vaccinare Dorohoi_09Vaccinare Dorohoi_10Vaccinare Dorohoi_11Vaccinare Dorohoi_12Vaccinare Dorohoi_13Vaccinare Dorohoi_14Vaccinare Dorohoi_15Vaccinare Dorohoi_16Vaccinare Dorohoi_17Vaccinare Dorohoi_18Vaccinare Dorohoi_19Vaccinare Dorohoi_20Vaccinare Dorohoi_21Vaccinare Dorohoi_22Vaccinare Dorohoi_23Vaccinare Dorohoi_24Vaccinare Dorohoi_25Vaccinare Dorohoi_26Vaccinare Dorohoi_27Vaccinare Dorohoi_28Vaccinare Dorohoi_29Vaccinare Dorohoi_30Vaccinare Dorohoi_31Vaccinare Dorohoi_32Vaccinare Dorohoi_33Vaccinare Dorohoi_35Vaccinare Dorohoi_36Vaccinare Dorohoi_37Vaccinare Dorohoi_38Vaccinare Dorohoi_39Vaccinare Dorohoi_40
DorohoiNews.ro, 20-01-2021

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

20.01.2021 la 21:48

Felicitări cadrelor medicale și personalului implicat vaccinare. Am observat că doamna blondă nu avea parul sub boneta. Cred că regulile trebuie respectate de toți.

PublicitatePUBLICITATE

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Firmă de construcții din Dorohoi angajează muncitori cu sau fără experiență

Firmă de construcții din Dorohoi angajează muncitori cu sau fără experiență
Firmă de construcții din Dorohoi angajează muncitori cu sau fără experiență. Pentru detalii suplimentare, ...

Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni organizează licitație pentru arendarea unui teren agricol din Dorohoi

Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni organizează licitație pentru arendarea unui teren agricol din Dorohoi
Școala Gimnazială Nr.1 Dumeni organizează licitaţie deschisă cu strigare în vederea arendării ...

Angajez mecanic și doi necalificați

Angajez mecanic și doi necalificați
Angajez mecanic cu minimă experiență pentru atelier auto și 2 necalificați pentru munci în ...

Florisol Dorohoi angajează muncitori necalificați

Florisol Dorohoi angajează muncitori necalificați
SC Florisol Product SRL angajează muncitori necalificați la secția de ambalare a turbei din Dorohoi, ...

TORFAFLOR angajează personal calificat sau necalificat și zilieri

TORFAFLOR angajează personal calificat sau necalificat și zilieri
SC TORFAFLOR SRL angajează personal calificat sau necalificat dar și zilieri la secția de amenajare ...

M Caffe Dorohoi angajează personal

M Caffe Dorohoi angajează personal
Se caută personal pentru redeschiderea MCaffe Dorohoi, cu punct de lucru pe Bulevardul Victoriei din ...

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi angajează un post de muncitor de întreținere

Școala Gimnazială „Spiru Haret” Dorohoi angajează un post de muncitor de întreținere
Anunț concurs pentru posturi contractuale: ȘCOALA GIMNAZIALA „SPIRU HARET” cu sediul în ...

Locuri de muncă în domeniul construcțiilor, în Germania

Locuri de muncă în domeniul construcțiilor, în Germania
Angajăm în domeniul construcțiilor, în Germania: - ZIDARI; - FIERARI BETONIȘTI; - DULGHERI. Cazarea ...

SC angajează operator PC

SC angajează operator PC
SC RAM SRL angajeaza operator PC, experienta constituie un avantaj. CV se primesc la punct de lucru din ...

SC angajează mecanici agricoli cu experiență

SC angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații la ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro