Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Campanie TrioVet_18

Asociația TrioVet împreună cu Primăria Dorohoi a organizat sâmbătă, 9 aprilie 2022, o campanie de informare a cetățenilor privind sterilizarea câinilor.

„Această acțiune este venită la inițiativa TrioVet și cu sprijinul Primăriei Dorohoi s-a putut desfășura în bune condiții. Vreau să le mulțumesc celor de la TrioVet, domnului doctor Bratu Dănuț și domnului doctor Bejinariu Daniel, care sunt inima acestei asociații și care au demonstrat de-a lucgul timpului faptul că animalele reprezintă un element de care trebuie să ținem cont și care au depus toate eforturile ca și pe raza municipiului Dorohoi să avem un comportament normal față de câini. Cum câinii sunt prieteni devotați ai omului, așa și noi trebuie să întoarcem această atitudine prin toate metodele pentru a putea coabita în condițiile legii și așa cum ar trebui. Dorohoiul are o capacitate redusă pentru adăpostirea animalelor fără stăpân. Se întâmplă un fenomen grav în Dorohoi pentru că foarte des apar transporturi ilegale din alte zone prin care sunt abandonați câini pe raza municipiului Dorohoi iar noi trebuie să avem grijă și la acest lucru. De aceea fac un apel la toate Unitățile Administrativ Teritoriale din jurul Dorohoiului să stopeze această practică și să încerce să găsească soluții pentru a rezolva problemele acolo. Doar așa ne vom înscrie într-o direcție corectă și vom acționa în conformitate cu legile care protejează aceste animale. Îi rog să apeleze la TrioVet pentru că sunt specialiști pe acest domeniu și au soluții și metode pentru a preîntâmpina astfel de cazuri.”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Sterilizarea gratuită de către specialiștii TrioVet va avea loc pe 16 și 17 aprilie 2022, în Dorohoi, pentru câini rasă comună și metiș.

„Așa cum bine a spus și domnul primar, suntem implicați de mulți ani în problemele animalelor fără stăpân de pe raza municipiului Dorohoi, cunoaștem și am învățat care sunt problemele atât ale animalelor de stradă, cât și a proprietarilor. Chiar dacă munca noastră a fost mai mult în spate și mai mult la animalele care ajung la adăpost, nu am trecut cu vederea nici animalele care sunt în stradă și nici proprietarii care au avut probleme. Ceea ce trebuie să menționăm este faptul că tot timpul am căutat să găsim soluții. Astăzi vorbim despre o campanie de conștientizare atât a felului în care ne comportăm cu animalele, care este conduita noastră față de animale, cât și găsirea de soluții. Municipiul Dorohoi se confruntă cu o mare problemă și anume, un număr mare de câini atât fără cât și cu stăpân, iar acest număr mare de câini se reflectă și în adăpost, a cărui capacitate nu este atât de mare cât să rezolve problema orașului. Ținând cont de acești factori, am încercat să găsim soluții - și anume - sterilizarea. Trebuie să pornim de acolo de unde este problema. Având în vedere faptul că pentru o persoană cu venituri mici, o sterilizare este un adevărat efort, venim în sprijinul dorohoienilor și am vrea ca oamenii să aibă deschidere, să aibă încredere și să vină să își sterilizeze animalele. Sterilizarea este singura soluție pentru a rezolva această situație, este punctul de temelie pentru a rezolva problemna animalelor fără stăpân.”, a declarat doctorul veterinar Bratu Dănuț.

Operațiile se vor efectua doar cu programare, sunând la: 0755596845 sau 0742569535. Fondurile alocate sterilizărilor gratuite sunt asigurate în totalitate de cabinetul TRIOVET.

„Relația noastră cu Primăria Dorohoi și cu domnul primar Dorin Alexandrescu durează de peste cinci ani și este un parteneriat productiv. Împreună am încercat să găsim soluții atât pentru căței cât și pentru adăpost, acolo unde capacitatea a fost o problemă. Încercăm împreună să găsim soluții și pentru partea de oraș, acolo unde vor exista tot timpul voci care spun că sunt agresați de câinii fără stăpân. Astfel de probleme le-am rezolvat și continuăm să le rezolvăm. Totodată avem nevoie și din pertea oamenilor de înțelegere și de conștientizare a faptului că daca nu ar fi intervenit Primăria și noi cei de la TrioVet în problema aceasta, situația era mult mai gravă. Sperăm ca astfel de campanii să facă pe oameni să se gândească de două ori și să profite de aceste beneficii pe care le oferim. Am mai făcut astfel de campanii și, dacă populația va răspunde pozitiv, vom continua să facem astfel de campanii până la stoparea acestui fenomen de câini fără stăpân.”, a declarat doctorul veterinar Bejinariu Daniel.

Este o activitate foarte îndelungată pe care o avem cu TrioVet care se desfășoară în municipiul Dorohoi și care este cel mai important actor în ceea ce privește societatea civilă a unei organizații nonguvernamentale care acționează pe zona municipiului Dorohoi de foarte mult timp și care a adus foarte multe beneficii în gestionarea animalelor fără adăpost, în special câini.

„Pe raza municipiului Dorohoi s-au constatat foarte multe aspecte negative în ceea ce privește prezența animalelor fără stăpân. TrioVet a venit atât cu suport logistic, cât și material, prin care au rezolvat foarte multe cazuri din Dorohoi, ajungând până la adopții în străinătate. Am văzut, cu surprindere, foarte mulți câini din Dorohoi care au ajuns în diferite țări ale Europei și de unde am primit cataloage întregi cu poze prin care animale fără nicio șansă în zona noastră și-au găsit acolo un adăpost și un stăpân, datorită asociației TrioVet. Aceștia fac și astăzi o acțiune de conștientizare și promovare a unor sterilizări pentru câinii care au stăpâni care nu au posibilități financiare pentru a face sterilizarea pe cont propriu.”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Activitatea s-a desfășurat cu ajutorul unor elevi din Dorohoi care iubesc natura și animalele.

„Vreau să mulțumesc doamnei profesor Daniela Anca Crețu de la Liceul „Regina Maria” Dorohoi care, împreună cu un grup numeros de tineri care iubesc natura și animalele, au venit astăzi pentru a da o mână de ajutor în ceea ce privește această campanie.”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Un accident care i-a schimbat viața unui cățel din Dorohoi

Primarul Dorin Alexandrescu a povestit și o întâmplare tristă cu final fericit. Într-o zi, acesta cobora cu mașina pe Bulevardul Victoriei, iar între Restaurantul Magica și Patiseria Dulcinella, era un câine accidentat de o mașină.

„Am oprit și împreună cu o fată inimoasă de la Dulcinella am protejat acel câine până a venit un angajat al Primăriei Dorohoi, respectiv Petru Cojocariu, care a preluat cățelul și l-a transportat de urgență la Botoșani, la sediul TrioVet. Acolo a primit îngrijirile medicale necesare.”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu.

Ulterior, acesta a fost înștiințat și a primit fotografii cu acel cățel care între timp a fost adoptat de o familie din străinătate.

„Așa am reușit să salvăm o viață și un lucru care la Dorohoi părea un act deosebit de grav s-a transformat într-un lucru minunat. Cu această ocazie dau un semnal tuturor cetățenilor pentru a oferi o șansă tuturor animăluțelor din Dorohoi, să participe activ alături de Primăria Dorohoi și a celor de la TrioVet pentru a salva cât mai multe vieți ale animalelor.”, a declarat primarul Dorin Alexandrescu. (Andrei B.)

Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Campanie TrioVet_18Pliant_1Pliant_2Campanie TrioVet_01Campanie TrioVet_02Campanie TrioVet_03Campanie TrioVet_04Campanie TrioVet_05Campanie TrioVet_06Campanie TrioVet_07Campanie TrioVet_08Campanie TrioVet_09Campanie TrioVet_10Campanie TrioVet_11Campanie TrioVet_12Campanie TrioVet_13Campanie TrioVet_14Campanie TrioVet_15Campanie TrioVet_16Campanie TrioVet_17Campanie TrioVet_19Campanie TrioVet_20Campanie TrioVet_21Campanie TrioVet_22Campanie TrioVet_23Campanie TrioVet_24Campanie TrioVet_25Campanie TrioVet_26Campanie TrioVet_27Campanie TrioVet_28Campanie TrioVet_29Campanie TrioVet_30Campanie TrioVet_31Campanie TrioVet_32Campanie TrioVet_33Campanie TrioVet_34Campanie TrioVet_35Campanie TrioVet_36Campanie TrioVet_37Campanie TrioVet_38Campanie TrioVet_39Campanie TrioVet_40
DorohoiNews.ro, 10-04-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Două vești:
- Am o veste bună și una proastă.
- Zi-mi-o pe aia bună.
- Voi deveni tătic!
- Și cea proastă?
- Nevasta ta e însărcinată!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând casă și teren în Dorohoi

Vând casă și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Vând coltar

Vând coltar
Vând coltar extensibil in stare foarte buna, preț convenabil. Relatii la telefon 0751763878

Doresc un loc de muncă

Doresc un loc de muncă
Doresc un loc de muncă. Dețin permis de conducere cat B. Nr telefon 0724435363

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro