Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_03

Cu ocazia Zilei Naționale a României, ibăneștenii s-au adunat cu mic cu mare pentru a sărbători această zi deosebit de importantă pentru toți românii.

 Însemnătatea zilei a fost marcată printr-un program cultural-artistic, în cadrul căruia elevii comunei Ibănești au prezentat un recital de cântece și poezii patriotice menite să sublinieze semnificațiile zilei de suflet a românilor. Pe lângă acesta, a avut loc și un concurs de pictură în cadrul căruia copiii și-au dovedit talentul prin transpunerea valorilor naționale ale României în desenele realizate.

La această manifestare au participat: primarul comunei Ibănești-Romică Magopeț, doamna Director-Magopeț Mariana, domnul Claudiu Păvăleanu, domnul Doru Pogoreanu, domnul Viorel Crudu, domnul Virgil Bordei și preotul paroh Foca Mihai-Claudiu.

„Dragi ibăneșteni,
Este o zi importantă astăzi pentru întreaga noastră comunitate, pentru că am hotărât să sărbătorim  ziua de 1 decembrie. Este un eveniment de o importanță majoră pentru noi toți prin conotațiile acestei zile, deci este o zi cu profunde semnificații, o zi în care  ne arătăm recunoștința față de înaintașii noștri care au făcut posibilă Unirea și trebuie să apreciem la maxim sacrificiul pe care l-au făcut  pentru a putea realiza această Unire. 

În istoria  neamului românesc există foarte multe zile cu semnificații  importante pentru noi, dar de departe cea mai importantă este această zi de 1 decembrie, ziua de suflet a poporului român.
Unirea de la 1 decembrie 1918, ce a dus la formarea României Mari a fost înfăptuită de către popor și pentru popor, iar ceea ce înfăptuiește poporul poartă pecetea veșniciei.  În urma realizării  acesteia și a  întemeierii naționalității române s-a creat o singură Românie, poporul român dând lumii un nou stat.
Ne-am întâlnit astăzi pentru a transmite acest spirit de neam și  de țară mai departe pentru ca și dumneavoastră la rândul vostru să o faceți. Ziua de 1 decembrie este un îndemn la iubire de patrie, la sacrificiu, la muncă, la onestitate și nu în ultimul rând la unitate, pentru că  asta simbolizează ziua de 1 decembrie. 

Aceștia suntem noi și identitatea noastră națională, suntem români!
Iubiți țara, limba și neamul românesc!
La mulți ani, România!
La mulți ani, Ibănești!
La mulți ani, tuturor românilor !”
a spus primarul comunei Ibănești, Romică Magopeț

„Sunt fiul satului Ibănești și sunt mândru că mă aflu astăzi aici. Ziua Națională a României trebuie să fie pentru dumneavoastră ca o zi de naștere, de ceea trebuie sărbătorită  ca și cum vă sărbătoriți ziua de naștere. Să nu uitați că sunteți români, să fiți mândri că sunteți români, să nu uitați că pentru neamul românesc, strămoșii noștri au dat jertfa de sânge pentru ca noi să trăim într-o țară liberă și independentă. Prin jertfa lor, ei au pus piatra de temelie a acestui neam, iar datoria noastră este să continuăm. Să nu uitați că  singura dragoste necondiționată  este dragostea de neam și țară. Suntem datori stămoșilor noștri de a cotinua ceea ce au înfăptuit și de a lăsa mai departe copiilor noștri. Din partea Garnizoanei Botoșani și a domnului colonel Ovidiu Damian, o să vă transmit: La mulți ani, sărbători frumoase, să vă bucurați  și să trăiți frumos în această țară liberă și independentă” a adăugat domnul Claudiu Păvăleanu.

„Sunt emoționat să văd atâta frumusețe aici, sunteți frumoși în straiele populare și după ani de zile să vedem că ducem mai departe ceea ce înseamnă a fi român. 1 decembrie este finalul unei lupte îndelungate  și aici mă refer la faptul că  urmează după marea încleștare europeană  a Primului Război Mondial în care și ibăneștenii au fost prezenți. O să vedeți, când o să studiați la istorie că Ibăneștiul, Dorohoiul, Botoșaniul este prezent în toate marile momente ale istoriei naționale și aici mă refer și la Războiul de Independență 1877 și la Primul Război Mondial. Acum, ieșind la pensie, am înființat o editură și prima carte pe care am scos-o este cartea preotului Hodoroabă. El a fost preotul Regimentului nr. 69 Dorohoi cu care am mers pe front...a scris în carte toate momentele trăite de el. Acesta a fost la căpătâiul locotenentului Olinescu când și-a dat suflarea pentru  patrie, murind pe front... ” a spus domnul Doru Pogoreanu

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_03Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_01Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_02Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_04Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_05Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_06Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_07Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_08Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_09Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_10Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_11Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_12Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_13Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_14Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_15Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_16Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_17Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_18Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_19Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_20Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_21Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_22Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_23Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_24Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_25Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_26Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_27Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_28Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_29Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_30Ziua Nationala saratorita la Ibanesti_31
DorohoiNews.ro, 01-12-2022

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro