Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

ISU Botosani_activ 2022_002

Activitatea desfășurată, în 2022, de Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență, dar și obiectivele stabilite pentru acest an au fost prezentate, astăzi, 15 martie 2023, în cadrul convocării de pregătire de specialitate.

Ședința, organizată în baza Planului de pregătire în domeniul situațiilor de urgență, aprobat prin Ordin al Prefectului, s-a desfășurat la sediul Instituției Prefectului - Județul Botoșani. Alături de pompierii voluntari au fost prefectul județului, Sorin Cornilă, în calitate de președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, dar și comanda Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani.

Pe lângă reamintirea prevederilor legale privind constituirea, încadrarea și dotarea SVSU, specialiștii Serviciului Pregătire pentru Intervenție și Reziliența Comunităților, care coordonează activitatea serviciilor voluntare pentru situații de urgență, au pus accent pe concluziile desprinse din acțiunile de prevenire, pregătire și răspuns derulate anul trecut.       

Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă au participat, în anul 2022, la un număr de 692 de intervenții, dintre care 426 de intervenţii în cooperare cu structurile profesioniste, iar la 266 de intervenţii au acţionat singure. Din cele 692 intervenții: 574 de incendii,  patru salvări de animale, 47 misiuni de transport apă menajeră, nouă cazuri de asistență medical și 58 alte situații de urgență.

Împreună cu pompierii militari, în 2022, voluntarii s-au implicat în acțiuni de informare și educare preventivă, activități specifice de combatere a răspândirii virusului SARS – CoV- 2, acțiuni umanitare de ajutorare a persoanelor vârstnice sau a celor fără aparţinători, dar și de verificare a respectării legislației în domeniul situațiilor de urgență în gospodării cetățenești, instituții și operatori economici din subordinea consiliilor locale. În total, au desfășurat aproape 25.000 de controale și acțiuni de informare și educare preventivă.

În urma izbucnirii conflictului armat din Ucraina, personalul serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă a participat, pe raza unităţilor administrativ teritoriale, pentru amenajarea spațiilor din clădiri unde puteau fi cazați refugiați, asigurarea din resursele proprii de hrană, îmbrăcăminte, materiale de igienă personală și transport pentru cetățenii străini care au staționat / tranzitat județul Botoșani.

În contextul codurilor galbene și portocalii de caniculă, a instalării secetei pedologice și a lipsei surselor de apă, serviciile voluntare pentru situații de urgență din cele 78 de UAT-uri de la nivelul județului Botoșani, au efectuat misiuni de: transport apă menajeră către populația afectată, amenajare de puncte de prim-ajutor și distribuire a apei potabile în incinta primăriilor / cabinetele asistenților sociali / dispensarelor medicale, identificarea persoanelor vulnerabile ce pot fi afectate de caniculă și acordarea de sprijin. Totodată, au desfășurat acțiuni de informare preventivă a populației cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei și secetei.

Pompierii voluntari au intervenit și în urma manifestării unor fenomene meteorologice periculoase (vânt, ploi abundente) pentru înlăturarea arborilor căzuți, a stâlpilor sau acoperișurilor doborâte de vânt peste case, autovehicule sau drumuri, respectiv pentru evacuarea apei din curți, case sau beciuri.

Principalele obiective stabilite pentru 2023 se referă la creșterea nivelului de pregătire și îndrumare a șefilor SVSU pentru a acționa cu operativitate și profesionalism pe linia monitorizării și gestionării tuturor situațiilor de urgență, dar și formarea deprinderilor pompierilor voluntari, necesare intervenției la incendii, inundații, epidemii, epizootii, cutremure, alunecări de teren sau alte situații în care viața și sănătatea oamenilor este pusă în pericol.

La finalul întâlnirii, inspectorul șef al ISU Botoșani, colonel Dan Decebal Muraru a precizat că „pompierii voluntari din cele 78 de unități administrative-teritoriale existente la nivelul judeţului nostru sunt principalii parteneri ai pompierilor militari profesionişti, ei fiind cei care asigură prima intervenție în cazul producerii unor situații de urgență.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Diet Club BT

GALERIE FOTO

ISU Botosani_activ 2022_002ISU Botosani_activ 2022_001ISU Botosani_activ 2022_003ISU Botosani_activ 2022_004ISU Botosani_activ 2022_005ISU Botosani_activ 2022_006ISU Botosani_activ 2022_007ISU Botosani_activ 2022_008ISU Botosani_activ 2022_009ISU Botosani_activ 2022_010ISU Botosani_activ 2022_011ISU Botosani_activ 2022_012ISU Botosani_activ 2022_013ISU Botosani_activ 2022_014ISU Botosani_activ 2022_015ISU Botosani_activ 2022_016ISU Botosani_activ 2022_017ISU Botosani_activ 2022_018ISU Botosani_activ 2022_019ISU Botosani_activ 2022_020ISU Botosani_activ 2022_021
DorohoiNews.ro, 15-03-2023

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Diet Club BT

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

CMC

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

Dealu MoriiPARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite sincere condoleanțe

 Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi transmite sincere condoleanțe
Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” Dorohoi regretă trecerea la cele veșnice ...

Societate comercială din Dorohoi, producătoare de mobilier, își mărește echipa. Vezi detalii!

Societate comercială din Dorohoi, producătoare de mobilier, își mărește echipa. Vezi detalii!
Cine suntem ? Cu o experință de peste 150 de ani, Mobilier Delagrave Romania exceleazăîntre ...

SC cu profil agricol angajează opetrator introducere date

SC cu profil agricol angajează opetrator introducere date
Societate comerciala cu profil agricol angajează operator introducere date, cu temeinice cunoștințe ...

Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor, în special șef ...

Mindo Dorohoi angajează inginer chimist / laborant

Mindo Dorohoi angajează inginer chimist / laborant
Mindo Dorohoi angajează inginer chimist / laborant. Relații la telefon: 0743146820

SC angajează personal în fabrică cu profil produse lactate

SC angajează personal în fabrică cu profil produse lactate
S.C. TIM-MILK angajează personal în fabrică cu profil produse lactate în Dorohoi., sat ...

Angajez 2 muncitori necalificați, mecanici auto cu minimă experiență

Angajez 2 muncitori necalificați, mecanici auto cu minimă experiență
Angajez în Dorohoi 2 necalificati Mecanici auto cu minimă experiență Se cere și se oferă seriozitate. ...

Angajăm operatori mașini de cusut industriale pentru linia de confecționat genți și căști moto

Angajăm operatori mașini de cusut industriale pentru linia de confecționat genți și căști moto
S.C. JADE FASHION S.R.L. BOTOSANI, profil confecții marochinărie, angajează: - confecționeri cu experiență ...

Vând femelă Cane Corso

Vând femelă Cane Corso
Vand femela Cane Corso, data nasterii 31.08.2022, detine carnet de sanatate.Pret 1200 lei negociabil. ...

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere
Inchiriez apartament cu 2 camere in Olinescu, pentru detalii ma puteti contacta la tel 0740015398

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro