Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Inspectia Muncii

In urma cercetarii accidentului mortal produs in data de 01.03.2011 la SC SERVICII PUBLICE LOCALE SRL Dorohoi, in urma caruia a decedat numitul Chirosca Fanica, s-au stabilit ca persoana raspunzatoare  SC SERVICII PUBLICE LOCALE SRL Dorohoi, care a fost sanctionata cu 3 amenzi contraventionale in valoare totala 20.000 lei  pentru:
1. Lucratorul Chirosca Fanica a fost angajat fara ca acesta sa fi efectuat examenul medical la angajare si fara ca medicul specialist de medicina muncii sa-i fi completat fisa de aptitudine cu concluzia examenului medical la angajare, pentru care a fost sanctionat cu 5.000 lei amenda contraventionala;
2. Angajatorul nu a comunicat la Inspectoratul Teritorial de Munca Botosani evenimentul petrecut pe data de 22.02.2011 si in care a fost implicat lucratorul Chirosca Fanica, fapt pentru care a fost sanctionat cu 5.000 lei amenda contraventionala;
3. Desfasurarea activitatii la punctul de lucru ”Statia de Sortare si Transfer a Deseurilor” Dorohoi al SC SERVICII PUBLICE LOCALE SRL Dorohoi nu este autorizata din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca, pentru care a fost sanctionat cu 10.000 lei amenda contraventionala.

Au fost aplicate un numar de 4 avertismente Conform prevederilor art.5(2), lit.a din Ordonanta nr.2/2001. pentru:
1. Nu au fost indentificate locurile de munca in care lucratorii lucreaza in conditii de izolare si nu a fost numita, prin decizie, o persoana cu atributii concrete care sa supravegheze lucratorii care lucreaza la aceste locuri de munca pentru a putea interveni in timp util in caz de accident, avarie sau cand acestea au nevoie urgenta de ajutor datorita unor probleme de sanatate. La punctul de lucru se desfasura activitatea  productiva intr-un singur schimb si anume intre orele 8,00-16,30. Lucratorii care asigurau paza punctului de lucru “Statia de Sortare si Transfer a Deseurilor” lucrau in conditii de izolare sambata, duminica si zilnic 16,30-7,30 (a doua zi).
2. Nu era asigurat controlul cunoasterii si respectarii de catre toti lucratorii a prevederilor legale din domeniul securitatii si sanatatii in munca la punctul de lucru “Statia de Sortare si Transfer a Deseurilor”. Lucratorul Stoleru Valentin Petru a fost numit verbal, de catre domnul Popoi Dragos directorul SC SERVICII PUBLICE LOCALE SRL Dorohoi, ca sef al punctului de lucru “Statia de Sortare si Transfer a Deseurilor” fara sa-i fi fost stabilite si aduse la cunostinta prin fisa postului atributiunile si raspunderile care ii revin in aceasta functie;
3. Lucratorului Chirosca Fanica nu i s-a facut instruirea la locul de munca cand i s-a schimbat locul de munca in cadrul societatii, de la sediul societatii la punctul de lucru “Statia de Sortare si Transfer a Deseurilor” Dorohoi;
4. Lucratorul Chirosca Fanica nu avea intocmita fisa postului pentru postul de paznic ci pentru postul de muncitor necalificat-salubrizare. In fisa postului intocmita lucratorului Chirosca Fanica pentru postul de muncitor necalificat-salubrizare nu erau stabilite atributiunile si raspunderile acestuia in domeniul securitatii si sanatatii in munca.

S-au stabilit urmatoarele masuri:
1. Procesul-verbal de cercetare a evenimentului suferit de Chirosca Fanica va fi prelucrat cu toti  lucratorii din cadrul S.C. Servicii Publice Locale SRL Dorohoi.
2. Conducerea societatii va asigura controlul cunoasterii si respectarii de catre toti lucratorii de la punctual de lucru “Statie de Sortare si Transfer a Deseurilor” Dorohoi a prevederilor legale din domeniul securitatii si sanatatii in munca.
3. Conducerea societatii va lua masuri ca lucratorii sa nu fie acceptati la program obositi sau influenta bauturilor alcoolice si nici sa  nu le permita introducerea si/sau consumul de bauturi alcoolice sau substante halucinogene in unitate (respectiv  la punctele de lucru).
4. Conducerea societatii va asigura conditii ca toti lucratorii sa efectueze controlul medical la angajare prin servicii medicale de medicina muncii.
5. Conducerea S.C. Servicii Publice Locale S.R.L. Dorohoi va comunica, de indata, la ITM Botosani, toate evenimentele asa cum sunt definite la art.5 lit.f) din Legea nr.319/2006 (accidentul care a antrenat decesul sau vatamari ale organismului, produs in timpul procesului de munca ori indeplinirea indatoririlor de serviciu, situatia de persoana data disparuta sau accidentul de traseu ori circulatie, in conditiile in care au fost implicate persoane angajate, incidentul periculos, precum si  cazul  susceptibil de boala profesionala sau legata de profesiune).
6. Conducerea societatii va numi, prin decizie, persoane cu atributii concrete privind supravegherea lucratorilor care lucreaza in conditii de izolare pentru a putea interveni in timp util in caz de accident, avarie sau cand lucratorii  au nevoie urgenta de ajutor datorita unor probleme de sanatate.
7. Conducerea societatii va revizui si completa fisele de post intocmite lucratorilor cu atributii si raspunderile acestora in domeniul securitatii si sanatatii in munca.
8.Conducerea societatii va lua masurile de obtinere a autorizatiei de functionare din punct de vedere al securitatii si sanatatii in munca pentru punctual de lucru “Statie de Sortare si Transfer a Deseurilor” Dorohoi.
9. Conducerea societatii va asigura revizuirea evaluarii riscurilor cu privire la securitatea si sanatatea in  munca la nivelul unitatii, inclusiv pentru grupurile sensibile la riscuri specifice.
10. Conducerea societatii va asigura refacerea planului de prevenire si protectie bazat pe lucrarea revizuita privind evaluarea riscurilor pentru securitatea si sanatatea in munca.

Dosarul de cercetare a fot avizat de catre conducerea Inspectiei Muncii  cu numarul 348/SSM/6621/12.07.2011, potrivit inspectorului sef, Stelian Metler. (DorohoiNews.ro)

Diet Club BT

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

GALERIE FOTO

Inspectia Muncii
DorohoiNews.ro, 18-07-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitatePUBLICITATE

Diet Club BT

Ecomed Dorohoi

PUBLICITATE

Info Turism Dorohoi

PUBLICITATE

CMC

PUBLICITATE

PRO Casa DOROHOI

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

PUBLICITATE

Dealu MoriiPUBLICITATE

Basota Pomirla

PARTENERI

Dorohoi News

PUBLICITATE

Depozitul UNU

CAMPANIE

Donare sange

PUBLICITATE

Decco Dorohoi

ZiareBotosani.ro

PARTENERI

Artificii Dorohoi

EVENIMENTE


Cine GlobeUvertura

ZiareBotosani.ro

PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

FACEBOOK


PARTENERI

ZiareBotosani.ro

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ANUNTURIDorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează lucrător comercial

SC angajează lucrător comercial
SC angajează lucrător comercial - CAFE BAR  Autogara Dorohoi. Salariu motivant. Relații ...

Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi

Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi
Vând apartament cu 2 camere în Dorohoi, strada Duzilor, decomandat, an construcție: 1977-1990, ...

Vând apartament cu 3 camere situat pe strada Poștei

Vând apartament cu 3 camere situat pe strada Poștei
Vând apartament cu 3 camere, 2 băi, 2 balcoane, situat pe strada Poștei, vizavi de poliție. ...

Depozit de marmură și granit angajează personal

Depozit de marmură și granit angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit angajează cu contract de muncă personal pentru tăierea ...

Casa de Amanet Fabio angajează agent de vânzări/amanetar pentru Municipiul Dorohoi

Casa de Amanet Fabio angajează agent de vânzări/amanetar pentru Municipiul Dorohoi
Lasă acum un CV și noi te vom suna! Ești o persoană căruia îi place să interacționeze cu ...

Societate comercială din Dorohoi angajează vânzătoare

Societate comercială din Dorohoi angajează vânzătoare
Societate comercială din Dorohoi angajează vânzătoare (lucrător comercial) pentru magazin alimentar. ...

Angajăm lucrător comercial - barmaniță

Angajăm lucrător comercial - barmaniță
SC angajază lucrător comercial (barmaniță) la BAR din cartierul Plevna, cu program 3 zile lucrează ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri. Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Angajăm reprezentant vânzări Orange

Angajăm reprezentant vânzări Orange
Angajăm reprezentant vânzari Orange. CV-urile se trimit la adresa de e-mail: [email protected] ...

Apartament 3 camere

dorohoinews.ro
Ofer spre vânzare apartament cu 3 camere, etajul 3, zona PLEVNA, ideal pentru renovat după propriul ...

PARTENERI

VREI FOC DE ARTIFICII LA NUNTA TA? NOI ITI DAM SOLUTIA! - NU EZITA SA NE CONTACTEZI.DorohoiNews.ro