Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

copilarie frumoasa

De curând am primit de la un cunoscut un mail, pe care nu m-am putut abține să îl împărtășesc cu dumneavoastră. Prea tare! Mi-a luat 5 minute să citesc dar, nu regret:

Cei nascuti la inceputul anilor 80 vedem acum in anul 2011 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani. Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar avem cultura generala, pentru ca asta insemna ceva o data. Suntem ultima generatie care a jucat „Ascunselea", „Castel", „Ratele si vanatorii", „Tara, tara! Vrem ostasi", „Prinsea", „Sticluta cu otrava", „Pac Pac", „Hotii si vardistii", ultimii care au strigat „Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care am facut petreceri video (inchiriam un video si stateam sa ne uitam la filme 2 zile inchisi in casa), primii care am vazut desene animate color, primii care am renuntat la casete audio si le-am inlocuit cu CD-uri.
Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Puma era deja lider de gasca.
Noi am dat examene de Capacitate, nu am dat teste grile la admitere. La gradinita am invatat poezii in romaneste, nu in engleza... Si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPY BIRTHDAY la aniversari. Am sorbit din ochi Pasiuni, mai ales Sunset, chiar si Dallas ... si cine zice ca nu s-a uitat ori minte ori nu avea inca televizor.
Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau si abia asteptam sa vina si la noi guma Turbo, sau pustile alea absolut superbe cu apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala.
Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys si Take That, si inca nu auzisem de manele singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stia pasii, dar toti dansam! Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Led Zeppelin, Jimi Hendrix, Abba si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears.
Am citit „Licurici", „Pif", „Ciresarii”, si am baut Cico si Zmeurata si ni s-a parut ceva extraordinar cand au aparut primele sucuri „de la TEC" fara sa ne fie teama ca „au prea multe E-uri", iar la scoala beam toata clasa dintr-o sticla de suc fara teama de virusi.
Noi am baut prima Coca-Cola la sticla si am descoperit internetul. Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround system, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf. Abia asteptam la chefuri sa jucam „Fantanita", sau „Flori, fete sau baieti", sau „Adevar sau Provocare", sau orice ne dadea un pretext sa „pupam pe gura" pe cine „iubeam"...
Noi suntem cei care inca au mai „cerut prietenia", care inca roseam la cuvantul „sex", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in capul colegilor, care am completat mii de oracole, sperand ca persoana iubita va citi acolo unde scrie „De cine iti place?" ca ne place de el/ea. Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere, nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacute de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam, parintii nostri nu au „child proof the house", ne-au trimis sa cumparam bere si vin de la alimentara, si cate un pachet de tigari de la tutungerie.
Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care au auzit-o pe Andreea Esca la Pro TV, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea „Feriti-va de magarus". Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de „first-timers"...

Dacă citești și ai căzut măcar un pic pe gânduri, ești de-al nostru ! Trimite și la prietenii pe care poate i-ai uitat de mult, să își aducă aminte și ei! (DorohoiNews.ro)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

copilarie frumoasa
DorohoiNews.ro, 09-10-2011
15Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

17.10.2011 la 22:01

adevarat frumoase vremuri, pacat ca nu se mai pot trai si akuma.

11.10.2011 la 19:04

M-ati facut sa plang... A fost greu, dulce, si frumos, si trist, si...as mai vrea o data!!!!!!!!

11.10.2011 la 11:38

Boss tu numai din astea mancai??:)) de ce nu amintesti de cozile de la lapte,sana,paine calda,salam,carne,tichete pt ulei ,zahar faina....saracu de tine :))) cred ca mancai numai in deplasare si pe strada:))))))

10.10.2011 la 23:13

Inghetata Polar, prajitura excelent biscutii Mirela grisinele unde sunt vremurile alea

10.10.2011 la 09:31

!As da 10 ani din viata sa mai pot trai acele vremuri cand cumparam spirale si arahide glazurate de la cofetaria Delicia din centrul orasului si vizionam la cinematograful Melodia filme indiene lacrimogene care ne sensibilizau indiferent de varsta care o aveai.

09.10.2011 la 23:44

As fi vrut ca nepotii mei sa aiba o copilarie ca a autorului.Este si a lor frumoasa dar nu mai este poetica nu mai este ROMANEASCA.Prea ne-am dus spre occident cu toate inclusuv cu copilaria.Partial baiatul meu a avut o asa copilarie dar apoi a treebuit sa paraseasca tara.Pacat ca aceasta tara inbatraneste si nu vor mai fi multi capii care sa se joace.

09.10.2011 la 22:43

Era începutul sfârșitului! Ai rămas prizionera timpului tău lenevind pe brazda de fân proaspăt cosit,sau colindând dealurile după fluturi.Gândul te cheamă adesea acolo și pentru tine, nimic nu s-a schimbat. Natura generoasă,căutată ostentativ,te-a primit fără condiții.Poate trupul schilodit de ani,sau,poate gândul infirm, nu găsește calea spre evadare.Hrana ta e timpul copilăriei ,petrecută acolo în peisajul de basm,închipuit și zugrăvit cu cele mai frumoase cuvinte. Doar pentru tine izvorul e cel mai limpede,apa,cea mai dulce și rece,doar tu simți mătasea ierbii sub tălpile mereu desculți. Ai primit energia pământului prin toți porii corpului tău când ai stat tolănit pe iarba fragedă privid nesfârșit...orizontul.Te-a înbrățișat firul ierbii în moliciunea sa,ai respirat aerul parfumat de atâtea flori.Ai ascultat cântec de păsări,de greieri,și, ai primit în fiecare zi binecuvântarea soarelui. Cum să te rupi timpului tău,cum să spui gândului să tacă,să nu revină mereu,mereu ,când te primește acolo cu atâta bucurie.O întreagă lume ,necunoscută decât ție ți-a dat energia până acum. Rămase necolindate,fără râsul și țipetele copiilor,locurile acelea te cheamă să le redescoperi farmecul.Liniștea,frumusețea aproape sălbatică,renașterea cu o nouă haină în fiecare primăvară e motivul întoarcerii .Cum să lași trecutul acela,cui să-l lași ,când nimeni nu-l poate zugrăvi mai frumos în cuvinte.

09.10.2011 la 22:00

Si ...mi-ar place sa fiu reconditionat, sa rulez filme pentru voi ! Dar ...din pacate ... mai am mult de asteptat !!! Si timpul trece !!!

09.10.2011 la 20:56

da imi adc aminte,,,,,,,foarte frumos;)

09.10.2011 la 17:48

Foarte frumos! Intr0adevar...au fost vremuri frumoase, pline de amintiri ....nu se compara cu ce traiesc asolescentii de azi!!!!!!!!!Bravo pentru articol si mai ales felicitari celui cu emailul:)

09.10.2011 la 17:07

ar trebui ca sa se repare cinematograful Melodia ...mie mi-ar placea sa vizionez un film decat sa stau in fata calculatorului!!

09.10.2011 la 13:52

Imi amintesc cu placere de GUMELA care se vindea la magazinul de paine, de inghetata la cornet care costa 3 lei,de intrarea la film,la cinema Melodia, care costa 6 lei.... Fantasticele si minunatele ierni ale copilariei, cu derdelusul si cu MOS GERILA.......

09.10.2011 la 13:30

cine a scris acest frumos reportaj? "De curând am primit de la un cunoscut un mail..." merita sa-l stim si sal felicitam!Bravo domne!Asa da!Felicitari!

09.10.2011 la 12:30

ai dreptate ionela.......Nu ne vom mai intalni niciodata cu acele vremuri.Au distrus paradisul copiilor;nu mai au parte de bucurie.In ochii lor nu se mai vede sclipirea de odinioara.Si eu fac parte din generatia 80 si sincer mi-au dat lacrimile cand am citit textul de mai sus.Am prins timpuri grele dar nimeni nu ne putea lua bucuria de a ne juca;ne intalneam cu totii afara si ne jucam pana seara.acum stau inchisi in casa si navigheaza pe internet se joaca in lumea virtuala...ce pacat de vremurile noastre..au acces la violenta,pornografie si toate lucrurile rele care le influenteaza viata inca de mici....nu trebuie sa ne inspaimantam de ceea ce se petrece acum sau de ce copilarie au,cu siguranta vin alte vremuri mult mai grele si mai urate pt ei si asta trebuie sa ne inspaimante...

09.10.2011 la 11:26

Doamne,cand imi aduc aminte de acele vremuri mi-as dori din tot sufletul ca,macar si copii nostri sa faca in jumatate ceea ce am facut noi!Imi aduc aminte ca mancam cirese negre cazute din copac,fara sa le spalam si nu aveam nimic!Pacat ca,copii nostri nu se vor mai intalni cu vremurile de mult apuse!Acum sunt ocupati cu altceva:sa fumeze,sa fie imbracati ultima moda si ultima firma etc.Imi amintesc ca,in timpul iernii erau niste zapezi de nu puteai sa deschizi usa de la intrarea blocului si abia asteptam sa iesim afara sa facem \"bob\".Intram in casa cu niste picioare ude si inghetate,dar nu aveam nimic!Cu aceste vremuri nu ne vom mai intalni nici noi si nici generatia care va urma.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro