Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Dorohoi, ieri si azi (2)

Nu e nimic mai interesant decât să faci o incursiune în trecut și să vezi cum arătau acum 40-50 de ani străzile și locurile pe care le vezi zilnic. Este ca și cum ai porni într-o călătorie în trecut care îți permite să vezi ce s-a schimbat de atunci, și să citești povestea din spatele imaginii.

Cu toții avem ceva de împărtășit cu ceilalti, povești vechi de decenii, moștenite din generație în generație, povești ținute în cutii prăfuite, poze ascunse sub pat, multe povești îngropate în amintiri și întâmplări vechi. Dacă dețineți fotografii sau imagini cu Dorohoiul de altă dată și vreți să ne bucuram cu toții de ele, le puteți trimite la adresa de email [email protected]  sau aduse personal la redacția ziarului din B-dul Victoriei nr.23 bl.F6 „MEDIA CENTER”. Este o ocazie unică să vedem cum am evoluat, să învățăm din asta și să ne ajutăm să înțelegem mai mult lumea în care trăim.

Trecători, trecători, peste pașii părinților noștri, peste pașii bunicilor noștri, peste pașii străbunicilor noștri... fără putința de a cunoaște când, anume, ne suprapunem acestor urme invizibile, și când nu... (DorohoiNews.ro)


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Dorohoi, ieri si azi (2)Dorohoi, ieri si azi (3)Dorohoi, ieri si azi
DorohoiNews.ro, 11-11-2011
18Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

12.11.2011 la 10:00

Lasati nostalgia si judecati realist fotografiile de mai sus .Raspundeti sincer daca era mai frumos in 1960 si nu daca aveam doar o alta varsta mai frumoasa !

11.11.2011 la 23:24

Observati cum articolul ne invita la o calatorie in trecut,iar noi datorita degradarii in care ne-a adus sistemul nu ne putem desprinde de prezent.Un poet a gresit tare cand a spus:"viitor de aur tara noasra are si prevaz prin secoli a ei inaltare" Suntem prizonieri sub vremuri de haos.Pe scurt am avut un oras superb,pe care ni l-au distrus alesii nostri.Acum e tern,gri si trist,ca si sufletele noasre.

11.11.2011 la 23:06

Chiar daca ne-am fi facut cu totii harachirii in fata primariei,nu ne-ar fi ascultat nimeni.Am semnat si petitii pe la intreprinderi(pe atunci mai existau)unde ceream conservarea centrului vechi,dar nu s-a uitat nimeni la ele.Suntem turma de manevra electorala fara nici o putere decizionala.Suntem vinovati ca n-am intrat cu furci si topoare in primarie,cand au bagat tiganii in centru.

11.11.2011 la 20:34

Daca comunismul a demolat mult in Dorohoi , pentru a face loc sistematizarii moderne ... Ce a mai ramas nu a putut fi conservat prin nepasarea si incompetenta celor care au fost la carma orasului .. In tara noastra inca mai sunt orasele unde s-au pastrat cladirile vechi , s-au reconditionat si in timp au devenit atractii turistice,etc .Cu acordul tacit al celor care au condus urbea si cu nepasarea noastra ..acolo au stat tiganii, care au rezolvat in felul lor..situatia ! Si acum plangem dupa ceva ce ne leaga de trecut ! In concluzie nimeni nu a facut nimic ! Nimeni nu a tras nici macar un mic semnal de alarma ! ... E timpul ca de acum incolo sa ne gandim mai bine la ce a mai ramas din trecutul orasului...si sa-l pretuim ! NB:(viasistem)

11.11.2011 la 20:30

parca era mai frumos acu zeci de ani in urma:)

11.11.2011 la 19:30

Un senator din colegiul 1 a facut un sondaj de opinie despre problemele acestui oras.Cica i-ar pasa!Stai domnule ca nu toti avem creerele spalate si mirosim de la distanta impostura!Ce poti face ptr. acest oras care moare?

11.11.2011 la 19:21

Marele nostru poet avea dreptate:"incat fonfii si flecarii,gagautii si gusatii,balbaiti cu gura stramba,sunt stapanii acestei natii"Cu asa conducatori s-a dus de rapa totul.Ne-au distrus orice mijloc de subzistenta,ne-au imprastiat sclavi in UE,ne-au calcat in picioare identitatea si demnitatea umana.Cum sa mai traiasca un oras?

11.11.2011 la 19:12

Il cunosti de pe vremea parvenitilor post-decembristi.Lasa-ne pe noi cei nascuti aici sa vorbim de orasul copilariei noastre!Deplangem distrugerea acestui catun tihnit cu parfum de epoca,unde fiecare coltisor si fiecare cladire era ACASA.Cand intrai in oras te intampina o mare de flori,iar curatenia era la ordinea zilei.Omul sfinteste locul,iar edilii de azi nu au nimic sfant in ei.

11.11.2011 la 19:00

au trecut 20 de ani de la revolutie, ani in care la aceste cladiri nu s-a batut in cui, era normal sa se degradeze. Si de 20 de ani din cate stiu eu vreo 8 sau 12 a fost Primar Gherasim. Nu putem sa-i imputam actualului Primar, nici macar lui Lungu ca nu au renovat ceva ce era in ultimul hal de distrus, mai ales ca primaria avea datorii uriase ramase mostenire de la d-nul Gherasim.

11.11.2011 la 18:59

Autoritatile locale s-au grabit sa retrocedeze evreilor cladiri impozante (fosta casa de fete, fostul spital de contagioase, gradinita de pe str.Garii) dar nu s-au grabit sa dea legi care sa-i oblige pe noii proprietari sa investeasca in cladiri, sa nu le lase sa se darame. Sunt ultimile vestigii ale trecutului nostru.Voua, gospodarii orasului, nu va pasa decat de punga voastra? Nu aveti coloana vertebrala si respectati intocmai ordinile externe.Sat (global fara caini!!

11.11.2011 la 18:47

cunosc dorhoiul de 25 de ani ce era asa frumos si nu era Gherasim primar, erau niste cladiri darapinate unde stateau locatatii romi mizerie si nu se putea face nimic ca hrubele vechi erau in proprietatea evreilor si ei nu le cedau in patrimoniul orasului.

11.11.2011 la 17:12

sper ca te referi la Primarul Gherasim si vesnica madame Florea,ca in vremea aia s-au distrus cladirile din centru,acum in afara de un wc public nu prea mai era nimic de facut acolo,doar sa astepti sa moara cineva sub daramaturi cand se duce sa se urineze.Daca domnii evrei au tinut asa mult la trecutul lor trebuia sa se ocupe de cladiri nu sa le lase pe mana tiganilor,acum cand nu mai sunt vai i-a luat pe toti durerea de inima ,si-au amintit ca aveau cladiri la Dorohoi.

11.11.2011 la 16:26

Chiar domnule fost-primar si doamna actuala si vesnica secretara,de ce v-au stat in gat superbele cladiri din centru?In calitate de "ocrotitori"ai urbei natale,ar trebui sa iesiti in fata dorohoienilor cu o explicatie,daca ati fi responsabili de faptele voastre.

11.11.2011 la 16:04

Sub obladuirea unui fost primar ni s-a distrus cu sadism,probabil la comanda,identitatea propriului oras.Strainii isi conserva orice zid darapanat,dar edilii nostri unul mai gospodar ca altul,au disrus frumusetea arhitectonica din centrul vechi.Ce au fost in stare sa puna in locul darapanaturilor?NIMIC!!Un popor care nu-si respecta trecutul,nu are nici prezent,nici viitor.Trist dar adevarat!

11.11.2011 la 15:34

Daca arati unui extraterestru o poza cu Dorohoiul de acu 40 ani si una de acu,cred ca spune ca-s viceversa.Unde-i evolutia?De fapt involuam cu totii si in curand planeta se va sufoca.Avaritia lacomia si lipsa de respect ptr. casa noastra Planeta Albastra si ptr. semenii nostri ne-a adus aici.Ce oras am pregatit noi ptr. copii si nepotii nostri?

11.11.2011 la 12:55

cum unde sunt?- sa traiti bine!!!!!!

11.11.2011 la 12:51

Super idee! Felicitari!

11.11.2011 la 12:08

Dorohoiul de acum 40 de ani avea un farmec deosebit ,neegalabil astazi oricat de mult s-ar construi s-au moderniza .....De ce ??!..OAMENII ERAU OAMENI ,MUNCA ERA MUNCA,SCOALA ERA SCOALA,ORDINEA ERA ORDINE,RESPECUL ERA RESPECT,DISCIPLINA ERA DISCIPLINA,CURATENIA ERA CURATENIE,CULTURA ERA CULTURA,SPORTUL ERA SPORT,INDUSTRIA ERA INDUSTRIE,INVATAMANTUL ERA INVATAMANT...si nu in ultimul rand DISTRACTIA ERA DISTRACTIE..!!!..Unde sunt ele acum pentru omul obisnuit si cinstit..???

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro