Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_004

Aproximativ 70 de membri PRM din Dorohoi, Botoșani și alte localități din județ au participat sâmbătă la mitingul organizat de filiala PRM Dorohoi, cu sloganul „Vrem fabrici și locuri de muncă”, urmat de un marș până la fosta fabrică de sticlă și porțelan.

La acţiune au luat parte liderii judeţeni şi locali ai PRM, care au luat cuvântul în startul acţiunii din centrul oraşului. Aceștia au dat citire răspunsurilor primite de la AVAS, Primaria Municipiului Dorohoi, Guvernul României, Consiliul Județean Botoșani și Ministerul Economiei și scrisorii adresate prim-ministrului Emil Boc.

Apoi manifestanţii, înarmaţi cu pancarte şi flancaţi de jandarmi şi poliţişti, au pornit într-un marş până în zona industrială, la fosta fabrică de sticlă și porțelan Stipo, unde președintele organizației PRM Dorohoi, Ioan Muha a ținut un scurt discurs.

La acţiune au luat parte preşedintele PRM Botoşani Ştefan Baban, Dumitru Codreanu, fost senator și membru în Biroul Permanent Central al PRM și prim-vicepreședintele PRM Botoșani, Eugen Nițura.

Ioan Muha, preşedinte PRM Dorohoi, a declarat că „Acțiunea nu se va opri aici, vom continua și anul viitor, pentru ca populația să înțeleagă faptul că a sosit momentul să ne exprimăm categoric necazurile și problemele cu care ne confruntăm zi de zi. Este obligația partidelor politice să sprijine oamenii care nu cunosc foarte bine prevederile legale și cum pot să își atingă un obiectiv în interesul celor mulți și în interesul celor care au posibilități materiale precare.”

Mitingul s-a desfăşurat în condiţii normale, fără incidente, misiunea de asigurare a ordinii publice fiind excutată de către efective de jandarmi din cadrul I.J.J. Botoşani împreună cu lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Dorohoi. (DorohoiNews.ro, Andrei B.)

 
Iată scrisoarea adresată de PRM Dorohoi prim ministrului Emil Boc

CĂTRE,               
    GUVERNUL ROMÂNIEI
    DOMNULUI PRIM – MINISTRU EMIL BOC


Cu deosebit respect vă comunicăm faptul că datorită situaţiei economice grave din această zonă, la data de 19 noiembrie 2011, între orele 10,00- 12,00, Filiala municipiului Dorohoi a Partidului România Mare, a organizat, cu respectarea prevederilor legale, mitingul “Vrem fabrici şi locuri de muncă” urmat de un marş până în fosta zonă industrială din localitate, unde au participat circa 150 de cetăţeni.
Cunoaştem faptul că economia României este o economie de piaţă, bazată pe libera iniţiativă şi concurenţă, dar mai cunoaştem că, în conformitate cu prevederile art. 135 alin.2, lit.d),f),g), din Constituţia României, statul trebuie să asigure ”exploatarea resurselor naturale, în concordanţă cu interesul naţional; crearea condiţiilor necesare pentru creşterea calităţii vieţii; aplicarea politicilor de dezvoltare regională în concordanţă cu obiectivele Uniunii Europene”.
De asemenea, potrivit art.6, alin.1 şi 2 din Pactul internaţional relativ la drepturile economice, sociale şi culturale, adoptat la data de 16.12.1966 în Adunarea generală a O.N.U., ratificat de România la data de 31.10.1974, „statele părţi la prezentul Pact recunosc dreptul la muncă ce cuprinde dreptul pe care îl are orice persoană de a obţine posibilitatea să-şi câştige existenţa printr-o muncă liber aleasă sau acceptată şi vor lua măsuri potrivite pentru garantarea acestui drept; măsurile pe care fiecare stat parte la prezentul Pact le va lua spre a asigura deplina exercitare a acestui drept trebuie să includă orientarea şi pregătirea tehnică şi profesională, elaborarea de programe, de măsuri şi de tehnici potrivite pentru a asigura o dezvoltare economică, socială şi culturală constantă şi o deplină întrebuinţare productivă a forţelor de muncă în condiţii care garantează indivizilor folosinţa libertăţilor politice şi economice fundamentale”.
Faţă de cele arătate şi ţinând cont şi de prevederile art.11, alin. 1 din Constituţia României (statul român se obligă să îndeplinească întocmai şi cu bună – credinţă obligaţiile ce-i revin din tratatele la care este parte) vă rugăm să analizaţi starea economică şi socială negativă din municipiul Dorohoi şi  să vă folosiţi autoritatea cu care aţi fost investit pentru a găsi şi recomanda autorităţilor publice locale căi, mijloace, metode, posibilităţi, oportunităţi şi variante în vederea realizării de fabrici şi creării de locuri de muncă în această parte din nordul ţării.

Vă mulţumim,

Participanţii la mitingul şi marşul din municipiul Dorohoi, din data de 19 noiembrie 2011, reprezentaţi de MUHA IOAN, din Dorohoi, str. Sublocotenent Sorin Dumitraş nr. 2 E, Judeţul Botoşani, telefon 0744290871.

 

Galerie FOTO completă de la acest eveniment CLICK AICI









 

Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_004Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_002Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_003Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_008Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_010Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_011Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_012Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_016Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_019Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_025Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_027Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_028Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_029Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_030Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_033Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_036Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_045Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_064Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_068Miting PRM - Vrem fabrici si locuri de munca_072
DorohoiNews.ro, 19-11-2011

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

21.11.2011 la 15:51

,,In Dorohoi se cauta confectioneri masina ,, da se cauta ..dar tu te-ai angaja ca, confectioner masina cu 400 lei pe luna ? iti zic eu k nu ....asa k taci !

20.11.2011 la 14:35

inutil,fac campanie politica,oricum totul este politic

20.11.2011 la 10:34

Adica ce a realizat domnul Muha cu acest miting in afara de a-si creste capitalul politic? In Dorohoi se cauta confectioneri masina( si pe acest site este un anunt)in domeniul confectiilor. Daca nu as avea nici o ocupatie as face un curs de recalificare si m-as angaja ca si confectioner. O sa sariti toti pe mine ca sunt salarii mici. Dar decat sa nu am nici un venit si sa bat pietrele prin Dorohoi prefer sa invat o meserie noua si sa am un serviciu si un salar cu care sa contribui la veniturile familiei . Cui nu ii convine poate parasi orasul ,tara , etc. Nu mai e pe vremea lui nea Nicu sa ne dea statul locuri de munca. Dar Domnul Muha de unde sa stie daca o viata a lucrat la stat?

19.11.2011 la 21:00

Alina eu zic sa faci 2-3 cursuri gratuite de recalificare profesionala si apoi sa vad ce faci cu ele in Dorohoi.Ne meritam soarta daca nu luam atitudine.Vorba lui Florin , acesti oameni indiferent de culoarea lor politica macar incearca sa faca ceva fata de altii care nu i intereseaza soarta industriei din municipiul Dorohoi.

19.11.2011 la 20:41

Daca tu crezi Alina ca a fost ,,UN CIRC POLITIC AZI'',te-ai inselat,este ,,FOARTE USOR SA ARUNCI CU NOROI INTR-UN OM CARE MACAR INCEARCA SA FACA CEVA PT ACEST ORAS'',pe cand altele partide politice din Dorohoi care au parlamentari in Parlamentul Romaniei stau ca ,,DIHORII IN BANCA LOR SI PUTIN AI INTERESEAZA DE SOARTA MUN. DOROHOI,DE INDUSTRIE SI DE TINERETUL DIN ORAS''. Referitor la cursuri gratuite se fac dar tot nu sunt bine platiti oamenii,cate ore muncesti pe luna pt a ti se da 600 de lei si acei cu intarziere etc. Tu ca persoana,din respect pt acest site local,nu arunca cu noroi intr-un om care incearca din puterile lui sa faca ceva in oras,daca te consideri o persoana ia si tu ca persoana initiativa unui miting cum a facut azi PARTIDUL ROMANIA MARE FILIALA DOROHOI. ,,Domnu Presedinte Muha Ioan va felicit pt mitingul de astazi si va doresc mult succes in continuare si sper sa reusiti cate putin din toate daca altii nu doresc sa va ajute''. MULT SUCCES VA DORESC DOMNU MUHA.

19.11.2011 la 18:41

intr-adevar te apuca plansul, copil fiind am fost de multe oriin imperiul care se chema fabrica de sticla si portelan, nu se poate asa ceva, tot orasul trebuie sa iasa in strada nu 70 de oameni politicieni de 3 lei. dorohoieni iesiti in strada zi de zi, cat mai multi, tineri liceeni din clasele XI si XII iesiti in strada si aparati-va viitorul, nimeni nu va face treaba in locul vostru

19.11.2011 la 18:19

Totul este un circ politic. Dl Muha daca tot e interesat de cei tineri care nu au locuri de munca de ce nu le propune solutii concrete? Sunt cursuri gratuite de recalificare profesionala, sa ii indrume pe cei tineri spre aceste cursuri.

19.11.2011 la 17:49

Ioan Muha a intrat în fosta fabrică să vadă ce a mai rămas ? Nu cred...ce să se mai deschidă ? Totul a fost furat...predat la fier vechi. Care participanți ? Care membrii ? 70 au fost cu tot cu "gura-casă" și cu jandarmi cu tot.

19.11.2011 la 17:24

Te apuca plansul cand te gandesti ca nu ai niciun viitor in orasul asta,si nervii, cand stii ce rol important au avut sticla,portelanul si imugul.Aceste fabrici care au ridicat orasul.Pacat,mare pacat!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Două vești:
- Am o veste bună și una proastă.
- Zi-mi-o pe aia bună.
- Voi deveni tătic!
- Și cea proastă?
- Nevasta ta e însărcinată!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Doresc un loc de muncă

Doresc un loc de muncă
Doresc un loc de muncă. Dețin permis de conducere cat B. Nr telefon 0724435363

Vând apartament 2 camere

Vând apartament 2 camere
Vând apartament Aleea Pinului, etaj 4, 2 camere decomandat, 33 mp izolat, termopane, acoperit, ...

Vând locuri de casă în Dorohoi

Vând locuri de casă în Dorohoi
Vand locuri de casa in Dorohoi str.Casin in suprafata de 900mp la pretul de 20euro/mp,1500mp la pretul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro