Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Consiliul-Judetean-Botosani

În cadrul celui de al doilea Apel de Propuneri al Programului Operaţional Comun România – Ucraina - Republica Moldova 2007-2013, a cărui data limită a fost 30 ianuarie 2012, Consiliul Judeţean Botoşani a depus, în calitate de Aplicant, un număr de 7 Note conceptuale, pentru 7 proiecte care vizează două domenii: infrastructura rutieră de graniţă, turismul cultural transfrontalier şi prevenirea situaţiilor de urgenţă. 

„Depunerea acestui portofoliu de proiecte demonstrează interesul major pentru deschiderea la Botoşani a cât mai multor şantiere astfel încât absorţia de fonduri europene să fie maximă în judeţul nostru. Intotdeauna am avut în vedere ca proiectele noastre să vizeze toate categoriile de cetăţeni fără discriminare şi crearea a cât mai multor locuri de muncă. Asigur locuitorii judeţului Botoşani ca voi lupta pentru modernizarea şi bunăstarea judeţului, prioritatea mea fiind cetăţeanul şi nu disputele politice care nu aduc nici un beneficiu nimănui”, a declarat pe scurt Preşedintele Consiliului Botoşani Mihai Ţâbuleac.  

Proiecte şi beneficiile Consiliului Judeţean Botoşani sunt:
Construirea de Oportunităţi pentru Dezvoltarea regională şi Revitalizare Economică - B.O.R.D.E.R., în parteneriat CU Consiliul Raional Edineţ din Republica Moldova. Proiectul vizează, în principal, modernizarea drumului Judeţean DJ 293, Coţuşca – Ghireni – DN 24C cu o lungime de 6,69 km, alături de activităţi transfrontaliere desfăşurate în parteneriat cu raionul Edineţ. Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 2.500.000 euro.

Extinderea eforturilor de vecinătate pentru sprijinirea unităţii culturale RO-UA-MD - E.N.E.S.C.U.  Parteneri ai acestui proiect sunt: Şcoala de Muzica Hliboca şi Departamentul pentru Cultură al Raionului Hliboca (UA) şi Academia de Muzica, Teatru şi Arte Plastice Chişinău (MD). În principal, proiectul urmăreşte reabilitarea, modernizarea şi dotarea Casei Memoriale G. Enescu - Liveni şi a Muzeului George Enescu Dorohoi. În afara acestor activităţi de investiţii vor fi organizate şi schimburi de experienţă, seminarii, concerte transfrontaliere, cu participarea tuturor partenerilor.  Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 1.415.000 euro

Crearea unei reţele de centre culturale turistice „Ştefan  Luchian”. Parteneriatul acestui proiect cuprinde Raionul Herţa din regiunea Cernăuţi (Ucraina) şi Raionul Căuşeni cu  primaria Căinari din Republica Moldova. În cadrul proiectului se va reabilita , dota  şi moderniza, în vederea promovării şi includerii în circuitele turistice Muzeul Ştefan Luchian din Ştefăneşti (RO). Se vor organiza expoziţii, tabere de creaţie, schimburi de experienţă între muzeografi, artişti plastici, oameni de cultură. Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 1.680.000 euro

„Crearea de noi oportunităţi pentru turismul cultural între Botoşani, Chişinău şi Cernăuţi” are ca obiectiv principal reabilitarea Muzeului Judeţean Botoşani şi crearea, în cadrul acestuia, a unei secţii de artă. Partenerii proiectului sunt:  Muzeul de Artă din Cernăuţi (UA), Muzeul Naţional de Arheologie şi Istorie a Moldovei din Chişinău (MD), Muzeul Judeţean Botoşani (RO). Conferinţele tematice, seminarii, schimburile de experienţă se vor împleti cu activităţile de realizare a investiţiei şi vor beneficia de prezenţa unui grup extins de specialişti din domeniul cultural. Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 2.410.000 euro

Întărirea Iniţiativelor de Vecinătate dedicate Vârstei a 3-a, în scopul creării de noi oportunităţi turistice pentru regiunilor transfrontaliere  RO-UA-MD (SENIOR)
Proiectul vizează reabilitarea şi dotarea  sediului Clubul Pensionarilor, din municipiul Botoşani(RO), contribuind la crearea unei reţele de Centre transfrontaliere care oferă servicii de promovare turistică. Prin activităţile transfrontaliere se va accelera schimbul de informaţii turistice şi se va extinde cadrul colaborării între organizaţii dedicate vârstnicilor şi autorităţile locale. Parteneri sunt: din UA: Organizaţia “Golgota” Cernăuţi iar din MD Consiliul Raional Soroca. Sindicatul Judetean al Pensionarilor Botosani este asociat în acest proiect. Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 920.000 euro

O abordare comună pentru situaţiile de urgenţă în zona de graniţă se intitulează proiectul dedicat prevenirii situaţiilor de urgenţă, în zona transfrontalieră. Printr-un parteneriat extins: RO – Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, Primăria Botoşani; Consiliul Local Darabani ; din UA: Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi protecţia de Consecinţele dezastrului de la Cernobil – Cernăuţi şi Departamentul Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă în Ucraina – regiunea Cernăuţi iar din MD: Universitatea de Stat “Alecu Russo” din Bălţi. Scopul principal al proiectului este achiziţia şi dotarea cu echipamente, precum şi instruirea personalului calificat din Serviciile pentru situaţii de urgenţă şi înfiinţarea a 2 sisteme de prevenire / atenţionare  şi  alarmă  (unul in Romania, unul in Ucraina) şi a 2 centre de comandă pentru sistemele de atenţionare şi alarmă (unul in Romania, unul in Ucraina). Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 2.500.000 euro.

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii Mihai Eminescu a depus, în calitate de aplicant, având ca partener Consiliul Judeţean Botoşani o Notă Conceptuală pentru proiectul intitulat : Intensificarea iniţiativelor muzeelor şi a schimburilor de vecinătate pentru o unitate transfrontalieră prosperă/ E.M.I.N.E.S.C.U. Partenri sunt: Muzeul Etnografic din Regiunea Cernăuţi şi Societatea pentru Cultură Românească Mihai Eminescu din Regiunea Cernăuţi şi Consiliul Raional Criuleni şi Casa Limbii Române din  Raionul Căuşeni. Activităţile principale prevăd: reabilitare şi reparaţii curente Casa memorială Mihai Eminescu, Reabilitare Bisericuţa familiei Eminovici, Amenajarea spaţiului exterior (inclusiv a amfiteatrului exterior) al Memorialului Ipoteşti, Reamenajare şi dotări spaţii de cazare Pensiunea Floare albastră. Valoarea estimativă a grant-ului solicitat de la U.E. este de 1.215.000 euro.

Toate proiectele sus-menţionate includ şi o componentă de vizibilitate: elaborarea, tipărirea şi diseminarea de broşuri, afişe pliante, comunicate de presă, necesare în cadrul proiectelor cu finanţare externă.

Conform calendarului Apelului de Propuneri, Notele Conceptuale depuse în data de 30 ianuarie 2012 vor fi evaluate până în luna martie 2012, urmând ca acele Note Conceptuale care sunt evaluate cu minim 30 puncte, să fie pre-selectate, în vederea elaborării cererii de finanţare aferentă.  Suma nerambursabilă solicitată de la finanţator poate varia cu până la 20% , între Nota Conceptuală şi aplicaţia finală.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Diet Club BT

GALERIE FOTO

Consiliul-Judetean-Botosani
DorohoiNews.ro, 03-02-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

PublicitateBANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Trece un cortegiu funerar. Un trecător întreabă:
- Cine este mortul?
- Cred că cel din sicriu…DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro


PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

Panoramic Travel Botosani

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.roUMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.roPUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Colectivul Liceului „Regina Maria” transmite sincere condoleanțe doamnei profesoare Daniela Cojocaru

Colectivul Liceului „Regina Maria” transmite sincere condoleanțe doamnei profesoare Daniela Cojocaru
Colectivul Liceului „Regina Maria" este alături de prof. Daniela Cojocaru la decesul mamei ...

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere

Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere
Ofer spre inchiriere apartament 2 camere, zona Olinescu. Dotat cu centrala termica. tel. 0745536709

Vând teren în Dorohoi

Vând teren în Dorohoi
Vind teren 2100 mp. Pe teren se afla o casa nelocuibila. Str. Lt. Andrei Dorohoi. Informatii la tel: ...

Vând apartament cu două camere

Vând apartament cu două camere
Vând apartament două camere, decomandat, str. Ștefan Airinei, nr.5, etaj 2, Bl. A4, cu boxă ...

Sincere condoleanțe din partea colectivului Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi

Sincere condoleanțe din partea colectivului Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi
Colectivul Colegiului Național „Grigore Ghica” din Dorohoi este alături de domnul profesor ...

Sincere condoleanțe din partea Liceului „Regina Maria”

Sincere condoleanțe din partea Liceului „Regina Maria”
Colectivul Liceului „Regina Maria” deplânge dispariția prematură și fulgerătoare ...

„Atelier Alarme” Dorohoi angajează asistent vânzări sisteme de securitate

„Atelier Alarme” Dorohoi angajează asistent vânzări sisteme de securitate
„Atelier Alarme” Dorohoi angajeaza ASISTENT VANZARI sisteme de securitate (sisteme de supraveghere ...

Pierdut dosar

Pierdut dosar
Am pierdut astăzi, 21 noiembrie 2023, un dosar cu documente, pentru identificarea pachetului în ...

Poate cineva o caută

Poate cineva o caută
Aceasta pisicuta prietenoasa a aparut de cateva zile in zona magazinului Modern .

Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi transmite „Sincere condoleanțe!”

Colectivul Liceului „Regina Maria” Dorohoi transmite „Sincere condoleanțe!”
Cu gândul la condiția temporală a vieții omenești, dar și la faptul că nu trăim doar AICI ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro