Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Primar Dorin Alexandrescu

Referitor la acuzele nefondate aduse conducerii Primăriei municipiului Dorohoi de către directorul Colegiului Național GRIGORE GHICA Dorohoi, prof. Azoicăi Dana, acuze prin care acest cadru didactic a încercat să denigreze toate demersurile făcute de autoritățile locale pentru stingerea datoriilor la SC GOSCOM SA Dorohoi, pentru corecta informare a opiniei publice aducem la cunoştinţa următoarele:

·    în anii 2002, 2003 și 2004, unele unități de învățământ din municipiul Dorohoi nu și-au achitat facturile emise de SC GOSCOM SA, fiind acționate în judecată de către operator, pentru recuperarea contravalorii serviciilor de furnizare a agentului termic;
·    ca urmare a hotărârilor judecătorești pronunțate, aceste unități de învățământ au fost obligate la plata unor sume importante de bani, însă, potrivit Legii învățământului, aceste sume trebuie achitate din bugetul local;
·    datoriile unităţilor de învăţământ către S.C. GOSCOM S.A., reprezentând agent termic furnizat în perioada 2002 – 2004, se ridică la sumă totală de 537.341 lei (debite şi accesorii), astfel: Grup Şcolar „Regina Maria” - 156.895 lei, Seminarul Teologic  “Sfântul Ioan Iacob Românul” - 150.963 lei; Grădiniţa nr. 9 – 28.302 lei și Colegiul Naţional „Grigore Ghica” - 201.854 lei;
·    hotărârile judecătorești privind Grupul Şcolar „Regina Maria”, Seminarul Teologic “Sfântul Ioan Iacob Românul” şi Grădiniţa nr. 9 au rămas definitive în anul 2008, iar pentru a evita afectarea procesului de învăţâmânt în cele 3 unităţi, municipalitatea a semnat în octombrie 2008 cu S.C. APA GRUP S.A. (societate care a preluat crenţele de la S.C. GOSCOM S.A.), un grafic de eşalonare a sumei de 336.160 lei, pentru perioada octombrie 2008- iulie 2012, achitând până în prezent aproximativ 150.000 lei;
·    în ce privește Colegiului Naţional „Grigore Ghica”, hotărârea judecătorească a rămas definitivă în anul 2011. Şi în acest caz, având în vedere cuantumul datoriilor, respectiv suma de 201.854 lei, conducerea Primăriei a semnat cu S.C. APA GRUP S.A. un grafic eşalonare, pentru perioada martie – august 2012;
·    După cum se observă, în prezent municipalitatea este pusă în situația de a achita pentru Colegiul Național GRIGORE GHICA Dorohoi, pe lângă facturile lunare la utilități și datoriile  aferente perioadei 2002-2004.

Deși directorul Colegiului Național GRIGORE GHICA a considerat că rezolvarea problemelor financiare ale unității de învățământ se rezolvă prin intermediul mass-media, informăm cetățenii municipiului Dorohoi că deblocarea conturilor și asigurarea bunei functionări a procesului de învățământ a avut loc după negocierile purtate de Primarul municipiului Dorohoi și lichidatorul S.C. GOSCOM S.A.
De altfel, după începerea anului școlar 2011-2012, din cauza condițiilor improprii în care se desfășura procesul de învățământ în localul II al colegiului Național GRIGORE GHICA, Primarul municipiului Dorohoi a intervenit și obținut de la Consiliul Județean acceptul de a utiliza un corp de clădire aparținând Școlii Speciale, clădire care a fost renovată și pusă la dispoziția unității de învățământ.

Pentru o corectă informare a cetățenilor, trebuie amintit și faptul că aceste datorii nu sunt singurele pe care actuala conducere a Primăriei municipiului Dorohoi le-a plătit ca urmare a unor hotărâri judecătorești privind activitatea autorităților locale din perioada 2000-2004. Astfel, în anii 2009 și 2010 a fost achitată suma de 2.006.841 lei (debit și penalități), reprezentând subvenție la energia termică, nerestituită la bugetul de stat și utilizată nelegal.

Chiar și în aceste condiții, activitatea Primăriei nu a fost blocată și nu am pus lacăt pe municipiul Dorohoi, manageriatul presupunând identificarea de soluții concrete și în nici un caz lamentarea în presa scrisă și la televiziuni.

Deși afectat de aceste datorii, de inundațiile din vara anului 2010, precum și de criza financiară în care a intrat întreaga țară, în municipiul Dorohoi s-au derulat investiții de amploare, printre care punerea în funcțiune a magistralei de alimentare cu apă, reabilitarea Bulevardului Victoriei, construirea a 96 de locuințe ANL, precum și a unui bloc cu 16 apartamente, construit special pentru chiriașii din casele retrocedate foștilor proprietari, punerea în funcțiune a Stației de sortare și transfer a deșeurilor, Sala Polivalentă, Centru de zi pentru „Jurjac”, etc.

Asigurăm populația municipiului Dorohoi și cu precădere pe părinții și elevii Colegiului Național GRIGORE GHICA că au în Primăria municipiului Dorohoi un partener loial, care va face mereu tot ceea ce se impune pentru buna desfășurare a activității de învățământ.

       
 PRIMAR                                      
ing. Dorin Alexandrescu

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Primar Dorin Alexandrescu
DorohoiNews.ro, 06-03-2012
20Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

10.03.2012 la 13:56

HUUU

07.03.2012 la 01:18

Pentru observator - E un profesor de toata rusinea. Asta cand vine la ore, bineinteles. Si stiu ce spun, pentru ca acum cativa ani mi-a fost, din pacate, profesoara. Iar audientele sunt pentru toata lumea, dar probabil ca are importanta si atitudinea pe care o adopti. Nici eu nu as primi in audienta pe cineva pus pe cearta tot timpul, cu o atitudine de mahala.

06.03.2012 la 23:22

Eu va votez.

06.03.2012 la 23:14

va sustinem si va rugam sa ne sprijiniti.

06.03.2012 la 23:09

Felicitari domnule primar. Ajutati scoala sa nu se infunde in nesimtire cum vor altii.Va multumesc!

06.03.2012 la 23:04

Cartierul Plevna va sustine si este multumit de ceea ce faceti pentru orasul nostru. Nu va lasati dle Primar intimidat. Se practica prostitutia politica. Nu va speriati, dv sunteti un gentleman.

06.03.2012 la 19:58

Felicitari domnului primar...

06.03.2012 la 18:47

da cine te pune sa mergi pe drumurile laterale? mergi si tu numai pe centru... daca te tzine

06.03.2012 la 18:20

pentru, ppddee,imi pare foarte rau dar d-ul primar probabil a semnat pt bani nu i-a dat el deoarece primaria este centrul bugetar al Dorohoiului si ordonator de credite, iar la prestigiul acestui Colegiu si la nr. de elevi inscrisi nu cred eu ca a facut chiar asa multe, se cearta mereu din cauza culorilor politice si asta ne costa pe noi pe toti, intradevar eu cred ca nimeni nu o sa poata multumi pe toata lumea vreodata asa cum isi doreste fiecare dar macar daca s-ar incerca sa imparta firimituri la toti,singura greseala la GHICA este ca totusi Azoicai ar vrea sa faca ceva dar nu are nici un fel de sustinere si mai cred ca datorita faptului ca este femee, altfel ar merge la sourile politice si nu ar mai dureaua capul de Colegiu, si la Regina Maria sint o gramada de nemultumiri, elevi, parinti, profesori, dar d-ul director intra mai usor in audienta primarului si nu prea il doare capul de elevi se fac exmatriculari pe banda rulanda si abandonuri scolare,ASA CA PRIMARIA RASPUNDE DE FINANTAREA LA TOATE SCOLILE SI GRADINITELE DIN ORAS

06.03.2012 la 17:26

te_as invita la o plimbare cu masina cea noua din bani nostri pe strazile laterale,cum ar fi mihai eminescu,colonelu vasaliu e.t.c,si sa ne spuneti cum te simnti dupa o asemenea plimbare,,oare ma intreb mai astepti sa fii votat...

06.03.2012 la 17:07

Sa-i fie rusine acestei directoare care nu-si vede de treburile scolii si iese in presa lansind mereu acuze.Ne-am saturat de permanenttele lamentari ale acestei individe.

06.03.2012 la 16:06

Nu te supara rr, ideea mutarii Colegiului International "Ghica" la Brazi a avut ca scanteie, sclipirea corpului didactic care a vrut sa invete toti copiii intr-un schimb, datorita copiilor care faceau naveta. Restul e meritul Domnului Primar care a alocat 800 milioane vechi si si-a pus obrazul la CJ si Tabuleac. Restul e cancan.

06.03.2012 la 15:41

Toata admiratia si tot respectul pentru dl Primar.Va sustin.

06.03.2012 la 15:19

numai prostii vorbeste asta...nu-l mai votati fratilor, ca nu merita sa fie primar...

06.03.2012 la 14:07

rusinos cum se acuza unii pe altii, insa cei care sufera sint copii nostri pe care i-a mutat in spatiul scolii speciale si nu au unde merge la o toaleta, unde domnii profesori vin la ore si se pling fiecare de conflictele dintre ei inloc sa faca ore, pacat de renumele acestui Colegiu, iar d-ul primar sa nu uite ca multi dintre acesti elevi vor merge anul acesta la vot, iar ca si un sfat " nu mai fiti domnule primar cu doua fete" stiti foarte bine cum primiti in audiente si cum negociati totul, cu cine a-ti discutat cu Nichita de la goscom? cu care va impartiti m.....l de ani de zile, fieva frica un picusor de D-zeu si fiti mai realist ca va sta mai bine.

06.03.2012 la 13:53

Bravo!!!!!!!!!!!!

06.03.2012 la 13:04

Felicitari domnului PRIMAR !

06.03.2012 la 10:15

Am citit si acuzele directoarei si raspunsul primarului.Initial pe acuze dadeam dreptate directoarei,dar citind raspunsul pertinent al primarului mi-am dat seama ca directoarea este portocalie si e lagata de scaun de Rodica,Sergiu Ada macovei si altii.Cu acest sistem de conducere dute c......a si stai numai la catedra.Nu m-am informat dar as vrea sa stiu cam ce fel de profesor esti.Acest liceu al meu a avut profesori de inalta clasa si sper ca esti macar la degetul mic al unuia din ei.ATAT

06.03.2012 la 09:16

Nu este ea director la Ghica. Ghici cine?

06.03.2012 la 09:00

La ce ne puteam astepta de la o reprezentanta "portocalie"?! Sau poate vrea sa candideze pentru postul de primar si habar nu are cum sa inceapa? Nu e buna nici de director, dar mai ales de primar. E uimitor cum unii se tin de functii!!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro