Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Lungu-Sergiu

Decizie grea în cazul fostului primar al municipiului Dorohoi. Sergiu Lungu a fost declarat colaborator al fostei Securităţi. Curtea de Apel Bucureşti s-a pronunţat într-un dosar în care Consiliul Naţional pentru Studierea Arhiverlor Securităţii se pronunţase împotriva lui Lungu.

Iniţial, Sergiu Lungu a câştigat procesul de la Tribunalul Bucureşti, însă după recursul făcut de CNSAS Curtea de Apel a stabilit că Lungu a fost colaborator cu Securitatea comunistă.

„Modifică în tot sentinţa recurată, în sensul că admite acţiunea şi constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului-intimat”, se arată în hotărârea instanţei, scrie botosaninews.

Interesant este că pronunţarea Curţii de Apel Bucureşti a avut loc cu aproape doi ani în urmă însă colegii de partid ai lui Lungu nu au ştiut acest lucru. El urma să candideze pentru un nou mandat la Primăria Dorohoi, însă sentinţa magistraţilor bucureşteni va duce la pierderea acestei oportunităţi şi chiar la excluderea din PDL.

Lungu a fost primar al Dorohoiului în mandatul 2004-2008, iar acum este director la Grupul Şcolar „Alexandru Vlahuţă” Şendriceni.

În aceeaşi situaţie cu Lungu se mai află fostul primar de Botoşani în mandatul 2000-2004, Florin Simion Egner, dar şi fostul director al Direcţiei Agricole şi fost candidat la Camera Deputaţilor pe Colegiul Săveni, Claudiu Adăscăliţei.

 

Vezi mai jos hotărârea instanței

 

Numãr unic dosar: 31494/3/2008 Înregistrat în data de: 03.03.2009
Obiect dosar: anulare act administrativ acţiune în constatare
Materia juridicã: Contencios administrativ şi fiscal
Stadiu procesual: Recurs
Părţi:  LUNGU SERGIU : Intimat CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU STUDIEREA ARHIVELOR SECURITĂŢII : Recurent
CĂI DE ATAC:  
 
Tip acţiune    Data declarare    Cine declara      
Pagina 1     
    TERMENE DE JUDECATÃ:  
 
Data     Detalii      
13/04/2009    Soluţionare      
Solutie: Admite recursul. Modifică în tot sentinţa recurată, în sensul că admite acţiunea şi constată calitatea de colaborator al Securităţii în privinţa pârâtului-intimat . Irevocabilă. AC (DorohoiNews.ro)

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Lungu-Sergiu
DorohoiNews.ro, 04-04-2012
21Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

07.04.2012 la 10:39

Domnilor jurnalişti de la Dorohoi News,cred că e momentul să faceţi demersurile necesare pentru ca să-i ştim pe toţi cei ca dl.Lungu.Sau explicaţi-ne ce trebuie făcut în acest sens şi ne ocupăm noi.Altfel nu vom scoate niciodată ţărişoara noastră din necaz,pentru că EI ne vor împiedica,fiind specialişti în pescuitul în ape tulburi.Priviţi în jurul vostru şi vedeţi ce fac cei ca el!Nu le mai căutaţi scuze!În felul acesta o să-i iertaţi şi pe turci şi se vor răsuci în pamânt vitejii acestei tări!Dacă ei nu înţeleg că nu-s decât gunoi,trebuie măturaţi!Ruşine delatorilor!Afară cu ei!!!

05.04.2012 la 14:02

Corect se scrie: "v-ati". Se vede ca esti lipsit de cunostinte elementare de gramatica. Si pentru tot tineretul care scrie fara stie cine erau turnatorii la securitate, cei care urmau sa ocupe functii pe vremea lui Ceausescu si isi turnau si fratii, ca sa iasa ei bine, nu numai vecinii sau colegii de munca. Si asta doar pentru ca pe vremea aceea,programul la TV era de la 19-23 la fel ca si curentul electric, de calduta si de apa rece nici macar nu mai spun. Si de aceea au murit timisorenii, pentru punctul 8 de la Timisoara-daca ati auzit de acesta. Daca poate ar fi public dosarul lui Lungu, ne vom convinge pe cine si ce a turnat la securitate si cati au avut de suferit din cauza lui. Noua, romanilor ne trebuie oameni cu sufletul curat si oameni de caracter, nu compromisi, oricat de gosdpodari ar fi. O sa ne convingem mai tarziu, cum din leafa de profesor are o fabrica de paine, pamanturi, masini, daca se doreste s aflam adevarul, daca nu, o sa suferim in continuare asa cum ne este felul. Traiasca Romania, libera si independenta !

05.04.2012 la 11:32

tara arde si voi va..pieptanati. Daca aveti grija lui Lungu va-ti rezolvat problemele? ma refer la colescu care nu numai ca arata ca un cersetor dar si traieste din asta, cerand bani de la nevasta-sa din consultatii. LA MUNCA CU VOI SI GATA CU CLEVETEALA!!!

05.04.2012 la 00:00

Nu stiu daca balacareala asta de mai sus, rezolva ceva. Vorbim de un om care a fost agret de zeci de mii de oameni, dincolo de trecutul acum desecretizat. Asta prea putin ma intereseaza pe mine ca om. MA intereseaza ce ar putea face si de acum incolo dl Lungu pt binele comunitatii, al grupului scolar "Al. Vlahuta" etc. Restul, gunoi creu de carat. DAti-i pace omului.

04.04.2012 la 22:14

”credinciosi” care scrieti aici, ca tot ne apropiem de saptamina mare,aveti vreo preocupare sau cautati pretexte ca sa aruncati cu pietre in altii?

04.04.2012 la 22:07

ati inebunit..daca imi aduc aminte eu ieseam la 20 de ani in timisoara si dorohoi pe strada la revolutie..pt a putea vorbi in libertate..majoritate au fost colaboratori ii obligau la fabrica peste tot..dar asta inseamna ca e o lichea?..cati acum stau in parlament..si au facut acelasi lucru..votati de voi citadini?legea e egala pt..toti puneti acelasi entuziasm ..sai da-ti jos pe cei de la bucuresti nu pt..un primar..in un orasel mic....paste fericit si sa fim mai realisti...

04.04.2012 la 20:26

Rusine, Nimeni ce esti ! Ce-ai crezut, ca s-a rasturnat caruta cu prosti, nu ? Nu dureaza mult si impreuna cu toti ceilalti nemernici veti fi dusi acolo unde va este locul ! Cadru didactic !Director de scoala ! Primar !Consilier ! Rusine, Nimeni ce esti !

04.04.2012 la 19:25

Oare cati astfel de colaboratori or mai fi in functii publice? Cred ca majoritatea din generatia veche, ce au acum varsta de peste 40 de ani.

04.04.2012 la 16:35

Ca să faci parte din CORPUL NATIONAL DE EXPERTI IN MANAGEMENTUL EDUCATIEI trebuie musai să fi fost colaborator al securitaţii .In caz contrar cum poţi să educi si sa pregatesti viitorul tineret PDL-ist ?!

04.04.2012 la 15:11

din cauza dumnealui si criteriilor ... n-am beneficiat de ANL ! punctajul era la trei sub nivelul maxim ! halal...

04.04.2012 la 14:23

SERGIU LUNGU REPREZINTA PDL SI FACE CINSTE ACESTUI PARTID CARE DORESTE SA CONDUCA IN CONTINUARE. STRATEGIA PDL ULUI STA IN SERGIU LUNGU, TRAIASCA SERGIU LUNGU, CINSTE LUI, NU A FOST COLABORATOR AL SECURITATII, A FOST APARATORUL TARII IMPOTRIVA AGENTURILOR STRAINE. LUMEA ESTE REA SI NU SI DA SEAMA CE OM DE VALOARE ESTE SERGIU LUNGU,GOSPODAR,VORBESTE FRUMOS PANA SI CU FEMEIA DE SERVICIU(CARE ASCULTA PE LA USI), VORBESTE FRUMOS CU CADRELE DIDACTICE, NU AMENINTA PE NIMENI CA PLEACA DACA NU ESTE DE ACORD CU CE PORUNCESTE, NU FACE EVAZIUNE FISCALA, AVEM CASE DE MARCAT IN SCOALA, UNDE ISI VINDE MARFA DE LA FABRICA DE PAINE, CARE NU ESTE A LUI SI A SOTIEI. ESTE UN ADEVARAT MODEL PENTRU UN MEMBRU PDL. TRAIASCA PDL, TRAIASCA LUNGU, LA BINE SI LA GREU ! E BINE SA FACA RECLAMA PDL ULUI IN CONTINUARE, PENTRU CA SIGUR LUMEA ISI DORESTE OAMENI CA SERGIU LUNGU.SINCER , CURAT-NEPATAT, MORAL, CINSTIT. SEMNEAZA:LUMEA(Doamne,ce-am patit, ce-am spus ?- Vai ce proasta sunt)

04.04.2012 la 13:17

Dom' director, eu daca nu dau milionul pentru atestat, mai dau examenul in iunie? ca mama a spus ca nu mi da banii astia pentru un examen. De ce trebuie sa punem cate un milion si sa i predam la contabilitate ca se da chitanta. la ce va trebuie banii astia? Multumesc pentru raspunsul public. Ministerul educatiei ce are de adaugat?

04.04.2012 la 13:16

Iertand, stergi ce ierti.. Ce ierti la altul Tie ti se sterge. Judecata aceasta te scoate de sub judecata. Nu mai judecati fratilor pe nimeni, pentru ca exista UN SINGUR JUDECATOR SUS. Domnul LUNGU a facut si foarte mult bine e un om gospodar. Pace si liniste

04.04.2012 la 12:38

SA-TI FIE RUSINE!!! NE FACEAI PE HOLURILE SCOLII CA SUNTEM "CACATI". DA-TI DEMISIA DE ONOARE CA SA MAI SPELI CEVA DIN ONOAREA D-NEI INV. LUNGU, CARE ACUM CRED CA ACUM SE ROSTOGOLESTE IN MORMANT. D-ZEU SA-L IERTE PE MARIUS LUNGU, UN OM INTRE OAMENI CARE A PLECAT PREA DEVREME DINTRE NOI. EL MERITA SA FIE ACOLO SUS.

04.04.2012 la 12:29

Dupa cat rau a facut si inca mai face acest individ numai justitia divina mai poate sa echilibreze cat de cat balanta.Mai devreme sau mai tarziu ,va veni si vremea deconturilor; si cum nimic nu ramane nepedepsit va plati si el pentru toate nedreptatile ' imoralitatile ,coruptia pratica si ridicate la rang de CINSTE.

04.04.2012 la 12:16

Asteptam scuze publice. De asemenea sa inapoieze banii luati pe nedrept de la Primaria Dorohoi, in calitate de consilier local. De asemenea asteptam si o demisie de onoare (DACA O ARE!)

04.04.2012 la 12:11

Ar fi normal sa returneze primăriei Dorohoi toți banii pe care i-a încasat din 2004 pana in prezent, cât a fost primar si in prezent consilier local, el care ținea lecție de moralitate si care ne educa copiii.....ar trebui sa își ceara scuze public si justiția sa-si facă datoria pentru declarații mincinoase. Din câte cunosc chestia suna a penal.

04.04.2012 la 11:49

rusine...........asta e tara in care traim si acestia sunt oamenii care ne conduc.sa traiti frumos ca bine traiesc altii!

04.04.2012 la 09:12

De ce nu s-a prezentat in 2009 la Primarie sa anunte ca nu mai poate face parte din Consiliul Local? A tacut ca ala in popusoi si a impiedicat toate proiectele pentru Dorohoi. Iata ca securistii, aceasta plaga a socitatii, continua sa faca rau si dupa 20 de ani. Oare isi va da demisia de onoare din toate functiile? Doar asa poate va fi iertat de victimele turnatoriilor lui. Cine stie cati oameni au infundat puscariile din cauza lui. Rog redactia sa faca toate demersurile pentru a obtine hotararrea judecatoreasca si sa o publice. Asa, poate vom afla care sunt victimele lui Lungu din perioada comunista, ca pe cele din perioada postdecembrista le cunostem. Adica toti dorohoienii.

04.04.2012 la 08:43

Daca nu a facut decat sa desconspire pe ciubucarii vremii si pe cei ce bagau mana BRAVO LUI. Daca a vorbit despre cei care nu eram de acord cu infometarea, punerea lacatului pe gura, rusine lui.

04.04.2012 la 07:22

comunist..dar macar a mutat tiganii din centrul orasului

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Ofer spre închiriere apartament

Ofer spre închiriere apartament
Ofer spre închiriere apartament cu 2 camere,zona Olinescu lângă 2 Pași .Apartamentul este ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro