Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

grup-scolar-sendriceni

Directorul de la Sendriceni a fost acuzat ca foloseste elevii si cadrele didactice la practica scolara la pranz, la temperaturi ridicate. Practica se desfasoara in vie sau in livada, fara a se asigura apa, cum ar trebui sa se intample daca s-ar respecta legislatia. Cel putin asta scrie intr-o reclamatie ajunsa la mai multe autoritati judetene.

Sesizarea anonima a fost trimisa la Prefectura, Inspectoratul scolar Judetean, Inspectoratul Teritorial de Munca si Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Sergiu Lungu, directorul Grupului Scolar din Sendriceni, sustine ca acuzatiile sunt minciuni, acuze nefondate.

Inspectorii de munca au facut verificari la scoala

Conform sesizarii, vineri, 6 iunie, in timpul practicii, uneia dintre elevele de clasa a IX-a i s-a facut rau si a lesinat. In urma sesizarii primite, inspectorii din cadrul ITM au verificat la Grupul Scolar sendriceni daca cele reclamate se confirma. „Vineri a avut loc un incident, o eleva de clasa a IX-a a lesinat la laboratorul de zootehnie, a fost transportata la Spital la Dorohoi unde s-a constatat ca a fost o cadere de calciu, dar evenimentul a avut loc in timpul activitatii de practica. In acelasi timp a fost lovita de un coleg de-al ei cu o roaba. Se jucau si s-au alergat si a lovit-o la picior. Asa s-a produs si lesinul”, a declarat Oliviu Ciortea, inspector sef adjunct ITM.

Daca cele aratate in sesizarea anonima nu s-au confirmat, in schimb inspectorii au gasit alte deficiente privind securitatea muncii.

Ancheta si de la Inspectoratul Scolar

O sesizare telefonica a ajuns si la Inspectoratul Scolar cu privire la obiceiurile directorului Sergiu Lungu de la Sendriceni. Din cele declarate de Mihaela Hunca, inspector scolar general al ISJ, la aceasta data se desfasoara o ancheta in acest sens. „Nu putem discuta inainte de a-si spune comisia parerea. Am cerut si primit si o nota explicativa de la domnul director sa vedem despre ce este vorba. Acum nu ne putem pronunta”, a mentionat inspectorul scolar general.

Sergiu Lungu: „Apa au in curte, la izvor”

Sergiu Lungu, directorul unitatii scolare sustine ca cele reclamate nu sunt reale si a trimis la ISJ o adresa cu ce s-a intamplat.

„Sunt numai goange. Eu am trimis o adresa la ISJ cu ceea ce s-a intamplat exact. Au venit cei de la ITM luni si au vorbit si cu eleva, care era intr-un laborator al unitatii. A declarat si ea ca a fost lovita de un coleg cu roaba si a lesinat. Sunt in perioada de practica normala, apa au in curte, la izvor”, a declarat Sergiu Lungu.

Nu este prima data cand asupra directorului de la Sedriceni, Sergiu Lungu, sunt inregistrate reclamatii. Una dintre aceste reclamatii a vizat lipsa caldurii, iarna, din unitatea scolara pe care o manageriaza. In ultimii doi ani activitatea elevilor de la Sendriceni s-a desfasurat la Dorohoi.

Sursa: Evenimentul de Botoşani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

grup-scolar-sendriceni
DorohoiNews.ro, 11-07-2012
17Local

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

13.07.2012 la 10:05

e un nesimtit trebuie dat afara

12.07.2012 la 22:32

Il demit din functie maine. Era si timpul. Am mai scapat de un securist (nu se incalca nimic caci are verdict de colaborator - definitiv) si comunist (actiunile il includ in tagma comunista).

12.07.2012 la 17:17

Interesante comentarii dar toți vă ascunde-țI în spatele calculatorului, aș-i vrea ca toate acestea să fie discutate la școală, sunt convis că nu aveți curaj, acest director a reușit să-și impună interesantul stil de a conduce sub forma unei mici dictaturi locale ” a la țară”, stimați profesori cu asta se hrănește, nu ați fi voi el moare, dați-mi voie să-l numesc MICUL VAMPIR DE LA ȘENDRICENI

12.07.2012 la 11:08

Sa ne explice domnul DOCTOR Lungu ,prin ce mijloace a obtinut gradatia de merit in anul 2010.Pentru fals si uz de fals legea PEDEPSESTE.

11.07.2012 la 22:55

DE CE SE MIRA CAND ELEVII LUI NU I-AU BACALAUREATU??? MATEMATICA NU SE INVATA IN LIVADA NICI LA VIE

11.07.2012 la 22:51

Eu am fost elev la aceasta scoala. . . cel mai dureros lucru e ca pe profil scrie una in programa care trebuie indeplinita la practica scrie un iar noi faceam cu totul altceva!!! sigur in programa nu scria -LIVADA UDAT COPACI -IN VIE LA PRASIT -PE CAMP LA ALTCEVA ar trebui sa spuna ca si atunci cand elevii vin sa bea apa la izvor si nu-s la locul de munca primesc eliminare. . .acolo rasp cine vrea de noi fara nici o protectie a muncii. . . sunt multe de spus dar cine ne asculta??? pretentii pana in inaltul cerului si indatoriri pana la genunchiul broastei!!!

11.07.2012 la 22:46

Da, se fac experimente cu roaba pentru ca laboratorul de zootehnie e grajdiul din spatele scolii.....tu ce credeai?

11.07.2012 la 21:32

d-le Lungu, mai cautati, mai cercetati...sunt fosti subalterni ce va regreta... Incapabili de a lucra cu elevi normali si in colective normale, nu fac fata cerintelor din invatamantul normal, regreta metodele de la Vlahuta! Spun ca acolo era "bine si frumos"...Asadar, nu este totul pierdut!

11.07.2012 la 21:25

Minciuna , perversitatea, banii, au rezolva multe in lumea asta, dar sa speram ca de aceasta data, institutiile statului vor intelege ca legea este pentru toti, sa scoata din circuit asemenea golani, lichele precum Lungu care in basca il doare de oamenii corecti si constiinciosi, ii place sa fie pupat in dos si cu banul crede ca poate ocupa mereu postul de director. Daca ceice au anchetat cazul de la Sendriceni sunt corecti, atunci va desfiinta intreaga gashca de la Vlahuta, cu tot cu Consiliul de Administratie ...

11.07.2012 la 21:19

imi aduc aminte ca atunci cand am fost dusi la in livada la cules de prune, dimineata i-ti inghetau degetele de frig ce era atunci un grup de elevi am refuzat sa mai muncim pana cand sa mai incalzit, s doua zi surpriza domnul director Lungu a facut careu la liceu si ne-a scos in fata . Eu sunt deacord cu practica dar sa fie conditii....

11.07.2012 la 20:34

acest om exploateaza elevi dupa bunul plac ca pe timpul raposatului...un nesimtit ce face avere de pe urma munci unor copii...un comunist oameni buni!!!

11.07.2012 la 17:59

Dragi redactori: cand obtineti informatii nu sunati la director, ci la institutiile ce-l ancheteaza. Si astfel aflati in ce consta ancheta: cazul acelei fete fiind doar inceputul scandalului. Urmeaza: trimiterea elevilor si profesorilor la livada, vie, munca, in canicula, la peste 30 grade celsius afara, fara a le si asigura apa in primul rand. Cat de penibil poti fi spunand ca „au apa la izvor„, cand acesta e la 500 metri de „locul de joaca„ si nu ai voie sa ajungi la el ca na - nenea muncitorul, care e mai apreciat decat un profesor - nu te lasa. Apoi cireasa de pe tort: ACUZA GRAVA - cerinta directorului adresata unor profesori de a modifica 6 medii de corigenta la un singur elev, care ramanea repetent. Un profesor a refuzat si a fost trimis ca pe vremea comunismului la vie, in soare, sa-i vina mintile la cap. E vremea ca sa scapam de toti comunistii - acestea sunt doar cateva din ABUZURILE lui.

11.07.2012 la 17:44

pot sa ma joc si eu cu pistolul de apa in baie? apoi sa ma dau cu roaba in piscina de la agro?

11.07.2012 la 15:49

Spune-ti ma tot: trimiterea unei profesoare la vie in soare de peste 30 grade, trimiterea elevilor in acelasi loc, apa care era la 10 minute de mers pe jos, mersul la livada, amenintarile, modificarea a 6 medii de corigenta la un singur elev....GOANGE? ASTEA SUNT DE PENAL OAMENI BUNI! Eleva lesinata e doar cea mai usoara acuzatie! Cele grave tocmai au fost enuntate! Sa vedem daca in Romania se respecta LEGEA!!!

11.07.2012 la 14:42

sergiu lungu e agent sri;) nu aveti ce sa ii faceti:D

11.07.2012 la 13:19

cat e ziua de practica?:)))

11.07.2012 la 09:15

La Lungu in laborator se utilizeaza roabele pentru experimente?

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro