Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Iosef-Ioju Haimovici la Dorohoi

Scriu rîndurile acestui editorial cu o anumită undă de nostalgie, bine înteles ca orice om hrănit cu istoriile şi legendele lui. Mare îţi este însă emotivitatea care se  prezintă asupra ta, cînd mai planează şi o anumită prezenţă psihică, atunci cînd dai de locuri, oameni sau fapte şi numeroasele întîmplări.
  
Trebuie să recunosc şi o spun cu multă mîndrie că de Dorohoi mai toată viaţa mea este legată prin copilărie, tinereţe, adolescenţă şi maturitate, iar toate la un loc mi-au înfluenţat desvoltarea mea ulterioară.
  
Trăiesc în Israel de aproape 40 de ani, am colindat o lume întreagă cu voia sau fără voia mea, dar nu pot să uit că m-am născut într-o ţară minunată cu oameni minunaţi cum este România. Sîntem cu toţi români prin naştere, dar destinul ne-a îndepărtat geografic. Dar nu uităm, pentru că nu avem voie să uităm locurile natale, care întotdeuna se vor găsi în inimile noastre, analogînd cu cîntecului lui Ion Dolănescu:” Casa părintească nu se vinde”.
  
Apropo de casa mea părintească, fără ştirea mea au dărămat-o, aşezînd la timpul respectiv pe acest loc o caravană destul de primitivă, cu o firmă sobră, intitulată destul de solemn şi festiv, parcă “BAR-CAFE EUROPA” încît beţivii aveau deja un slogan dimineaţa la intrare, încă de pe vremea cînd România încă nu intrase în Europa : “ce vreţi am intrat deja în Europa!!!” In fine… Am făcut această introducere pentru a explica că eu din pornire sînt PRO-ROMÂNIA şi a tot ce este românesc.
  
A devenit o obişnuiţă pentru mine şi chiar pentru presa la care colaborez, că în urma concediilor mele, şi aici mă refer numai la cele efectuate în ţara mea de baştină, să le trimit cu “porţia” cît mai multe reportaje, care fără să mă laud le publicau în cîte o pagină sau două de ziar, şi acestea se întindeau pe cinsprezece sau chiar douăzeci de numere din  ziarul respectiv.
  
Am scris deja mai multe despre “evadarea” din acest an, dar nu pot rămîne dator Dorohoiului şi să evit clipele plăcute şi tare interesante care mi-au furnizat întîlnirile programate sau nu, în urbea pe care o am în suflet.
                                       
DOROHOIENI  DE  SUCCES
  
Am auzit că sînt publicat într-o publicaţie dorohoiană. Bun! O noutate în vizita mea dorohoiană. Deci sînt la Dorohoi. Nu doresc să evit ocazia. Este vorba de o Agenţie de Presă. „DOROHOI NEWS” se numeşte. O întîlnire cu redacţia publicaţiei ar fi salutară, iar un simplu telefon mi-a rezolvat situaţia.
  
Ne găsim în una din sălile elegantului Hotel-Restaurant „Splendid” a oraşului. Hotelul în sine este gazda tuturor vizitelor mele dorohoiene. Iată-mă, aici, într-un colţ destul de vast, rezervat la cererea mea pentru întîlnirea mea cu Doamna şi Domnul Birta, proprietarii şi redactorii principali, care după un timp ne vom da seama atît eu şi soţia mea Sara de valoarea colosală a acestei Agenţii de Presă Dorohoiene pentru oraş şi împrejurimi. Asemenea întîlniri sînt apreciabile şi normale între redactorii de publicaţii cu autorii şi chiar cu editorii unde în cazul nostru după bucuria cunoaşterii reciproce şi a urărilor de rigoare, a urmat capitolul aşa ziselor discuţii profesionale şi chiar prieteneşti, iar alături de paharul cu cola, a sucului sau dece nu a unei beri reci  şi bine venite, însoţite de o gustare care cu precizie tuturora le-a mers şi la inima, eu ca “gazdă” le-am prezentat simpaticilor şi chiar îndrăgiţilor mei învitaţi, cele doua volume scrise de mine la timpul respectiv despre mişcarea de cultură fizică şi sport a Dorohoiului şi împrejurimi: “Sportul a zâmbit la Dorohoi” şi “La braţ cu mingea pe Strada Mare”, pe care critica de specialitate le consideră unicate în România zilelor de ieri şi de azi.
                
Sînt un israilean care bate în mine un sînge dorohoian. Intreb şi vă întreb, unde se mai găseşte în România zilelor noastre, ca un autor să scrie, şi încă de  departe de ţară, două cărţi pe teme sportive despre un oraş, la vremea respectivă uitat de lume, astăzi Municipiu. Motiv pentru care dacă nu au făcut-o organele municipale dorohoiene, Primăria sau Prefectura, au făcut-o Organizaţia Israilienilor Originari din Dorohoi şi la timpul reşpectiv, regretata ambasadoare a României în Israel, regretata  Doamna  Dr. Mariana Valeria Stoica.
  
Şi cum se întîmplă în asemenea împrejurări, între oameni calzi şi plini de voinţa, realitatea şi fantezia se interpătrund pînă ajung la un punct în care devin şi adevăraţi prieteni, urmare, pare se invitaţia şi vizita mea şi a soţiei chiar a doua zi la sediul Agenţiei, făcînd cunoştinţă la o adevărată cafea turcească aburindă cu domnul Birta junior şi viitoarea sa soţie şi ei membrii activi ai prestigiosului organ electronic care nu cunoaşte pauză, emiţînd şi publicînd zilnic multitudinea de ştiri din mai toate domeniile, atît centrale, judeţene şi bine înţeles locale, iar eu aşa zisul “erou” am fost intervievat şi fotografiat.
  
In discuţiile noastre devenite destul de amicale, de parcă ne-am fi cunoscut de o veşnicie, atît noi cît şi onoraţii membrii ai radacţiei DOROHOI NEWS, în speţă întreaga familie Birta, s-a remarcat cu adevărat între noi o atmosferă caldă şi de adevărată prietenie înfiripată, avînd chiar impresia că te găseşti la o adevărată sărbătoare familiară.
  
Exemplificînd şi concretizînd materialul alăturat, cred că delicateţia imaginilor fotografiilor alăturate sînt destul de edificatoare şi relevante în acest sens.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Iosef-Ioju Haimovici la DorohoiIosef-Ioju Haimovici la Dorohoi (2)Iosef-Ioju Haimovici la Dorohoi (3)Iosef-Ioju Haimovici la Dorohoi (4)
DorohoiNews.ro, 05-11-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

12.11.2012 la 08:39

I.I.Haimovici face parca o istorie a scrisului, exemplu viu pentru cei ce scriu si vor scrie.

07.11.2012 la 09:37

Iata ca prin acest adevarat trubadur, am reusit sa-i vedem si sa-i cunoastem si pe a cei ce editeaza acest minunat si adevarat Magazin, magnific din toate punctele de vedere.

07.11.2012 la 07:58

Totul este un regal. Ioju Haimovici pe care il cunosc destul de bine, pe langa talentele sale literare, avea si are talentul de a fi un om adevarat. Imi place placheta alaturata.

07.11.2012 la 06:23

Organizatia Israilienilor din Dorohoi nu face nimic ptr. Scoala Israelito-romana care moare sub ochii nostri? Personal i-am sesizat in aceasta problema, dar tacere, poate ptr. ca nu-i nici un "ghisaft".

05.11.2012 la 15:26

imi place cand dolfi perl scrie la ziar am trait impreuna si am fost uniti la bine si la rau sa nu uitam trecutul si sa incercam sa facem viitorul mai bun pentru generatiile viitoare

05.11.2012 la 15:20

si eu sunt tare tare departe de dorohoi insa inima mea dorohoiana bate puternic pentru binele acestei urbe unda am amintiri care nici un uragan nu va fi in stare sa o stearga ma bucur ca IOJU cum il stiu scrie in ziarul dvoastra jojule keep on going be healthy and happy

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Doi îndrăgostiți trec pe lângă o cofetărie.
Ea: Mmm... ce bine miroase!
El: Daca vrei, mai trecem o dată.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Casă bătrânească și teren în Dorohoi

Casă bătrânească și teren în Dorohoi
Proprietatea se afla in Dorohoi, cartier Trestiana, strada Ardeal si este compusa din casa bătrânească ...

Caut persoană pentru întreținere gazon

Caut persoană pentru întreținere gazon
Caut persoană pentru întreținere gazon! Tel: 0725810071

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro