Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

case-Dumbrava-Rosie

Mila si bunavointa semenilor, scoasa la vanzare prin mica publicitate. Cum? Foarte simplu. O femeie a decis ca nu-i mai trebuie o casa din cartierul Dumbrava Rosie din Dorohoi, construita pentru persoanele sinistrate, ce si-au pierdut locuintele in inundatia de acum trei ani, si a postat un anunt pe un site pe profil.

Faptul ca la cateva saptamani dupa ce puhoaiele au maturat Dorohoiul, in bazarul din localitate erau scoase la vanzare electrocasnice si articole de incaltaminte si imbracaminte primite ca ajutor pentru cei sinistrati, nu a mirat pe nimeni. Ba chiar asa s-a aratat ca multi dintre cei ce au primit bunuri poate nu li s-ar fi cuvenit acel ajutor. Insa este revoltator cand o casa pentru cei napastuiti este scoasa la vanzare.

Anuntul Valeriei Derscariu pe site-ul www.tocmai.ro este intitulat „casa Dumbrava Rosie Dorohoi”. In anunt se precizeaza ca imobilul scos la vanzare are 3 camere, suprafata de 60 de metri patrati, si ca a fost construit in 2010. Dupa care, potentialilor cumparatori li se spune ca imobilul are doua camere, o bucatarie, o baie si este izolat exterior, are termopane, gresie, faianta si parchet laminat. Pretul pentru aceasta casa este de 25.000 euro. Reporterul Evenimente de Botosani a contactat vanzatoarea casei la telefon, jucand rolul unui posibil cumparator. Astfel, femeia a povestit motivul vanzarii casei.

„A decedat mama dar in casa sa ce a fost luata de apa locuia un cumnat de-al meu. Si a fost o incurcatura, cum ar veni casa ar fi a ei. Eu nu am terminat de facut mostenirea. Noi stam la Hiliseu Crisan. Nu are nici un rost, ce sa fac cu ea? Eu am intrebat la primarie la Dorohoi si ei mi-au spus ca pot sa o vand. Pot sa o valorific, daca nu, nici nu o luam. Am spus ca nu vreau sa platesc impozit degeaba, chiar daca nu a fost luata, deja platesc impozit, ii trecuta din 2011. Mama a decedat si a fost o intreaga incurcatura”, a declarat Valeria Derscariu, ce a mai spus ca imobilul este liber, in el fiind doar o soba, un aragaz si un frigider, primite de cumnatul sau.

Electrocasnicele fiind noi le va lua. Astfel, rezumat, o femeie care nu a avut de suferit in urma inundatiilor vrea sa vanda o casa construita din mila celor ce si-au vazut semenii fara un acoperis deasupra capului.

Primarul Dorohoiului s-a declarat foarte surprins de situatie, ca un imobil pentru sinistrati a fost scos la vanzare. „Din cate stiu eu, acest lucru nu este posibil. Cinci ani de zile nu au voie sa vanda, prin contract. Acele case au un statut special. Noi am dat terenul spre folosinta gratis, am spus ca pana se vor pune pe picioare acele persoane sa nu plateasca impozit, cinci ani. Dupa care, pot sa-l cumpere sau sa plateasca concesiune. Ei doar pe imobile sunt proprietari. Nu stiu cu cine a vorbit doamna la primarie, insa pana acum nu am mai intalnit astfel de situatii”, a declarat Dorin Alexandrescu.

Edilul a adaugat ca va cere la randul sau lamuriri. „Nu stiu daca este ilegal, insa este imoral. Acele case au fost facute pentru oameni in necaz, cu foarte multe resurse, cu foarte multe eforturi. Nu stiu daca pot fi vandute asa usor. Trebuie sa ma interesez daca a fost facuta succesiunea si daca imobilul poate fi vandut. Sunt si alte locuinte unde stau persoane, insa acelea sunt ale statului. Cele de la Dumbrava Rosie sunt ale lor, dar ma voi interesa si eu in privinta acestei situatii”, a adaugat primarul municipiului Dorohoi.

Sursa: evbt.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

case-Dumbrava-Rosie
DorohoiNews.ro, 05-04-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

07.04.2013 la 18:49

dar ce vrei sa faca sa tio dea tie ?mai JE

05.04.2013 la 18:52

mlostiv ,ai mare dreptate,ai pus puncyul pe i!!!

05.04.2013 la 14:51

Acele case au fost facute pt. oamenii cu necaz,dar au fost date cui n-a trebuit,si asta cu buna stiinta!Toate s-au facut cu ajutorul primariei,la fel si casele proprietate care s-au facut pe terenurile inundate fara ca cele vechi sa fie demolate ba chiar renovate.Dupa atata timp n-ar strica o ancheta pe teren,dar nu cu personalul din primaria locala caci ei stiu realitatea,pt. ca cu ajutorul lor s-au facut toate astea.Se stie totul dar se ignora.

05.04.2013 la 13:56

Doamna Valeria poate sa vanda casa fara nici o problema!este mostenitor nu sinistrat!!!!DIN LUNA IUNIE 2013 SI SINISTRATI POT SA VANDA CASELE(conform contractului care zice 2 ani)PE 5 ANI E CONCESIUNEA PE TEREN dupa care poti cumpara terenu de la primarie sau il poti concesiona .Oricum 4 case sunt vandute de anul trecut prin notar!!!!

05.04.2013 la 12:54

Pai daca maicasa a murit si casa a ramas, nu mai sta nimeni acolo si femeia trebue sa plateasca un impozit ,ce trebue de fact? Mai tarziu o sa mai fie si alte cazuri ,cu oameni Invarsta care mor, copii ce tre sa faca sa le doneze?Care are pamantul lui proprietate nu e de facut nimic.Am vazut ca si domn primar e in ceata ca nu ste ce e de facut dar o sa se gandeasca.Parerea mea e ca oamenii au avut case Inainte de inundatii si primaria le-a facut altele si nu e proprietar primaria In unele cazuri.

05.04.2013 la 12:04

Mm...da;moral sau imoral.Am stat si am analizat in fel si chip polemicile astea cu ajutoarele sinistratilor la care am contribuit si eu (putin recunosc). Moral:-pana la urma nu ma intereseaza ce face cineva cu bunul lui,pt ca trebuie sa recunoastem ca acele case distruse de ape erau un bun MUNCIT de cineva .Acuma ca acel cineva nu mai este,bunul respectiv ramae urmasilor, asa cum speram ca ceea ce muncim noi azi sa ramana copiilor nostri,nepotilor etc.Deci este de apreciat solidaritate OAMENILOR prin care acele bunuri au fost refacute cu materiale noi,ceea ce e bine pt. economia orasului.Din partea mea...treaba lor,sa vanda(doar nu i-am ajutat ca sa-i controlam dupa aceia) Imoral:-sant o serie de oameni care au profitat si profita fara rusine de pe urma celor care muncesc.Sunt oameni care se ocupa doar cu trandavia cu furturile si inselatoriile ,care nu au lucrat o zi in viata lor,nu au produs un leu pentru buget si primesc tot felul de ajutoare pentru ca ”EI NU AU”.Stim cu totii unde gasim aceste specimene si stim ca au tot felul de scutiri de la taxe,primesc ajutoare pt.si pt.si pt. plus alte si alte facilitati. Vezi in centru si prin piete oameni care plesnesc de sanatate si care nu se duc sa munceasca nici macar cu ziua(fie vorba intre noi s-ar mai gasi la un prasit, la o padure,la un beton etc).Nu e mai bine sa-ti cada un portofel,un telefon,mai un chiosc,un magazin mai un barbut,mai o bere la crasma,viata trece ajutoarele vin fara ca statul sa primeasca ceva inapoi?Oare nu cumva tocmai nemunca este incurajata in momentul de fata? Sunt oameni in Dorohoi care muncesc de o viata si care nu au primit niciun ajutor de la stat.Oameni care sunt sufocati de taxe,impozite,rate,care nici macar la doctor nu au timp sa mearga iar atunci cand o fac nu pot primi o reteta gratuita pentru ca s-au terminat fondurile cu cei care au ”prea mult timp liber”. Sunt oameni care au deschis afaceri in Dorohoi oferind locuri de munca,oameni care au cumparat apartamente prin credite aducand multi bani in oras si care nu beneficiaza de nicio scutire de la impozite si taxe.Deci moral sau imoral?!Cum e mai bine? Sa muncesti pentru a lasa ceva in urma ta sau sa faci umbra pamantului traind din ajutoare pt. ca ”NU AI”? De fapt sa nu ne batem capul caci in final toti vom avea parte e o ”inmormantare dupa valoare” asa cum au avut toti profesorii,medicii si alti oamenii importanti ai acestui oras !!! :) P.S. Poate unii din consilieri se gandesc si la o masura in favoarea celor care merita cu adevarat.

05.04.2013 la 10:27

este IMORAL dar PROFITABILA ,da frumoasa afacere si profitabila an scurt timp.ROMANI AU TALENT (la inselaciuni BINENTELES)

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Două vești:
- Am o veste bună și una proastă.
- Zi-mi-o pe aia bună.
- Voi deveni tătic!
- Și cea proastă?
- Nevasta ta e însărcinată!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament cu 2 camere, ultracentral, lângă Piața Centrală

Vând apartament cu 2 camere, ultracentral, lângă Piața Centrală
Caracteristici: - Suprafață generoasă: 54 mp; - 2 camere spațioase și luminoase; - Etajul 4, bloc ...

Vânzări terenuri

Vânzări terenuri
Vând teren în Dealu Mare, la 2km de orașul municipiu Dorohoi, teren arabil întabulat ...

Teren de vânzare 1000 mp

Teren de vânzare 1000 mp
Ofer spre vânzare teren în suprafață de 1000 mp pe strada Mihail Sadoveanu, foarte aproape ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro