Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio01

In perioada 19 – 24.05.2013 a avut loc, la Dorohoi, cea de-a patra întâlnire de proiect din cadrul Parteneriatului Comenius Regio COM-11-PR-19-BT-RO, „Promoting ICT Usage and Foreign Language Acquisition for a Better Professional Perspective” coordonat de Consiliul Local al Municipiului Dorohoi, in parteneriat cu Şcoala „Spiru Haret” si Asociaţia „Spiru Haret 2006” din Dorohoi.

Delegaţia oficiala a partenerului turc a fost alcătuită dintr-un număr de 12 persoane, reprezentanţi ai instituţiilor partenere din Aksaray, respectiv: Directoratul pentru Educaţie, Liceul de Ştiinţe Sociale „Ahmet Cevdet Pasa”, Liceul „Yunus Emre Anatolia”, Centrul de Ştiinţe si Arte.
 
Întâlnirea de proiect s-a desfăşurat conform unui program stabilit de comun acord cu partenerii si a avut drept scop punerea in comun a rezultatelor obţinute pana acum in cadrul proiectului, evaluarea implementării proiectului in cei doi ani si asigurarea sustenabilitatii proiectului in perioada următoare.
Programul a cuprins vizitarea instituţiilor partenere in proiect, respectiv Primăria Municipiului Dorohoi si Şcoala „Spiru Haret”,  dar si la alte instituţii de invatamant din municipiu.

Prima zi de activitati a debutat cu vizitarea Scolii Gimnaziale „Spiru Haret”, unde delegatia straina a fost intampinata, in mod traditional, cu paine si sare, iar zeci de copiii, cu stegulete in mana, i-au primit cu caldura, urandu-le „Bun venit!” in limba turca. Dupa prezentarea echipelor de proiect si discursurile de inceput ale conducatorilor institutiilor partenere, carora li s-a alaturat si domnule Dorin Alexandrescu, Primarul Municipiului Dorohoi, membrii delegatiei din Aksaray au participat la ore demonstrative de engleza, franceza si TIC, precum si la activitati extra-curriculare organizate in cinstea partenerilor nostri: cantece si dansuri traditionale romanesti.

Dupa vizitarea Asociatiei „SAREPTA”, am fost primiti cu caldura si la Scoala „Mihail Kogalniceanu”, unde partenerii au avut ocazia de a participa la ore si de a interactiona cu elevii, utilizand astfel limba engleza.

Colegiul Naţional „Grigore Ghica” si-a deschis portile pentru noi in ziua urmatoare, oferind partenerilor posibilitatea de a participa la ore demonstrative de engleza, filozofie, fizica, TIC, etc. A urmat apoi o sesiune de intrebari si raspunsuri, elevii romani adresand diverse intrebari partenerilor nostri despre sistemul educational din Turcia, metodele de predare utilizate si altele.

Printre institutiile vizitate in timpul sederii la Dorohoi, se afla si Gradinita „Stefan cel Mare si Sfant”, unde copilasii au pregatit, alaturi de cadrele didactice, programe artistice deosebite pentru partenerii nostri, cu cantece si dansuri traditionale romanesti, primind delegatia straina cu caldura si bucuria caracteristice, umplandu-le partenerilor suflete de bucurie.

Am fost invitati si la Directia de Asistenta Sociala, precum si la Centrul de zi pentru copii „Jurjac”, unde, dupa cateva momente artistice oferite de grupa ”Fluierasii” a Scolii „A.I. Cuza”, un profesor de arta din Aksaray si-a demonstrat maiestria, incantandu-ne cu o reprezentatie de arta utilizabd tehnica traditionala turceasca, numita EBRU (desene pe apa), implicad, pe rand totii copii in aceasta activitate.
Gradinita nr. 4 si Seminarul Teologic „Sf. Ioan Iacob” au primit cu caldura delegatia, cu intonarea imnului Turciei, atingand in mod placut inimile partenerilor. Copii si elevii de la aceste institutii, alaturi de cadrele didactice, au demonstrat inca o data ospitalitatea romaneasca, facandu-i pe colegii nostri turci sa uite ca nu sunt alaturi de familiile lor.

Schimbul de experienţa a fost extrem de benefic pentru noi toti, a cuprins activitati curriculare si extra-curriculare, participarea la ore demonstrative de TIC si limba engleza, precum si la alte discipline de invatamant, predarea la clase de către partenerii turci, observarea metodelor de predare/invatare utilizate de profesorii noştri.
   
Sedintele de lucru de la Scoala „Spiru Haret” au avut drept scop punerea in comun a rezultatelor proiectului si stabilirea unui plan de activitati pentru ultimele doua luni de proiect, precum si pentru asigurarea sustenabilitatii proiectului.

Ultima zi de activitati a fost dedicata Conferintei finale, care a fost sustinuta de doamna prof. GHEORGHIU MARIA ERZA, expert in cadrul Fundaţiei  „EUROED” din Iaşi, pe tema promovării utilizării mijloacelor TIC si invatarii limbii engleze pentru o mai buna perspectiva pe piaţa muncii. La conferinta au participat, alaturi de reprezentanţii partenerului regional din Aksaray, Turcia, reprezentati ai instituţiei coordonatoare precum si ai instituţiilor partenere, respectiv Şcoala Gimnaziala „Spiru Haret” si Asociaţia „Spiru Haret 2006” Dorohoi, cadre didactice din municipiul Dorohoi si din împrejurimi, precum si reprezentanţi ai mass-mediei locale, insumand aproximativ 60 persoane.

Informam cititorii asupra faptului ca printre produsele realizate pana acum in cadrul proiectului, in comun cu partenerii, se afla: site-ul doraks.com, dicţionarul trilingv roman – englez - turc, realizat cu sprijinul elevilor şcolilor partenere, atât din Dorohoi, cat si din Aksaray, logo-ul proiectului, creat cu scopul de a spori vizibilitatea proiectului nostru si broşura proiectului, realizata in cele trei limbi, romana, engleza si turca si care cuprinde informaţii generale despre proiect si despre rezultatele acestuia, precum si fotografii de la mobilităţile efectuate, calendarul evenimentelor importante din tarile partenere, realizat de elevii din Dorohoi si Aksaray. Cel mai important rezultat obţinut in comun, ca răsplata pentru munca in echipa, este cartea de bune practici Comenius Regio, care cuprinde, pe langa mesajele conducătorilor instituţiilor coordonatoare din cele doua tari, descrierea celor doua sisteme educaţionale, expunerea bunelor practici  experimentate de participanţii la mobilitati, metode de predare utilizate de profesorii romani si turci, precum si fotografii din cadrul activităţilor derulate in cadrul proiectului si din mobilităţile efectuate pana in prezent.

Acest comunicat reflecta numai punctul de vedere al autorului si Comisia Europeana nu este responsabila pentru eventuala utilizare a informaţiilor pe care le conţine.

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio01Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio02Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio03Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio04Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio05Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio06Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio07Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio08Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio09Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio10Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio11Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio12Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio13Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio14Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio15Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio16Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio17Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio18Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio19Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio20Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio21Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio22Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio23Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio24Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio25Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio26Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio27Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio28Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio29Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio30Dorohoi Parteneriatul Comenius Regio31
DorohoiNews.ro, 25-05-2013

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro