Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_14

Ziua Internațională a Romilor a fost sărbătorită în avans la Dorohoi printr-un eveniment organizat duminică, 5 aprilie 2015, de Asociația Partida Romilor „Pro Europa”, în parteneriat cu autoritățile locale din Dorohoi.

 
Acțiunea a avut drept scop promovarea și valorizarea minorității rome în contextul Zilei Internaționale a Romilor care se sărbătorește pe data de 8 aprilie. Anul acesta evenimentul s-a desfășurat în avans pentru a se evita o petrecere în Săptămâna Patimilor.
 
Spectacol cultural-artistic și socializare
 
Evenimentul a debutat în jurul orei 14:00, la Restaurantul „Splendid” din Dorohoi, unde a avut loc o întâlnire a reprezentanților sau membrilor din consiliile de conducere ale tuturor filialelor din județ, respectiv 30 de persoane din municipiul Dorohoi și aproximativ 50 de persoane din Botoșani, Săveni, Flămânzi, Ștefănești și Coșula.
 
În cadrul acestei întâlniri a avut loc un spectacol cultural-artistic susținut atât de tineri romi cât și români coordonați de prof. Maldvina Feraru, urmat de o socializare între filialele din județ a Partidei Romilor. La această întâlnire au fost invitați reprezentanți ai autorităților locale, ai autorităților județene, ai Școlii Gimnaziale „Ștefan cel Mare” Dorohoi și ai Casei Municipale de Cultură Dorohoi.
 
„Este un eveniment important pentru romi și trebuie să ne bucurăm de acest lucru. Ziua Internațională a Romilor, adoptată la al doilea congres al romilor din 1972, reprezintă de fapt recunoașterea poporului rom. În România prin recunoașterea statutului de minoritate națională în anul 2006, s-a aprobat și finanțarea acestor evenimente și de atunci am reușit să avem colaborări din ce în ce mai bune cu administrațiile locale din întregul județ.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Jupiter Borcoi, vicepreședintele organizației județene a Partidei Romilor Botoșani.
 
Evenimentul s-a încheiat cu tradiționalul bal al romilor organizat la Casa Municipală de Cultura Dorohoi. Aici au fost prezenți aproximativ 100 de tineri romi care au dansat, au socializat și s-au simțit bine sărbătorind astfel Ziua Internațională a Romilor. Muzica a fost asigurată la ambele evenimente de trupa „Maestrul Sorin” formată din patru membri, doi din Dorohoi și doi din Piatra Neamț.
 
Autoritățile locale din Dorohoi nu discriminează comunitatea romă
 
Întregul eveniment a fost posibil datorită sprijinului venit din partea Partidei Romilor „Pro Europa” de la nivel național, prin preşedintele Partidei Romilor „Pro-Europa”, Nicolae Păun și managerul general al Asociaţiei Partida Romilor „Pro-Europa”, Florentina Rotariu dar și datorită sprijinului venit din partea autorităților locale dorohoiene care au sprijinit organizarea acestui eveniment și au premiat tinerii talentați.
 
„Ajutorul administrației locale este foarte important pentru că există o colaborare foarte strânsă între autoritățile locale și comunitatea romă din Dorohoi fapt pentru care, în Dorohoi, noi ca romi nu ne simțim deloc discriminați. Pe această cale mulțumim Primăriei Dorohoi și Consiliului Local Dorohoi pentru faptul că ne tratează ca niște cetățeni obișnuiți fără discriminare și ne ajută de fiecare dată când avem nevoie și este posibil acest lucru.”, a declarat în exclusivitate pentru Dorohoi News, Romică Feraru, președintele Partidei Romilor Dorohoi. (Andrei B.)
 
Autor: DorohoiNews.ro
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_14Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_01Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_02Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_03Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_04Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_05Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_06Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_07Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_08Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_09Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_10Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_11Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_12Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_13Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_15Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_16Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_17Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_18Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_19Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_20Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_21Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_22Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_23Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_24Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_25Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_26Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_27Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_28Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_29Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_30Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_31Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_32Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_33Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_34Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_35Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_36Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_37Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_38Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_39Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_40Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_41Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_42Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_43Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_44Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_45Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_46Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_47Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_48Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_49Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_50Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_51Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_52Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_53Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_54Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_55Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_56Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_57Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_58Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_59Ziua Internationala a Romilor la Dorohoi_60
DorohoiNews.ro, 06-04-2015

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

Fii primul care comenteaza!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Două vești:
- Am o veste bună și una proastă.
- Zi-mi-o pe aia bună.
- Voi deveni tătic!
- Și cea proastă?
- Nevasta ta e însărcinată!



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar

Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și Pizzar
Rezerv Art Dorohoi angajează lucrător Fast-food și pizzar. Relații la telefon: 0747677372

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!

Texty Garments Dorohoi angajează! Vezi pentru ce post poți depune CV-ul!
Societatea S.C. Texty Garments S.R.L. Dorohoi, cu sediul în str. Colonel Vasiliu, nr. 70, angajează ...

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Vând apartament cu 2 camere, ultracentral, lângă Piața Centrală

Vând apartament cu 2 camere, ultracentral, lângă Piața Centrală
Caracteristici: - Suprafață generoasă: 54 mp; - 2 camere spațioase și luminoase; - Etajul 4, bloc ...

Vânzări terenuri

Vânzări terenuri
Vând teren în Dealu Mare, la 2km de orașul municipiu Dorohoi, teren arabil întabulat ...

Teren de vânzare 1000 mp

Teren de vânzare 1000 mp
Ofer spre vânzare teren în suprafață de 1000 mp pe strada Mihail Sadoveanu, foarte aproape ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro