Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Ionela Silvia Toscariu

Ionela Silvia Toscariu este profesor în învățământul primar și preșcolar, iar începând cu noul an școlar este resposabil de structură la Grădinița nr. 3. Este responsabilă de cerc pedagogic, iar până acum a participat la diverse cursuri de formare. Momentan, urmează cursuri de formator pentru învățământul preșcolar și se pregătește să obțină gradul didactic I. A urmat cursurile Liceului Pedagogic și Facultatea de Științe ale Educației, iar după 13 ani de învățământ încă își dorește să rămână în preajma copiilor.

DorohoiNews: Tocmai s-a redeschis noul an școlar. Cum a debutat acesta la Grădinița nr. 3?
Ionela Silvia Toscariu:
Anul școlar a debutat foarte bine, avem copii foarte mulții nu ne-am așteptat la acest lucru. Avem 3 grupe pregătitoare, 3 grupe mari, 2 grupe mijlocii și 2 grupe mici, în total 10 grupe de copii. Sunt 217 de copii înscriși și cred că totul este bine. Putem spune că am început cu dreptul acest an școlar.

DorohoiNews:
Care sunt condițiile oferite copiilor?
Ionela Silvia Toscariu:
Fiecare grupă are vestiar, grup sanitar separat, iar mobilierul și materialul didactic sunt noi. Încercăm să îl reactualizam în fiecare an, nu lucrăm cu materiale învechite. De asemenea, majoritatea cadrelor didactice au gradul didactic I, studii superioare, majoritatea suntem profesori în învățământul primar și preșcolar sau au terminat facultăți de psihologie, este un personal foarte bine pregătit. Consider că le oferim copiilor condiții bune.

DorohoiNews: Ce schimbări considerați că sunt necesare?
Ionela Silvia Toscariu:
Așteptăm construcția noii grădinițe, noi la fel ca și Grădinița nr. 6 avem proiectul aprobat și sperăm ca la anul să ne mutăm în grădiniță nouă. Va fi cea mai mare grădiniță, este prima din țară cu program normal și cu 10 grupe. Noua grădiniță va fi situată în cartierul Plevna pe terenul de sport de lângă Piață. Va avea etaj, cu toate utilitățile, cu alte cuvinte va fi o grădiniță europeană. Dorința noastră cea mai mare este să se construiască mai repede, să ne putem muta acolo.

DorohoiNews: Ce v-a motivat să alegeți această carieră?
Ionela Silvia Toscariu:
Îmi plac foarte mult copiii, sunt o persoană apropiată de copii și îmi place să lucrez cu ei. Sunt și învățătoare și educatoare, dar mi-a plăcut mai mult la grădiniță, de aceea am și rămas aici.

DorohoiNews: Ce altă carieră v-ar fi plăcut să urmați dacă nu deveneați educator?
Ionela Silvia Toscariu:
Mi-ar fi plăcut să fiu psiholog, pentru că îmi place foarte mult psihologia. Deja am 13 ani vechime, nu mă gândesc să renunț la învățământ. Dar mi-ar fi plăcut, psihologia este un domeniu interesant.

DorohoiNews: Ce legătură mențineți cu părinții copiilor?
Ionela Silvia Toscariu:
Eu am legături foarte strânse cu părinții. Momentan am grupă mare, însă având în vedere că îi am încă de la grupa mică, în fiecare zi am comunicat cu părinții. Comunicăm zilnic, ei ne sprijină mereu, sunt alături de noi. De aceea, și eu le sunt alături și îi consiliez, mai ales că avem și zilele săptămânale de consiliere.

DorohoiNews: Care considerați că este punctul de atracție al grădiniței?
Ionela Silvia Toscariu:
Deși spațiul este foarte mic și poate mulți se feresc să vină aici din cauza spațiului, noi ne-am amenajat foarte plăcut și frumos fiecare grupă. Fiecare a făcut ca sala să fie cât mai atractivă, cât mai frumoasă  pentru copii. Am încercat să fim originale în felul nostru. Fiecare are intimitate, copiii se simt bine chiar dacă nu avem săli mari. Cadrele didactice sunt foarte bine pregătite și cred că acest lucru reprezintă punctul forte al grădiniței.

DorohoiNews: Cum decurge o zi la Grădinița 3?
Ionela Silvia Toscariu: Ziua începe cu sosirea copiilor la ora 8.00, apoi avem activitățile liber alese, în care copii au o mai mare libertate de a lucra, de a se juca, iar la ora 10.00 toți copiii servesc masa. După servirea mesei, fiecare urmează activitățile obligatorii, apoi din nou activitățile liber alese, iar la amiază, în jurul orei 12.00, părinții vin după copii. Noi, cadrele didactice, ne încheiem programul la ora 13.00.

DorohoiNews: În încheiere, ce mesaj ați dori să transmiteți părinților care au ales să își înscrie copiii aici sau care își doresc acest lucru pe viitor?
Ionela Silvia Toscariu: Le transmit să vină cu încredere la grădinița noastră. Momentan ne-am ocupat locurile, dar la anul îi așteptăm cu mare drag în grădinița nouă. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)

Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Ionela Silvia Toscariu
DorohoiNews.ro, 03-10-2011
12Monden

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

25.02.2012 la 20:08

n-am stiut ca la gr.3 educatoarele se impart in tinere si batrane si ca cele tenere isi doresc functii

25.02.2012 la 20:03

INVATA SA IUBESTI SI SA PRETUIESTI COLEGELE CU ADEVARAT ,INVATA SA AI SIMTUL VALORII SI NUMAI ATUNCI VEI FI RESPECTATA!MAI ESTE DRUM LUNG...

16.10.2011 la 19:01

Doamne......impinsa de mamica!!!!!!!!

04.10.2011 la 09:50

Dragostea pentru profesia de dascal o mosteneste din familie, cu mama educatoare si sora profesoara. Succes!

04.10.2011 la 09:39

Ati fost ca o mama pentru fetita mea timp de 4 ani, care desi este la scoala,isi aminteste mereu de d_voastra, si chiar va mai viziteaza la gradinita.Ati fost un exemplu pentru ea, si ar vrea sa va urmeze. Felicitari si mult succes in viitor.

03.10.2011 la 19:04

sunteti o educatoare excelenta bv!

03.10.2011 la 15:23

Ma bucur ca vom avea si educatoare tinere,cu alte conceptii noi, ca ne-am saturat de cele vechi. Speram ca si generatiile tinere sa poata ocupa functii, sa se schimbe mentalitatea. Felicitari.

03.10.2011 la 15:19

BRAVO! Ai ramas aceeasi fata desteapta si constiincioasa, modesta si cu mult simt.Ma bucur ca si tanara generatie este bagata in seama.Tine-o tot asa, ca meriti.

03.10.2011 la 14:09

Felicitari,Ionelus!Sa fii mereu la fel de buna si serioasa ca atunci cand te-am cunoscut!

03.10.2011 la 12:50

Ma bucur ca incet incet se schimba vechile educatoare care aveau impresia ca sunt Dumnezeu pe pamant .La d-na M...u trebuia sa faci 1000 de matanii +cadourile de rigoare, poate ,poate iti primeste copilul in clasa si dupa ce-l primea incepea cu pretentiile ,sa aduci aia sa aduci ailalta si chiar nu inteleg de ce asa pretentii ca nu mi-a iesit copilul din gradinita mare geniu. Sper ca schimbandu-se generatia de educatoare sa se schimbe si mentalitatea.

03.10.2011 la 11:03

Felicitari Pe langa faptul ca este o buna educatoare, este si o buna colega,un bun manager, preocupata pentru tot ce este nou in invatamantul prescolar.S-a implicat in toate actiunile si proiectele gradinitei, este preocupata de propria formare.Ascensiunea in functiile de director, responsabil de cerc pedagogic, etc.se datoreaza seriozitatii cu care a urmat Liceul pedagogic,fiind premianta toti 5 ani cat si a Facultatii de Stiinte ale Educatiei.Iti doresc succes si in viitor.

03.10.2011 la 08:46

Felicitari Sunteti cu adevarat o buna educatoare, cu multa responsabilitate pentru educatia copiilor, dar si cu mult respect pentru parinti.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro