Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Nicoleta Amariei

Nicoleta Amariei este profesor de limba engleză la Şcoala nr.7 „Al.I. Cuza” din Dorohoi şi, deşi consideră că nu are prea multă experienţă, elevii aşteaptă nerăbdători fiecare oră, deoarece „au ce învăţa.” Are 29 ani, a absolvit Facultatea de Litere de la Universitatea „Al.I Cuza” şi lucrează în sistem de 6 ani, cu o pauză de 2 ani, necesară concediului pentru creştere copil.

DorohoiNews: Ce reprezintă în zilele actuale meseria de profesor?
Nicoleta Amariei:
Sincer, pentru mine, primul contact cu elevii din punct de vedere al relaţiei profesor-elev a fost o dezamăgire pentru că am realizat ca şcoala nu mai era “ca pe vremea mea”cînd ne aşteptam profesorii în picioare la marginea băncii, cînd îi salutam respectuos pe stradă. Cu timpul m-am obişnuit şi încerc să mă adaptez schimbărilor din sistemul de învăţămînt.

DorohoiNews:
În cazul dvs,ce v-a determinat să urmaţi această carieră?
Nicoleta Amariei:
Mi-am ales această meserie pentru că îmi face plăcere să ştiu că particip la formarea unei personalităţi, să acompaniez elevii pe parcursul anevoios al dezvoltării lor. Meseria aceasta presupune vocaţie, har, nu poţi fi profesor doar pentru inserţie socială sau pentru nişte bani; trebuie să creezi acel fluid magic între profesor si elevi, pentru a atrage elevul, trebuie să fii drept în notare, să predai atractiv, centrat pe aspiraţiile şi interesele ciber-generaţiei de azi, să fii apropiat de elev şi de problemele lui.

DorohoiNews: Cum ar trebui să arate, în opinia dvs, un profesor de limba engleză ideal?
Nicoleta Amariei:
Cum este profesorul ideal? O întrebare grea care poate avea mai multe răspunsuri, în funcţie de idealul pe care fiecare şi-l imaginează sau şi-l doreşte. Profesorul are un rol crucial în viaţa elevilor. Profesorul este persoana care seamănă în elevii săi nu numai cunoştinţe, dar şi primele atitudini faţă de şcoală, faţă de oameni şi de lumea înconjurătoare. Profesorul ideal este asemeni unui ghid, ghidul care conduce elevii spre perfecţionarea deprinderilor şi abilităţilor de lucru şi care totodată, îi pune în situaţia de a descoperi singuri soluţia şi de a învăţa din greşeli. În opinia mea, profesorii ideali sunt cei care nu au uitat să fie oameni, să simtă şi să gîndească odată cu elevii care mîine vor schimba lumea, ajungînd poate la rîndul lor, de cealaltă parte a catedrei.

DorohoiNews: Care sunt diferenţele vizibile dintre învăţământul românesc şi cel din străinătate?
Nicoleta Amariei: 
Sistemul englez, despre el pot să vorbesc, este mult mai aerisit, cu mai puţine discipline, centrat pe elev, pe competenţe, cu abordare interdisciplinară, cu reguli foarte stricte. De exemplu, un elev este exmatriculat dacă are două absenţe nemotivate. Evident că este mai bine finanţat, cu dotări mai bune şi cu o motivare superioară celui de la noi.

DorohoiNews: Mai sunt copiii motivaţi să înveţe?
Nicoleta Amariei: Eu cred că motivaţia ar trebui să vină în primul rînd din interior şi că ea trebuie influenţată de interesul şi percepţia utilităţii obiectului respectiv, de dorinţă generală de a realiza ceva în viaţă, de încrederea în sine şi respectul faţă de sine însuşi.
   
DorohoiNews: Cum reuşiţi să întreţineţi o bună legătură cu elevii?
Nicoleta Amariei:
Cred că am avut o relaţie bună cu elevii, deşi sunt şi momente tensionate cu unii elevi care nu strălucesc la engleză şi care au o atitudine vădit ostilă faţă de această disciplină. În orice caz, eu mi-am făcut întotdeauna datoria, am înţeles că un elev nu este pasionat de materia predată de mine, dar nu am tolerat chiulul, băşcălia, indisciplina şi am mutat centrul activităţii în cursul orei, pentru că o limbă se învaţă prin practică, prin conversaţie în clasă, prin «antrenament» lingvistic.

DorohoiNews: Ce vă propuneţi să realizaţi în viitorul apropiat?
Nicoleta Amariei: Îmi doresc să realizez cît mai multe, atît din punct de vedere personal, cît şi din punct de vedere profesional. Îmi doresc să trec cu bine peste examenele de grad, să am elevi care să mă facă mîndră că le sunt profesor şi care să fie mîndri că le sunt profesor.

DorohoiNews: Ce gânduri doriţi să transmiteţi elevilor dvs?
Nicoleta Amariei:
Eu nu pot decît să le urez din tot sufletul sănătate, frumuseţe, nobleţe, eleganţă, putere de a răzbi în viaţă, de a tinde şi a pretinde cât mai multe de la viaţă, dar mai ales le doresc înţelepciune, căci numai cei „înţelepţi vor fi fericiţi”. Mult noroc şi multe succese în viaţă! (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Nicoleta Amariei
DorohoiNews.ro, 21-11-2011
12Monden

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

04.06.2021 la 01:37

foarte buna profesoara

09.02.2021 la 14:46

Este o profesora foarte buna. Am invatat mai multa engleza de la ea decat am invatat de fapt.

09.02.2021 la 14:45

da chiar este buna

05.12.2011 la 20:21

este o profesoara buna si te invata de bine

05.12.2011 la 20:14

profesoara este buna te ajuta sa inveti.si eu stiu pentru ca este si prof. mea

25.11.2011 la 08:59

Este foarte important in viata sa faci ce-ti place,cum este cazul dnei profesoare,care isi iubeste profesia si se dedica in totalitate pregatirii si invatarii elevilor. Desi este tanara ,dna profesoara N.A. este foarte bine pregatita in domeniul sau de activitate iar elevii raman cu un bagaj vast de cunostinte in urma orelor predate de dumneaiei. Multa sanatate si putere de munca.

23.11.2011 la 22:50

Felicitari si mult succes pe mai departe!M-as bucura sa aud ca elevii au acea motivatie intrinseca pt. scoala si mai ales pt.disciplinele dragi sufletelor lor.

22.11.2011 la 22:03

Multumesc ca imi sunteti profesoara ,imi place engleza si datorita dvs. invat cu drag,va doresc putere de munca si multe realizari .

22.11.2011 la 18:54

andi 22 nov 2011 este o profesoara foarte buna si ca sa o intelegi trebuie sa fii un elev bun la invatatura

22.11.2011 la 14:53

Da este o buna profesoara,sunt una dintre elevele ei si pot sa spun ca ai ce invata de la ea. Este o profesoara deosebita si stie cum sa predee incat toti elevii sa inteleaga .

21.11.2011 la 16:00

Nu o cunosc pe doamna profesoara, dar raspunsurile pe care le-a dat la intrebari m-au impresionat. In mod clar este un cadru didactic bine pregatit si constient de menirea sa. Felicitari si multe succese ii doresc!

21.11.2011 la 10:48

Foarte buna profesoara. Corecta, buna colega, constiincioasa.Am vrea sa avem tineri ca ea.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


- Draga mea, azi noapte ai strigat „Nu Ionele, nu!”.
Cine e Ionel?
- Ce mai contează, n-ai auzit că l-am refuzat?



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!

Tablouri inedite prin imagine, contrast, abstracție și culoare create de o tânără din Ibănești. Vezi cum poți comanda!
Vă supunem atenției o serie de tablouri efectuate cu o tehnică relativ nouă, spectaculoase ca imagine, ...

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate

SC angajează muncitori (bărbați) pentru fabrică de produse lactate
SC RAM SRL, angajează muncitori (bărbați) pentru fabrica de produse lactate din IBĂNEȘTI. Pentru ...

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica

SC PIZZA COM SRL informează asupra depunerii solicitării pentru emiterea autorizației de mediu pentru activitate la Vila Magica
SC PIZZA COM SRL, cu sediul în Dorohoi, str. D. Pompeiu, nr.5, bl. C2, ap. 10, înregistrată ...

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă

SC din comuna Broscăuți angajează contabil cu jumătate de normă
SC SEB-COS SRL din comuna Broscăuți, angajează contabil cu jumătate de normă (4 ore/zi). Pentru ...

SC angajează inspector ITP

SC angajează inspector ITP
SC Dtuning PRO Darabani SRL angajează inspector ITP în cadrul unei STIP nou deschisă, după ultimele ...

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții

SC angajează muncitori calificați / necalificați în construcții
Societate comercială angajează muncitori calificați / necalificați în construcții. Salariu ...

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C

SC din Dorohoi angajează instalator, muncitori calificați și necalificați și conducători auto cat. C
Societate comercială din Dorohoi angajează instalator pentru instalații sanitare și electrice, muncitori ...

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi

Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi
Vând loturi de teren pentru case, în Dealul Mare, Dorohoi. Relații la telefon: 0744615016

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro