Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Mariela Dupu

Mariela Dupu este profesor pentru învăţământul preşcolar având o vechime de 25 de ani, iar momentan este coordonator de structură la Grădinița cu Program prelungit Nr. 6 Dorohoi. Născută la data de 25.03.1968 în comuna Havârna, judeţul Botoşani, într-o familie de oameni gospodari, a urmat cursurile Liceului Pedagogic Botosani, specializarea-învăţători, apoi a urmat cursuri de reconversie profesională pentru specializarea educatoare. Formarea și pregătirea profesională i-au stat mereu în atenție, astfel că a absolvit Colegiul de institutori muzică (promoția 2003) şi Facultatea de Psihologie și Asistență socială (promoția 2007) din cadrul Universităţii “Petre Andrei” din Iaşi, a participat la diverse stagii de formare în domeniul educației preșcolare, cât și în domeniul managementului, iar în momentul de faţă este membru în Consiliul Consultativ al Educatoarelor, metodist şi responsabil de cerc pedagogic.

DorohoiNews: Ce presupune conducerea unei grădiniţe în momentul de faţă?
Mariela Dupu:
Ca urmare a restructurării reţelei unităţilor şcolare, Grădiniţa nr.6 Dorohoi a devenit structură a Seminarului Teologic Liceal “Sf.Ioan Iacob”. Coordonarea activităţii didactice şi nedidactice din grădiniţă presupune din partea mea, implicare profesională, eficienţă, calitate şi responsabilitate. Strategia managerială constă în promovarea valorilor, identificarea nevoilor de formare, sprijinirea personalului în vederea obţinerii de rezultate cât mai bune.Grădiniţa noastră are disponibilităţi pentru schimbare şi înnoire, dispunând de resurse ce pot fi îmbunătăţite, este o instituţie care formează personalităţi, cizelează mentalităţi, formează priceperi şi deprinderi şi oferă şanse egale tuturor copiilor.
Învăţământul preşcolar se află astăzi în fața unor provocări, a unor resposabilităţi majore privind aplicarea curriculumului educației timpurii, iar noua lege a învăţământului cu metodologiile aferente aduce noi modificări acestuia.

DorohoiNews: Ştim că au fost făcute o serie de demersuri pentru o clădire nouă. În ce stadiu se află lucrările?
Mariela Dupu:
Demersurile au fost făcute, respectând termenele stabilite de I.S.J. Botoşani şi  Banca Mondială. Clădirea nouă de care se va bucura grădiniţa noastră face parte din Proiectul Reforma Educaţiei Timpurii şi este finanţat de Banca Mondială. În acest moment, Primăria Municipiului Dorohoi are toate avizele pentru construcţie, iar în cel mai scurt timp va avea loc licitaţia pentru construirea clădirii cu şase săli de grupă. Demersul  este anevoios, dar reprezentantul Băncii Mondiale în teritoriu ne-a garantat că finanţarea e sigură şi că proiectul se va realiza în cel mai scurt timp.

DorohoiNews:
Ce vă propuneţi să realizaţi în viitorul apropiat?
Mariela Dupu:
Acum ne pregătim pentru primirea copiilor după o vacanţă binemeritată, începe al doilea semestru. Pentru că am reuşit să înfiinţăm Asociaţia de părinţi -“Prichindeii” Grădiniţa nr.6 Dorohoi, vom continua să realizăm cu sprijinul lor activităţile propuse în cadrul proiectelor educaţionale.
Îmi doresc să realizez puţin, dar de valoare, atât din punct de vedere personal, cât şi din punct de vedere profesional, să trecem cu bine peste toate schimbările care au loc în sistemul de învăţământ, să avem cât mai multe serii de copii care să vină din plăcere  la “grădi”, să descoperim împreună  frumuseţile vârstei preşcolare.

DorohoiNews: Ce fel de relaţie aveţi cu părinţii copiilor?
Mariela Dupu:
Avem o comunicare permanentă cu părinţii copiilor, fapt pentru care relaţia dintre aceştia şi educatoare este foarte bună, în beneficiul copiilor. Părinţii cunosc activităţile din grădiniţă, participă efectiv la acestea, îşi asumă responsabilităţile necesare, sunt prietenii noştri, sprijinul nostru moral şi chiar material. Cea mai mare realizare de anul acesta a fost înfiinţarea asociaţiei de părinţi, deoarece ei nu sunt doar partenerii noştri, ci şi beneficiarii muncii în echipă, muncă ce pune în valoare copilul.

DorohoiNews: Ce activităţi va desfăşura Grădiniţa nr.6 în perioada următoare?
Mariela Dupu:
În perioada următoare vor avea loc concursurile judeţene iniţiate de I.S.J. Botoşani: „Micul pieton”, ”Micul pompier”, ”Copii frumoşi şi sănătoşi”, faza pe zona Dorohoi. Unul dintre aceste concursuri se va organiza la noi în grădiniţă.
Urmează să desfăşurăm activităţile propuse în cadrul proiectelor educaţionale: ”Să citim pentru mileniul III”-proiect naţional; ”Să învăţăm de la cei mici!”- proiect ecologic admis în Calendarul Activităţilor Educative Judeţene. În  „Săptămâna altfel” vom desfăşura o campanie de ecologizare a curţii grădiniţei, plantare de pomi, flori, dotarea cu aparate de joc ecologice. De asemenea preşcolarii sunt implicaţi în proiectul de voluntariat „De la inimă la inimă”.
Grădiniţa dezvoltă relaţii de parteneriat  şi schimburi de experienţă oferind exemple de bună practică între unități, ca: Grădiniţele nr.9, 8, 7, 4  Dorohoi, Grădiniţa Vlădeni, Grădiniţele nr. 21, 3 Botoşani;  Şcolile nr. 1, 2, 4, 5, 7, 8 Dorohoi, Colegiul Naţional „Grigore Ghica” Dorohoi, Palatul Copiilor Botoşani, Clubul Copiilor şi Elevilor Dorohoi, I.S.U Botoşani, Poliţia Dorohoi, D.S.P. Botoşani, A.P.M Botoşani. De fapt,  prin aceste parteneriate se are în vedere asigurarea tuturor măsurilor privind drepturile, protecţia şi dezvoltarea viitoare a copilului.

DorohoiNews:
Care consideraţi că este punctul de atracţie al grădiniţei?
Mariela Dupu:
Copiii sunt atraşi de climatul socio-afectiv creat în unitatea noastră, de serviciile educaţionale de calitate, de oferta educaţională diversificată şi de spaţiul verde generos. Prin întreaga activitate din grădiniţă se urmăreşte garantarea pregătirii pentru adaptarea la viaţa şcolară, apoi cea socială. Deşi grădiniţa funcţionează într-o clădire veche de peste o sută de ani, ea este foarte bine întreţinută.

DorohoiNews:
Ce loc ocupă grădiniţa în viaţa fiecărui copil?
Mariela Dupu:
Grădiniţa reprezintă un loc important în viaţa fiecărui copil şi are un rol bine definit în formarea şi dezvoltarea acestuia. Este locul unde se simte în siguranţă, unde se formează  principalele deprinderi şi priceperi necesare integrării în viaţa şcolară, unde socializează cu ceilalţi copii, se dezvoltă comportamente cognitive, afective, psiho-motrice adecvate. Este locul unde se simte bine şi revine cu plăcere peste ani.

DorohoiNews:
Care consideraţi că este vîrsta potrivită pentru ca un copil să meargă la grădiniţă?
Mariela Dupu:
Vârsta potrivită pentru ca un copil să meargă la grădiniţă este cea de 3 ani. Copilul trebuie pregătit pentru ca despărţirea de cei dragi: părinţi, bunici, fraţi să nu fie foarte dureroasă. În condiţiile noii legi, când clasa pregătitoare merge la şcoală, vom fi nevoite să lucrăm cu copii de 2 ani şi chiar mai mici.

DorohoiNews:
Ce aţi dori să le transmiteţi părinţilor care şi-au înscris copiii la Grădiniţa 6?
Mariela Dupu:
Le transmit părinţilor mesajul meu de mulţumire pentru încrederea acordată. Le mulţumesc că ne sunt alături şi împreună formăm o echipă indestructibilă, pentru binele copilului şi în folosul acestuia. Vreau să îi asigur şi pe acestă cale că unitatea noastră are cadre didactice foarte bine pregătite, dornice de formare, pasionate de meseria lor, profund ancorate în activitatea din grădiniţă. Echipa este completată de personalul nedidactic care munceşte cu aceeaşi dăruire pentru ca preşcolarii să se simtă „ca acasă”. (DorohoiNews.ro, Mădălina O.)


Autor: DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

Mariela Dupu
DorohoiNews.ro, 16-01-2012
10Monden

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

06.02.2012 la 15:44

Felicitari pentru reusitele de pana acum si mult succes in proiectele viitoare! Esti o persoana de la care am avut multe de invatat.

24.01.2012 la 09:22

Felicitari pentru ceea ce faci

21.01.2012 la 16:16

Felicitari si multa putere de munca

21.01.2012 la 16:14

E un om demn de urmat.Bravo dumneavoastra si colectivului pe care il conduceti de atata timp.Asemenea oameni dedicati meseriei mai rar, si totusi sunt...

18.01.2012 la 08:52

NU VREAU SA VA PERIEZ!A-TI FOST FERMA IN TIT CE A-TI INTEPRINS ,HOTARITA SI DEDICATA PROFESIEI.A-TI FACUT MULTE LUCRURI PENTRU ACEASTA GRADINITA IMPREUNA CU COLEGELE .SUNTETI DE APRECIAT!POATE UNII PRIVESC CU ALTI OCHI DAR ....TOATE SE FAC CU SACRIFICII!SA FITI ALATURI DE ECHIPA PE CARE O COORDONATI ASA VE-TI PUTEA RAZBATE:IMPREUNA.PERSEVERATI!!

18.01.2012 la 08:25

felicitari pt.echipa pe care o conduceti ,impreuna dati dovada de seriozitate si profesionalism,va-ti implicat in multe proiecte si parteneriate,sper sa aveti puterea sa mergrti mai departe cu succes cu aceiasi echipa,chear daca pedicile sunt mari!SUNTETI SINGURA GRADINITA CARE AVETI INFIINTATA O GRUPA ANTIPRESCOLARA,SI LE MULTUMIM D-LOR EDUC.CARE LUCREAZA CU DARUIRE !!!!TINETIO TOT ASA!!!FELICITARI SI PUTERE DE MUNCA!!!

17.01.2012 la 20:31

Atat d-na Mariela Dupu cat si colegele sale sunt un exemplu de urmat...sunt devotate meseriei lor si fac cu placere si daruire activitatile sustinute in gradinita si nu numai.Felicitari,in primul rand,d-nei coordonator!Ma bucur nespus ca ati reusit si ati infiintat asociatia pentru parinti mult visata:)

17.01.2012 la 18:01

felicitari pentru d-na mariela dupu,este un om cu suflet mare care tot timpul vrea sa fie la punctcu toate,are o echipa de lucru foarte buna atat din partea personalului auxiliar cat si cel didactic.sa nu v-a schimbati ,sa o tineti tot asa!felicitari!!!

16.01.2012 la 12:16

Felicitari!Bun organizator,educator care munceste cu drag pentru profesia aleasa.

16.01.2012 la 09:15

CU TOT RESPECUL,FELICITARI INCA O DATA,SUNTETI UN OM DE NOTA 10,DIN TOATE PUNCTELE DE VEDERE.....AM AVUT COPIL LA ACEASTA GRADINITA SI SUNT MANDRA...EXISTA SI OAMENI DE VALOARE

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor

SC angajează muncitori calificați și necalificați în domeniul construcțiilor
Angajez muncitori calificați și necalificați în domeniul constructiilor, în special șef ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro