Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

amenda pentru PRO TV

CNA a decis, marţi, să amendeze cu 100.000 de lei televiziunea Pro TV, pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în mai multe ediţii ale emisiunii "La Măruţă", dar şi în emisiunea "Românii au talent", în care a fost prezentat un concurent condamnat pentru complicitate la crimă.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a analizat, în şedinţa de marţi, opt ediţii ale emisiunii "La Măruţă", difuzate în perioada 5 - 21 ianuarie, dar şi două ediţii ale emisiunii "Românii au talent", difuzate pe 13 şi 27 martie.

În emisiunile "La Măruţă" analizate au fost prezentate persoane precum "Beyonce de România", care a suferit mai multe operaţii estetice pentru a fi pe placul iubitului ei, cântăreţul de manele Nicolae Guţă, dar şi un conflict din familia cântăreţului Marian Mexicanu'.

Pe de altă parte, în emisiunile "Românii au talent" analizate de CNA a fost prezentat un concurent care a fost condamnat pentru complicitate la crimă, Andrei Grigoriu. De asemenea, CNA a analizat extrase din emisiunea "Românii au talent" în care Mihaela Rădulescu, jurat al acestui show, a făcut comentarii referitoare la o concurentă, căreia i-a spus că trebuie să slăbească, dar şi în care Mihaela Rădulescu se tăvălea prin făină.

CNA a constatat că a fost încălcată legislaţia audiovizualului atât în emisiunea "La Măruţă", cât şi în ediţia show-ului "Românii au talent" în care a fost prezentat concurentul care a fost condamnat la închisoare pentru crimă.

Astfel, CNA a decis să amendeze cu 100.000 de lei televiziunea Pro TV, la propunerea membrului CNA Radu Călin Cristea. "Pentru" aplicarea acestei amenzi au votat Valentin Jucan, Monica Gubernat, Viorel Buda, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea, în timp ce "împotrivă" au votat Lorand Turos şi Radu Herjeu. Herjeu a considerat că în acest caz se impunea acordarea unei sancţiuni mai mari, fapt pentru care a propus o amendă de 200.000 de lei, care nu a întrunit însă numărul minim necesar de voturi (şase) pentru a fi aplicată.

Sancţiunea de 100.000 de lei a fost aplicată pentru încălcarea legislaţiei audiovizualului în privinţa protecţiei minorilor, a articolului care obligă moderatorul să intervină atunci când invitaţii folosesc un limbaj injurios, dar şi a articolului care impune radiodifuzorilor să clasifice anumite programe şi să le difuzeze la anumite ore în funcţie de psihologia personajelor şi reperele morale prezentate.

Membrul CNA Valentin Jucan a spus că publicul începe să cunoască aceste personaje abia după ce ele sunt promovate la televizor.

"Este vorba de porcăială în toată regula, la o oră la care nu ar trebui să se întâmple aşa ceva. În acest fluviu de injurii, obscenităţi, o singură dată Măruţă îşi aduce aminte că e la televizor. Pe domnul Măruţă îl lasă fix rece legislaţia, nu se gândeşte că se uită copiii la televizor. Mie mi se pare absolut de amendat",
a spus şi Radu Herjeu.

El a mai spus că în cazul "Beyonce de România", în emisiunea "La Măruţă", aceasta a fost prezentată aproape nud. "Lăsând la o parte cine este ea şi ce caută acolo şi de ce interesează pe ţară, este o femeie aproape nudă (...) Fundul ei nu a fost blurat (...) Mai este şi partea cu publicitatea făcută (la cabinetul unui doctor estetician, n.r.), mai rămânea să arate cineva cu degetul spre plăcuţa doctorului", a spus Herjeu.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte emisiunea "Românii au talent" în care a fost prezentat concurentul care era condamnat pentru complicitate la crimă, Adriana Păpureanu a spus că Pro TV a prezentat scuze publicului şi a precizat că televiziunea nu a cunoscut iniţial situaţia juridică a acestuia.

"Andrei Grigoriu şi echipa de hip hop-eri Laolaltă sunt câştigătorii concursului «Şi deţinuţii au talent», care s-a desfăşurat la Timişoara, anul trecut. Premiul a fost înscrierea de către organizatori la «Românii au talent» (...) Aici a fost o poveste pe care noi nu am controlat-o (...) În acelaşi timp pot să vă spun că nu se cere unui concurent nici cazierul şi nici nu stă nimeni să-l verifice. Au păţit-o şi în Marea Britanie, săptămâna trecută", a mai spus Adriana Păpureanu.

Însă membrul CNA Valentin Jucan a spus că una este să fie organizat un asemenea concurs în sistemul penitenciar şi alta este să fie prezentă o asemenea persoană în studioul unei televiziuni. "Nu pot să cred că Pro TV nu a ştiut sau nu a fost curios de ce a făcut puşcărie acest concurent (...) Aici nu este vorba despre talent, postul a mizat tocmai pe poveste, pentru că nu era vorba de talent, era un desen pe care l-a executat. Postul a mizat pe ideea din spatele desenului. Povestea a impresionat, nu desenul (...) Cum să vii cu un astfel de exemplu? (...) Un asemenea personaj este prezentat ca un talent", a spus Valentin Jucan.

Şi Radu Herjeu a fost de părere că Pro TV trebuia să se documenteze cu privire la pedeapsa ispăşită de acest concurent, mai ales că acesta "este un deţinut cu 16 ani de închisoare în spate".

La rândul său, membrul CNA Radu Călin Cristea a spus că Pro TV ar trebui să reflecteze la modul în care este realizată emisiunea "La Măruţă", care este difuzată la o oră la care se pot uita la ea şi minorii.

În schimb, membrul CNA Lorand Turos a spus că nu consideră că în emisiunea "Românii au talent" s-a încălcat atât de grav legea. "În acest caz, nu cred că noi trebuie să sancţionăm că a apărut pe post (...) Din moment ce el a avut dreptul să apară în acea emisiune (de la penitenciar, n.r.), noi nu cred că trebuie să intrăm în asemenea detalii, să spunem că cineva trebuie să apară în emisiune şi altcineva nu, pentru că a avut pete (...) Nu este bine ce se întâmplă, sunt nişte încălcări ale unor moravuri, dar trebuie sancţionate de public şi de sponsori, şi cred că în acest caz radiodifuzorul şi-a dat seama, cerându-şi scuze", a spus, în schimb, Lorand Turos.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un simplu „Click” - „Îmi place”, comunității noastre de cititori de pe pagina de Facebook.



 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

amenda pentru PRO TV
DorohoiNews.ro, 22-04-2015

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

23.04.2015 la 12:13

Intr-adevar ce pretentii am avea la asa zisul CULT AL PERSONALITATII lui Ceausescu cand un neispravit de asa zis AVOCAT ne licentiat isi da asemenea aiere in Tara Romaneasca. Distractiile lui personale, familia promovandu-si fratele si cumnata ca cantareti. Pe ANDRA nici numai pomenim. Merita. Dar se cinstesc unul pe altul. Mereu isi scoate si fiul pe scena? Asta-i nu-i cultul personalitatii! Ajutati-ne sa nu-l mai vedem.

22.04.2015 la 12:12

ma bucur foarte mult poate asa o sa se convinga cu maruta ca nu este bun de nimica doar barfeste lumea !!

22.04.2015 la 10:41

Foarte bine au facut. Acest Maruta lipsit de talentul de prezentator isi permite de toate, iar ca fapt divers emisiunea lui a devenit mai mult decat personala. Face ce vrea se crede mare imparat, isi face reclama familiei, numai vorbesc de de Andra care daca merita, emisiunea nu-i personala!? Ce pretentie ati avut cu televiziunea din timpul lui Ceausescu si cu clanul lui. Eu l-as scoate complect ca a si devenit de nesuportat si se crede mai mult decat o mare vedeta. Nu merita. Nu face doi bani.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro