Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

Amenzi asigurare

Adrian Bucur, un electrician de 27 de ani, originar din Timişoara, şi-a cumpărat în decembrie 2011 o maşină nouă, dar a petrecut sărbătorile ca pieton. Avea maşină cu număr românesc, dar poliţia italiană i-a luat talonul. Fiind rezident de mai mult de un an, nu are dreptul să aibă pe numele lui o maşină înmatriculată în străinătate. Adrian a plătit şi două amenzi usturătoare.
Control rutier

Necazul a început pe 22 decembrie, când şi-a dat întâlnire cu o cunoştinţă care plecă în România, pentru a trimite o sumă de bani acasă. Întâlnirea era stabilită într-un Autogrill pe autostradă, dar acolo Adrian nu şi-a întâlnit doar cunoştinţa, ci şi un echipaj de poliţie, care i-a cerut actele maşinii. Maşina era parcată, iar Adrian şi prietenul său erau afară din maşină, deci nu erau într-o situaţie suspectă.

Asigurare în România

Adrian e rezident în Italia de 3 ani, lucrează ca electrician în Pordenone, iar în 2011 a achiziţionat o maşină în Italia, dar a înmatriculat-o în România, aşa cum fac mulţi români rezidenţi în Italia, pentru a plăti o asigurare mai mică. La controlul poliţiei, deşi a prezentat buletinul de identitate românesc şi a spus că avea maşină doar de două săptămâni, poliţiştii au descoperit că era rezident în Italia - de-acum totul este informatizat - şi i-au contestat faptul că nu şi-a înmatriculat maşina în Italia, aşa cum impune Noul Cod Rutier (decretul legislativ 30 aprilie 1992 n. 285 şi modificări succesive).

Două amenzi: una de 335, alta de 669 de euro

“Mi-au dat două amenzi, una de 335 euro şi una de 669 euro, şi mi-au spus că îmi reţin talonul, iar amenda trebuie plătită pe loc, dacă nu mi-o ridică (maşina n.r.) şi va trebui să mi-o iau de la poliţie. Din fericire am avut bani la mine - nu am mai trimis banii acasă - şi am plătit-o pe loc, aşa mi-au reţinut doar talonul, şi m-au lăsat să merg cu maşina până acasă. Talonul maşinii mele este acum la Motorizzazione Civile din Pordenone, iar cel care se ocupă cu problema pe care o am eu este în concediu, aşadar am rămas fară maşină de sărbători. Nu ştiam de această lege, dacă ştiam o înmatriculam pe o rudă...fără să-mi fac probleme singur”, povesteşte cu amărăciune Adrian.

Ce zice legea

Cele două amenzi, aplicate la tariful minim, se referă la articolele 3 şi 4 al Codului Rutier: Art. 3: Cine încalcă dispoziţiile stabilite în acest articol este pasibil de sancţiune administrativă cu plata unei amenzi între 669 şi 3.345 euro; Art. 4: Cine circulă cu vehicule pentru care nu s-a cerut, în termenul stabilit de alineatele 1 şi 2, actualizarea sau reînnoirea cărţii de circulaţie şi a certificatului de proprietate, e pasibil de amendă între 335 şi 1.672 euro”.

Adrian are intenţia să se întoarcă în România definitiv, în vara acestui an, şi ar fi sperat să nu fie obligat să-şi înmatriculeze maşina aici, pentru a-şi putea recupera certificatul de înmatriculare al maşinii, dar astăzi ştie că nu există altă soluţie: “Ca să duc maşina acasă în România nu se poate, cei de la înmatriculări din România spun că poate dura de la 3 luni la 1 an de zile să ajungă talonul din Italia în România, se pare că cei care au făcut aceste legi fac tot posibilul să te oblige să-ţi înmatriculezi maşina aici.” Acum, singura soluţie care i-a rămas e chiar aceea de a-şi înmatricula maşina în Italia.

Sfat: “Faceţi asigurarea pe numele altcuiva!”

“Ce-i sfătuiesc pe românii rezidenţi în Italia este să-şi înmatriculeze maşina pe numele altcuiva, poliţiştii mi-au spus că aşa trebuia să fac de la început! Păcat că nu am ştiut!”

Asigurarea românească


O considerare generală despre economiacare se face, asigurând maşina în România.Asigurările româneşti costă mai puţin decâtcele în Italia, însă ele nu acoperă mereu totul.
De exemplu, actele de vandalism verificate în afara teritoriului României nu sunt acoperite, deşi românii care au CASCO sunt convinşi că sunt total asiguraţi. În plus, trebuie considerat şi faptul că, de fiecare dată când trebuie făcută revizia maşinii, proprietarul trebuie să se deplaseze în România la termenul stabilit, deci bani şi zile pierdute.

Mai sunt şi cei care fac revizia prin poştă, pentru că românii sunt “descurcăreţi” de felul lor, dar în acest caz demonstrează că nu ţin deloc la viaţa lor şi a celor pe care îi transportă, dar şi că pun în pericol viaţa celorlalţi. În afară de a încălca legea.

În concluzie, posesorii de autoturisme rezidenţi în Italia au datoria de a-şi înmatricula maşina în Italia în termen de 1 an de la obţinerea rezidenţei. Soluţia alternativă este de a o înmatricula în România, pe numele altcuiva, iar pentru a putea circula cu maşina în Italia, au nevoie de o procură notarială din partea titularului maşinii.

Această normativă este valabilă pentru toţi cetăţenii europeni care îşi stabilesc reşedinţa în altă ţară decât în cea de origine, nu este o lege împotriva românilor din Italia. (DorohoiNews.ro)

 

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro





GALERIE FOTO

Amenzi asigurare
DorohoiNews.ro, 13-01-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

13.01.2012 la 22:55

si eu am o drujba an italia si platesc 1600 euro asigurare ce sa fac oameni buni

13.01.2012 la 17:27

bai fratilor hai sa dam o mana de ajutor celor ce sant cu noi in italia,dar mai intai multumim frumos acestui site DOROHOINEWS CA NE TINE INFORMATI MEREU,DACA STITI FIRME DE ASIGURARI AUTO IN ITALIA CARE LE ATI EXPERIMENTAT SI SANTETI CLIENTII LOR LA PRETURI MAI CONVENABILE PUNETI AICI LA COMENTARII NUMELE LOR,din partea mea recomand firma de asigurari auto;www.directline.it,sant clientul lor de 3 ani,inainte ceilalti m au jupit,pot spune ca la clasa de merit 14 de unde am pornit am platit 1900 euro la vw sharan 1900 cc,130 cp,din motive financiare am facut o proba pe net la;PREVENTIVI ASSICURAZIONI AUTO,si asta mi a fost cel mai convenabil,este la MILANO FIRMA,dar tu faci pe net totul,i ti da ei contul bancar de plata si i ti vine prin posta recomandata,este f.sigur!,dupa ce ai platit la banca tu trimiti fax cu chitanta la ei si gata astepti postasul!!!,acum la clas 10 platesc 1200 euro(RCA,FURTO,INCENDIO)BAFTA BAIETI!!!

13.01.2012 la 12:23

cumva e totul normal eu platesc o asigurare de 1200euro,plus200bolul auto\muncesc in italia,el plateste 100eu\munceste in ita,ori unul e ...bleg,ori unul rade de altul,eu ias baga si la evaziune fiscala

13.01.2012 la 11:13

da,aveti dreptate cu articolul!!!am multi colegi romani aici in italia care au masinile imatriculate in RO,ei tot i mi spun so fac si eu,dar dupa codul rutier nu ai voie mai mult de 12 luni sa stai in strainatate cu masina nr ROU,PLUS CA EI NU PLATESC MULTELE(ADICA AMENZILE)la autovelox(radar fix)zone ZTL(zone trafic limitat)dar uite la urma consecintele...,i mi pare rau pentru acest baiat!!!,dar eu sfatuiesc toti romanii din UE sa si ia gandul de la masinile inscrise in RO,LUATI CA EXEMPLU CU MASINILE INSCRISE IN BULGARIA

13.01.2012 la 10:00

si eu sunt un tanar din italia..pentru o masina clase A am platit la inceput 1800 euro plus bollo de alte 200 anual.asa ca va convine sa inscriti pe cineva care nu e rezident.

13.01.2012 la 08:00

Italia stie sa aplice legea in comparatie cu romanica!!!!!

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Discuţie între doi colegi:
- Ai auzit? A murit şeful!
- Da! Şi mă tot întreb cine a mai murit odată cu el.
- De ce?
- Păi, scria în anunţ că „odată cu el a murit unul dintre cei mai capabili angajaţi ai companiei noastre”.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Închiriez spațiu comercial

Închiriez spațiu comercial
Inchiriez sp.comercial in suprafata de 200mp. Relații la telefon: 0748993952

SC angajează șofer categoria C+E

SC angajează șofer categoria C+E
SC din Dorohoi angajează șofer categoria C+E. Relații la telefon: 0745182610

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin

SABCO-S Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin
SC SABCO-S SRL din Dorohoi angajează lucrător comercial pentru magazin. Detalii la telefon 0745182610 ...

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare

SABCO-S Dorohoi angajează operator facturare
SC SABCO-S SRL din Dorohoi scoate pentru angajare un post de operator facturare. Detalii la telefon: ...

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni

Sincere condoleanțe din partea Colectivului Liceului Tehnologic „Alexandru Vlahuță” Șendriceni
În aceste clipe de adâncă tristeţe este foarte greu să găseşti cuvintele, pentru că ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro