Daca sunteti martorul unor evenimente importante va rugam sa ne contactati la tel: 0749.877.802 sau email: [email protected]

asigurare

Românii ar putea beneficia, în curând, de un nou sistem care va permite acoperirea riscurilor obligatorii şi a celor suplimentare la care sunt expuse locuinţele prin intermediul unei singure asigurări, potrivit reprezentanţilor Pool-ului de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID).

În momentul de faţă, unii dintre proprietarii din România sunt obligaţi să încheie atât o poliţă de asigurare obligatorie (PAD), cât şi una facultativă, pentru că valorile de piaţă ale locuinţelor pe care le deţin sunt mai mari decât sumele minime care pot fi asigurate prin PAID.

Spre exemplu, o persoană care locuieşte în mediul urban şi este proprietara unui apartament în valoare de 80.000 de euro trebuie să încheie o poliţă PAD, de 20 de euro, pentru a se asigura în cazul daunelor produse de inundaţii, alunecări de teren sau cutremure. Suma asigurată printr-o astfel de poliţă va fi de 20.000 de euro. Pentru restul valorii apartamentului său, de 60.000 de euro, persoana este nevoită să încheie şi o poliţă de tip facultativ. Aceasta din urmă poate să acopere fie tot riscurile celor trei catastrofe naturale de mai sus, fie o gamă mai extinsă de daune.

Procedura de integrare a poliţei obligatorii în cea facultativă va fi însă valabilă doar în cazul asiguratorilor acţionari PAID, iar decontarea primei de asigurare se va efectua de către asiguratorul care a emis poliţa, aşa cum se întâmplă şi în momentul de faţă.

Românii care încheie însă o asigurare facultativă cu o societatea de asigurare care nu este membră a Pool-ului vor fi însă obligaţi în continuare să încheie două poliţe. "Într-o astfel de situaţie, asiguratul va încheia două poliţe, cu prioritate, cea obligatorie şi cea facultativă, care va avea fransiza de 20.000 de euro sau 10.000 de euro, pentru riscurile de cutremur, inundaţii şi alunecări de teren", a mai declarat pentru gândul Cristea.

În ce constă asigurarea obligatorie în caz de dezastre naturale

Proprietarii construcţiilor care au destinaţia de locuinţe trebuie să încheie poliţe de asigurare obligatorie care să acopere daunele produse de catastrofele naturale, mai exact de cutremure, inundaţii şi alunerări de teren. O astfel de poliţă de asigurare obligatorie (PAD) se încheie pe o perioadă de un an între proprietari şi societăţile de asigurare acţionare PAID.

Societăţile de asigurare acţionare PAID sunt ABC Asigurări, Astra Aigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins România, Generali, Grawe România, Groupama România, Platinum Asigurări şi Uniqa Asigurări.

În funcţie de tipul de construcţie care trebuie asigurată, primele de asigurare pentru PAD pot avea cel mult valoare de 20 de euro. Astfel, în cazul în care construcţia pentru care se încheie asigurarea obligatorie se încadrează în tipul A, având structură de rezistenţă din beton armat, metal, lemn sau având pereţi exteriori realizaţi din piatră, din cărămidă arsă sau din alte materiale rezultate în urma unui tratament termic sau chimic, prima de asigurare va

În cazul construcţiilor care se încadrează, conform ordinului nr 15/2012, în tipul B, mai exact au pereţi exteriori realizaţi din cărămidă nearsă sau din alte materiale care nu au fost supuse unor tratamente termice sau chimice, prima de asigurare va avea valoarea de 10 euro, iar suma asigurată va fi de 10.000 de euro.

Suma asigurată se micşorează după producerea unei daune în urma catastrofelor naturale cu suma plătită drept despăgubire şi rămâne astfel până la finalul perioadei de asigurare. Asigurarea continuă astfel doar cu suma asigurată rămasă.

De asemenea, proprietarii sunt obligaţi să încheie noi asigurări obligatorii pentru locuinţe în cazul în care valoarea despăgubirilor atinge limita maximă după producerea unor cutremure, inundaţii sau alunecări de teren.

Care este procedura de acordare a despăgubirilor

Proprietarii pot să obţină despăgubiri, în cazul în care locuinţele asigurate sunt afectate de cele trei catastrofe naturale, pe baza unor acte emise de către autorităţile naţionale de seismologie, de geologie, de meteorologie sau de hidrologie care au capacitatea de a constata starea de dezastru natural.

Românii trebuie să facă o cerere de despăgubire, în scris, către asiguratorul care a eliberat PAD în numele PAID. În cazul persoanelor care beneficiază de ajutor social, o astfel de cerere de despăgubire se adresează direct celor de la PAID.

Plata despăgubirilor se va face ulterior direct de către reprezentanţii PAID, în baza centralizatorului transmis de asiguratorul care a efectuat constatarea şi evaluarea prejudiciilor.

Care sunt riscurile ce nu sunt acoperite de asigurarea obligatorie

O asigurare obligatorie împotriva cutremurelor, a alunecărilor de teren şi a inundaţiilor nu acoperă:
- prăbuşirea locuinţei sau alunecările de teren produse, înlesnite sau agravate de săpături, lucrări de prospecţiune, explorări sau exploatări miniere sau petroliere;
- inundaţii produse de schimbarea artificială a cursurilor de apă sau de umplerea lacurilor de acumulare până la nivelul deversorului;
- tasarea terenului de fundaţie sub sarcina construcţiei sau din alte cauze;
- formarea crăpăturilor în terenul de fundaţie sau în terenul din preajma clădirii din cauza contracţiei sau a dilatării volumului terenului în urma îngheţului sau a dezgheţului;
- daunele apărute la anexele care nu fac corp comun cu locuinţa asigurată, cum ar fi garajele, magaziile, şoproanele sau grajdurile, dar şi daunele apărute la instalaţiile sau la amenajărilor speciale, precum piscinele, saunele şi rampele auto;
- terenul aflat în preajma locuinţei, dar care nu este asociat ei şi nu face obiectul asigurării;
- alte bunuri care nu au destinaţia de locuinţă;
- daune apărute la locuinţele construite în zone interzise;
- prăbuşirea locuinţelor din cauza defectelor de construcţie.

Cei de la PAID nu acordă nici despăgubiri care să acopere costurile de cazare provizorie până la refacerea locuinţei asigurate prin PAD, chiar dacă aceasta a suferit daune în urma producerii unui risc acoperit în asigurarea obligatorie.

Nu vor beneficia de despăgubiri nici proprietarii care nu şi-au îndeplinit obligaţiile ce decurg din contractul de asigurare, nici cei în cazul cărora se constată că în declaraţii apar falsuri, aspecte frauduloase, exagerări sau omisiuni care pot induce în eroare PAID sau asiguratorul şi nici cei în cazul cărora pagubele au fost fie favorizate, fie agravate din culpă.

Reprezentanţii PAID consideră culpă în producerea sau mărirea pagubelor suferite de o locuinţă situaţiile în care proprietarul agravează intenţionat efectelor unei catastrofe naturale sau îşi construieşte clădirilor în zone interzise de autorităţi, despre care se ştie că sunt predispuse la apariţia inundaţiilor, a prăbuşirilor sau a alunecărilor de teren. Sursa: gandul.info

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PNL Botosani



DorohoiNews.ro



GALERIE FOTO

asigurare
DorohoiNews.ro, 13-09-2012

Va rugam sa folositi un limbaj decent; mesajele postate vor fi validate de un Moderator inainte de a fi publicate pe site.

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit.

Site-ul www.dorohoinews.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Am fost informat(a) despre Politica de Confidențialitate şi de Securitate a prelucrării datelor cu caracter personal, declar ca am peste 16 ani și sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal:
- pentru ofertare comerciala
- pentru activitati promotionale: concursuri, reclame, publicitate
Security Code

COMENTARII VIZITATORI

13.09.2012 la 14:39

Romanii beneficiaza numai de biruri multe si supra-dimensionate.Pana se va urni din loc monstruosul aparat birocratic seismologic,hidrologic,geologic,meteorologic,omul va ramane singur cu paguba lui.

13.09.2012 la 14:32

Daca ar fi in folosul nostru nu ni s-ar flutura deasupra capului biciul sanctiunilor.Ne duce capul macar atat,sa facem actiuni care ne protejeaza."Democratia" le permite sa dea legi ptr.EI nu ptr.NOI.

13.09.2012 la 14:26

Doamne fereste de un dezastru! Colectorii de taxe obligatorii vor intra atunci in colaps si vor disparea in ceata.

13.09.2012 la 14:22

Asigurarea obligatorie reprezinta inca o taxa smulsa fortat din buzunarul amaratilor si transferata in punga lacomilor nesatui.

Publicitate



Panoramic Travel Botosani

BANCUL ZILEI !


DorohoiNews.ro


Profesor:
Cine răspunde la următoarea întrebare, poate merge acasă.
Un băiat aruncă geanta pe fereastră.
Profesorul:
Cine tocmai a aruncat ghiozdanul?
Băiatul:
Eu, și plec acasă acum.



DOROHOI NEWS - Primim la redacție

DorohoiNews.ro






PARTENERI - AJOFM BOTOSANI

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

ZiareBotosani.ro

POLIȚIA LOCALĂ DOROHOI

DorohoiNews.ro

PARTENERI

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

Dorohoi News

DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro


PUBLICITATE

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro



UMANITAR

DorohoiNews.ro

Donatii online prin contul PAYPAL…



DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro



PUBLICITATE


PSD Botosani
DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

PSD Botosani

Ecomed Dorohoi

PNL Botosani

DorohoiNews.ro

Ultimele anunturi

SC angajează personal pentru fabrică de lactate

SC angajează personal pentru fabrică de lactate
SC angajează personal pentru fabrică de lactate, calificați și necalificați. Relații la telefon: ...

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative

SC din Dorohoi angajează personal pentru curățenie sedii administrative
Societate Comercială din Dorohoi angajează personal auxiliar pentru curățenie sedii administrative. ...

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență

SC din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență
Societate comercială din Dorohoi angajează ajutor de bucătar cu sau fără experiență. Pentru mai ...

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal

GAVROMARM, depozit de marmură și granit în Saucenița, angajează personal
SC GAVROMARM SRL depozit de marmură și granit în Saucenița angajează, în condițiile ...

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare

Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare
Magazinul Peneș Curcanul Dorohoi angajează gestionar - vânzătoare. CV-urile se pot depune la ...

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență

Societate comercială din Dorohoi angajează mecanici agricoli cu experiență
Societate comercială din Dorohoi cu profil agricol angajează mecanici agricoli cu experiență. Informații ...

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri

BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri
BAMBOO angajează supraveghetoare sală jocuri! Oferim și cerem seriozitate maximă! Salariul este motivant, ...

Căutăm o bonă cu experiență

Căutăm o bonă cu experiență
Căutăm o bonă cu experiență pentru a lucra la domiciliu cu un copil de un an jumătate. Candidatul ...

Vând colțar

Vând colțar
Vând canapea colțar in stare foarte buna și masa extensibila, preț 1500 lei. Relatii la telefon ...

Cumpăr apartament cu trei camere

Cumpăr apartament cu trei camere
Cumpar apartament cu 3 camere decomandat et 1 sau 2 in localitatea Dorohoi jud Botosani, zona centru ...

PARTENERI

DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro


DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro

DorohoiNews.ro